Spring naar bijdragen

rewegema

Forum member
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    2003

rewegema's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. In mijn geval geen domme opmerking want dat had zomaar het geval kunnen zijn Schakelaar staat goed. Als ik mijn lampen aandoe, doet ook de verlichting van de metertjes het niet (en niet van de radio/temperatuur etc). Het vreemde is dus wel dat ik de binnenverlichting handmatig kan inschakelen.... Wie o wie ....
  2. Hallo, Ik ben een ongelooflijke non-techneut maar wilde graag weten of het eenvoudig is om de interieurverlichting weer aan de gang te krijgen. Ook de paneelverlichting doet het niet meer. Ik kan de interieurverlichting wel handmatig aanzetten maar alles blijft dus donker als ik het contact uitschakel of als ik de auto binnenkom. Moet ik hiervoor naar een garage of kan ik het zelf en zo ja, hoe .....? Bedankt !
  3. Ja, eigenlijk wel alleen als ik extra vermogen vraag. Als ik 'even snel'' iemand in wilde halen of als ik een berg oprijd. Echter wel erg gevaarlijk want het stuurslot schiet er dus ook gelijk op als ik teveel draai. Niet echt wenselijk op de snelweg....... En daarnaast gebeurt het dus feitelijk zonder melding, pas nadat de motor is gestopt, begint het lampje te branden..... Ik zal eens kijken of ik bij dat dieselfilter kan.. Bedankt in ieder geval voor het meedenken !
  4. Geen domme vraag hoor. Onderhoud is goed, hij is onlangs nog helemaal nagelopen en zijn de geijkte dingen gecontroleerd/vervangen. Nu mijn échte domme vraag : wat moet ik checken bij het dieselfilter en hoe check ik dat ? Ik tank altijd diesel bij dezelfde pomp. Is weliswaar wel bij mijn lokale supermarkt (want lekker dichtbij) maar is dat standaard slechte diesel ? Normaal dus nooit problemen tot vorige week. De laatste keer dat ie me liet staan, had ik in Duitsland bij de pomp aan de snelweg getankt dus dat lijkt me ook goede diesel.
  5. Ik heb een Jeep Grand Cherokee diesel uit 2003 (+ 200.000 km) en ik woon in Frankrijk Vorige week reed ik naar Nederland en midden op de snelweg in Frankrijk, toen ik wilde accelereren om een auto in te halen, viel in 1 keer de motor uit en moest ik hem uit laten rollen naar de vluchtstrook. Auto weer opnieuw gestart en het motorlampje ging branden (en bleef branden). Zo'n 50 km mee doorgereden, lampje bleef branden. Auto op parking gezet, half uurtje gewacht, toen weer gestart en alles weer goed, lampje uit. Tot in Belgie, 2x kort achterelkaar sloeg de motor weer af op de snelweg. Iemand adviseerde mij om zo'n flesje reinigingsvloeistof in de brandstoftank te doen. Zo gezegd, zo gedaan voordat we een paar dagen later weer terugreden naar Frankrijk. Bijna een hele tank zonder problemen gereden. Met nog iets minder dan een kwart tank, weer bijgetankt en twee uur later ging het weer mis. Stond ik weer aan de kant. Ik kan direct na het uitvallen weer starten en weer rijden maar het lampje blijft branden. Als ik echter de auto lang parkeer, dan is het lampje uitgegaan. Kan dit mogelijk verholpen worden door een paar van die reinigingsflesjes achterelkaar te gebruiken ? Ik woon in Frankrijk (nog niet zo lang) dus de taal is altijd lastig hier, helemaal als het om technische dingen gaat dus vandaar dat ik het hier even probeer. Moet ik de auto naar een Jeep Dealer brengen of kan ik zelf nog iets doen (niet te ingewikkeld, ben totaal niet technisch !!) of kan het ook bij een lokale garage ? En zo ja, wat kan ik verwachten ? De auto is al wat ouder, is dit het begin van het einde ? Alvast dank voor de reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...