Jump to content
Sign in to follow this  
Eelco

Maasvlakte

Recommended Posts

Tripreport 2e paasdag, maandag 12 april 2004, de maasvlakte

Deze trip begint voor ons eigenlijk al op 1e paasdag. Op het forum stond dat verschillende mensen naar de maasvlakte zouden gaan. Dus zondag 11 april eerst even kijken hoe het terrein erbij ligt. Het is er lekker druk, auto’s, quads, motoren en overal hoor je ze langskomen, snel en langzaam. Ook het terrein zag er goed uit. Het was dus snel beslist! 2e paasdag, naar de maasvlakte!

Gelukkig hoeven we niet zo vroeg op, het is maar 40 minuutjes rijden. ’s Ochtends eerst maar eens kijken wat een weer het is……… stralend! Dus de soft-top er lekker af en dan gaan we voor de eerste keer van dit jaar weer lekker helemaal open rijden.

Om half 12 komen we, ook Saskia ging meteen mee, aan. Eerst maar even het jeepforum opzoeken. Sommige mensen al eens gezien, anderen voor de eerste keer. Wie zijn erbij: Jeeped, Droopy, Ogdak, JeePee en wij. Een leuk groepje dus met 2 Cherokee’s, een Grand en twee Wranglers.

We zijn nog maar net onderweg of er komen een paar modder bakken. Jeeped, JeePee en Droopy nemen dus meteen maar even een duik (zie foto album)

Daarna hebben wij ons even een uurtje afgezonderd. Mijn (Eelco’s) vader en moeder kwamen kijken en wilden (moesten?) ook even rijden. Terug naar de groep zou ik wel even voordoen hoe je zo’n heuveltje oprijd. Helaas ligt daar een grote steen. Terug de helling af al een beetje hulp nodig en beneden sta ik dus echt vast. Daarna gingen mijn ouders weer verder.

Zo, dan gaan we weer verder met de groep. En we komen erg leuke plaatjes tegen! (zie foto album)

En dan gebeurt het. Eventjes door een leuke plas heenrijden. Heen, terug, geen probleem. Maar even een filmpje van maken. Ja! Kom maar! Maas helaas, midden in de plas komt een hoge golf binnen en de motor valt meteen stil. Toch best diep dat water. Daar zitten de dames dan. Jaimy vond alle natte voeten bij de veluwerit wel leuk en wilde ze zelf ook nog wel eens, bij deze! (zie foto album)

Jeepee komt ons er eerst maar eens even uittrekken. Auto weer op het droge. Iedereen verzameld zich om de auto…. Wat zullen de gevolgen zijn van deze zwembeurt? Motorkap open, alles zeik nat. Luchtfilter open, zeik nat. Olie dop eraf, komt meteen enorm veel stoom uit. Pff das schrikken. De helden, Ogdak, Droopy, Jeepee en Jeeped kijken overal. Eerst de bougies eruit (sleutel van een motorrijden moeten lenen, meteen een mooi verjaardags cadeautje dus). En dan proberen te starten, het water spuit eruit. Motor blijft nog niet lopen. Verder kijken, verdeler ook helemaal nat. Eerst droogmaken, bougies erin en dan een groot moment. Gelukkig hij loopt weer! Er word nog wat gespeculeerd over wat er kapot kan zijn, maar tot dusver lijkt het erop dat we verschrikkelijk veel mazzel gehad hebben. Auto lekker een poosje laten draaien, en gelukkig kunnen we er daarna weer mee naar huis.

Met z’n allen nog eventjes naar de Mac

Dan thuis auto schoonmaken, grondig en daarna alles een paar daagjes laten drogen.

Al met al dus een zeer geslaagde dag en normaals:

JeePee, Jeeped, Droopy en Ogdak (en de andere mensen die zijn wezen kijken)

Hartikke bedankt! worshippy.gifworshippy.gifworshippy.gifworshippy.gif

Groetjes Eelco en Jaimy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×