Jump to content
Wagoniertje

quadra trac borg warner slipt door

Recommended Posts

Hallo,

ik heb onlangs een Borg Warner tussenbak (transfer case) op de kop getikt. Ik wil deze eerst graag testen/controleren voordat ik deze onder mijn 78 Wagoneer bouw. De reden waarom ik een andere tussenbak wil is dat de tussenbak die er nu onderzit is voorzien van een conversion kit. Het is dus geen permanente 4 wheel drive meer.

Bij de tussenbak die ik nu wil gaan gebruiken, viel me op dat als je de uitgaande yoke naar de achteras blokkeert dan kun je met enige weerstand de yoke waar de aandrijfas naar de vooras naar toegaat ronddraaien. Wat ik op internet heb gevonden zou dat niet moeten kunnen. Je zou er flink wat kracht op moeten zetten voordat hij slipt. Betekent dit dat de frictieplaten in de tussenbak versleten zijn? Of kan het nog wat anders zijn?

Graag jullie tips/adviezen. Mochten jullie een tip hebben hoe ik mijn originele bak weer terug kan bouwen naar een echte Quadra trap hoor ik het natuurlijk ook graag!

m.vr.gr. Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met die conversie kit kan je juist toch kiezen of je 2WD of 4WD wilt rijden begreep ik. Dan zet je hem toch gewoon in zijn 4WD stand en rij je permanent in zijn 4WD. Dan hoef je toch geen andere tussenbak te plaatsen of kan je met deze conversie kit hem niet zo zetten dat je permanent 4WD op de straat kan rijden?

http://forums.off-road.com/jeep-short-wheelbase/102199-quadra-trac-mm-part-time-conversion-kit.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Michel,

met een conversion kit rijdt, dan heb je 2wd voor op de weg. 4 wd dan sper je de tussen bak. Kun je allen doen op zond. Quadra trac maakt het juist mogelijk om met 4 wd op verharde wegen te rijden omdat de tusenbak de snelheidsverschillen tussen voor- en achteras opvangt. De tussenbak is dan niet gesperd. 

 

Groet Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×