Spring naar bijdragen

Swingray

Forum member
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Zwaag (nh)

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    2001

Swingray's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik ben al blij als ik de sporings waarde weet. Dan kan ik dat eerst ff checken.
  2. Hoi guys Dank zover! Mijn auto heeft geen verhoging of iets dergelijks. Omdat mijn voorbanden net zo snel slijten als mijn achterbanden, dacht ik misschien staat mijn sporing niet helemaal tof. Heb vorig jaar iets toespoor (halve slag) gekregen, dit omdat t karretje nogal dweilde op de snelweg. Maar dat hielp niet echt btw. Laatst ben ik bij Euromaster geweest en die vonden de slijtage vrij normaal. Heb gevraagd of ze alleen de sporing ff wilde controleren en/of bijstellen. Maar dat ging dus niet, dan moest alles op de bank uitgelijnd worden. Kost weer genoeg...zei de man nog. Ok, nu heeft een maat van mij apparatuur om wel alleen de sporing af te stellen. Dat gebruiken ze op het circuit. Daarom wil ik graag de waardes weten. Nogmaals dank voor alle hulp. groet,
  3. Hallo Allemaal Weet een van jullie misschien hoeveel toe,- of uitspoor mijn karretje (bj 2001) moet hebben op de voorwielen? Alvast dank,
  4. Eindelijk gevonden: Dexron-IIE was introduced in an effort to address the hygroscopicity problems with the previous IID fluid.
  5. Gister mijn versnellingbak compleet geflushed (mbv het youtube filmpje dat ik hier vond). Toen ff dit plaatje gemaakt.
  6. Via Google 2 leveranciers gevonden, daarna voor www.hulpverenshop,nl gekozen omdat ze 2 varianten aanboden. Standaard en heavy duty. Hulpverenshop is een initiatief van www.jommens.nl/, dat bleek uit mijn betalings afschrijving. Gekozen voor de heavy duty uitvoering ivm de gastank. Veren zijn een nederlands product, merk is www.carsupport.nl Ik moet zeggen dat t echt prima werkt, absoluut geen last van een straffe vering, ook niet met lege benzine,- en gastank. Montage echt heel makkelijk, wiel eraf, grote krik onder de trekhaak, omhoog die handel. Je haalt het plaatje met rubberen stop eraf dmv de 2 boutjes losdraaien. Op die plek monteer dan je de bovenkant-cup, waar de veer in komt. De onderkant-cup van de veer komt met een U-beugel aan de as te zitten. Beetje pielen om de veer ertussen te krijgen, maar ook dat is heel goed te doen. Het pakket levert er 2 nieuwe 'stops' bij, die zitten aan de cups in de schroefveer.
  7. Weten jullie miscchien het verschil tussen deze 2 types? Mijn automaterialen zaak heeft MGM Dexron II D. Op de website staat dat ik II E nodig heb? Of maakt het niet veel uit? Alvast dank voor de input!
  8. Beste Ab en Peter Dank voor jullie info. Heb er lang over nagedacht, dit na de ervaring van Peter dat alles stug wordt. En Ab ik gebruik dat karretje als luxewagen, niet echt als 4x4 speel apparaat. Daarom toch voor het gemak en prijs heb ik gekozen voor de (zware) uitvoering van de spiraal hulpveren. Deze zouden de originele veersterkte met 50% moeten verhogen, zo ongeveer vertelde mij de leverancier. Vanwege de 100lt gastank was de zware versie de logische keuze kreeg ik mee. De standaard veren versie doet zo`n 33% extra. Montage was idd zo voor elkaar. Mijn karretje is ongeveer 4-5 cm omhoog gekomen en staat achter weer net zo hoog als de voorkant. Ik moet zeggen dat de auto een stuk beter rijdt, dweilt veel minder op de snelweg. Het afrijden van een verkeersdrempel gaat ook veel beter nu. Klapte bijna altijd tegen de 'stops' op, nu niet meer. Bovendien vind hem absoluut niet veel stugger. Kortom tot nu toe dik tevreden. Groeten en dank voor jullie info, Wiebe
  9. Mijn standaard bladveren beginnen wat door te zakken. Mede doordat er een 100lt gastank in ligt denk ik. Daarnaast moet ik af en toe een zware aanhanger (+/- 2950kg) trekken. Ik heb begrepen dat het vervangen van komplete bladveren pakket lastig kan worden i.v.m. het loskrijgen van de bouten. T zou denk ik wel het mooiste zijn om dan meteen een 5-blad setje te monteren. Dan is het mogelijk om een extra bladveer te plaatsen. Dan als derde mogelijkheid kom ik hulpveren (spiraal) tegen. Graag hoor ik jullie ervaring met de opties die er zijn. Alvast dank!
  10. Wilde nog wat vragen over deze veren. Zijn ze ook geschikt ter vervanging als ik een 100lt (netto 80lt) LPG tank achterin (geen onderbouw) heb liggen? Thanks,
  11. Dank voor je linkje. Echter wil ik graag weten of dit linkje wat naar de Grand Cherokee verwijst ook voor de gewone Cherokee 2001 (mijn auto) van toepassing is. Het gaat om mijn Dana35 diff achter. Ik zie dat men bij Kroon voor de Grand Cherokkee (99-05) een 75W140 adviseert en voor de gewone Cherokee (1987-2000) de SP 1011 of Syngear 75W90. Zo mijn vraag is, wat moet ik erin doen met als ik een Dana35 achterDiff heb en geen C8.25 achterdiff? ThX!
  12. Welk type olie voor motor en diff kunnen jullie adviseren voor mijn 4.0lt 6 cyl uit 2001? Zit een Dana diff onder zowel voor als achter. Alvast dank voor de input!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...