Spring naar bijdragen

nico.nout@gmail.com

Forum member
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door nico.nout@gmail.com geplaatst

  1. Hmm, dat schreef ik idd niet duidelijk op. Ik deel kilometers door getankte liters en kijk nooit naar de BC. Maar goed, als gezegd dat is echt van oprit tot afrit dus zuiniger wordt het nooit.
  2. @ Shoveltje Rij alleen max 100 km/u stuk snelweg van 120km lang, met een volle tank vertrekken en bij de afslag weer tanken. Dagteller/liters krijg ik hem boven de tien hoor. Niet als ik even voor een klusje de stad in rij maar dat snap je zelf ook wel denk ik.
  3. @ igorn, klopt en voor mij ligt het omslagpunt bij meer km's dat ik momenteel rij. Met 1:10 en de huidige 7500km die ik doe (is 2e auto) is het mij de investering niet waard. Een deel van die beslissing is in ieder geval ingegeven door puur praktische overwegingen als te weining tijd, of zin , om het inbouwen te regelen, naar gaspompen (om) te rijden, geen reservewiel en, hoe goed je ervaringen ook zijn, meer spul aan de auto dat kapot kan. Ben niet anti hoor, maar wilde me graag even afmelden mbt oorspronkelijke doel van dit topic.
  4. Na opmerkingen uit dit topic overwogen te hebben blijf ik toch doorrijden op het vertrouwde Euro95. Niet omdat de benzineprijs zo historisch laag staat maar wel om de optelsom van investering tank/inbouw-toename verkoopwaarde + potenti
  5. Count me in voor de group buy (WJ2000 4.0 6i). Ik vertoon tankvermijdend gedrag de laatste maanden.
  6. Net terug van de nieuwe Jeep dealer in Amsterdam, en we knipperen weer. Lijkt er dus op dat het idd het relais was. Ook bleek de alarmbox op het relais gepropt te zijn waarmee de vorige dealer wellicht zijn eigen reparatie heeft gesloopt want zowel box en relais zaten onder de krassen. I'm saying nothing. In ieder geval wel meteen een goede ervaring met de dealer; voor de kosten van het relais werd het relais erin gezet, alarmbox even vastgezet en auto gewassen. Daar kom ik dus zeker terug. Als het nodig.
  7. Dank voor je tip, nee, ben er niet zeker van. Was gebaseerd op kansberekening n.a.v. het lezen van veel klachten en oplossingen m.b.t. ditzelfde issue Ondertussen uitgevonden dat de betreffende dealer (Amsterdam) geen dealer meer is.. de tijd (of legering ) die ze hebben berekend zullen we dan maar leergeld noemen. Nu wel de nieuwe dealer gesproken en die heeft volgende week een nieuw relais voor me klaarliggen. Als dat niet werkt wordt de volgende stap idd de schakelaar. Zal laten weten waar het hem in zat, als ik het vindt...
  8. Door de diverse fora struinend heb ik een zeer gangbaar WJ probleem aan de hand: mij linkerknipperlicht werkt meestal niet, heel zelden wel. Na het lezen van de diverse tips heeft de dealer mijn relais opnieuw gesoldeerd, kosten E150, resulataat 0. Om een relais issue uit te sluiten heb ik de kosten van een nieuw relais opgevraagd bij diezelfde dealer, maar daar wacht ik al een paar weken op. Heeft iemand een idee hoe ik anders aan zo'n relais kan komen? Ik weet zeker dat medeweggebruikers graag zien dat de boel weer werkt voor ik 1000kg onaangekondigd naar links zwenk... Dank voor de tips vast.
  9. Mist nog wat info zie ik (had in eerste instante een zeer uitgebreide post maar die verdween toen ik wilde plaatsen), het gaat op een WJ uit 2000, limited met V6 4.0 blok. Het blok is er enkele maanden geleden tweedehands (60.000km, UK) opnieuw ingezet wegens een opgeblazen voorganger en zelf heb ik de auto pas een paar weken... Vermoeden is daar bij de swap e.e.a. niet correct is teruggeplaatst. Ik heb a.s. woensdag sowieso een afspraak bij de dealer omdat mijn alarmtoeter bij elke hobbel afgaat en zal dan ook naar die stang laten kijken maar wilde graag weten hoe onverstandig het is zo de weg op te gaan. Ik heb er wel zin in namelijk.
  10. Op mijn verzoek een 'ratel' na te kijken kwam mijn garage met een 42cm lange stang van onder de motor aan die ze losgehaald hadden omdat het subframe waar íe aan vast zou moeten zitten ontbrak geen Jeep specialist maar konden ze zien aan de gaten vertelden ze). Hij zat tussen bak en blok aan de onderzijde. Ook bleek een afdekkap voor het versnellingshuis te missen. Begrijp dat dit vaag klinkt, vandaar bijgevoegde foto. Mijn vraag is nu: wie zegt dit iets en kan het kwaad om zonder de stang rond te rijden (de ratel is idd weg en hij voelt prima aan verder) of verlies ik halverwege mijn motor of versnellingsbak?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...