Spring naar bijdragen

cherokee 86

Forum member
  • Aantal bijdragen

    55
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door cherokee 86

  1. volgens mij regelt een automaat zelf in welke versnelling je een berg op rijd, maar bergaf hoeft hij niet te trekken en schakelt dan naar een ( te ) hoge versnelling. door de 2 of bij steile helling af de 1 in te schakelen kun je op de motor afremmen.

    het bij een hoge snelheid naar 2 of 1 te schakelen lijkt mij niet raadzaam omdat je de automaat naar een te lage versnelling "dwingt "

  2. Hoi, Ambu,

    Heb jij ook 12 volt verbruikers aangesloten op een van beide accu's.

    Wanneer een van de accu's leger is dan de andere zal de accu welke het eerste vol is een hogere laadspanning krijgen dan de andere omdat de inwendige weerstand hoger is bij een volle accu.

    Welke van de accu's geeft de problemen, die aan de massa is aangesloten  ( 0 - 12 v )of die welke aan de dynamo ( spanningsregelaar ) zit ( 12 - 24 v ) ?

    Heb je voorafgaand aan deze problemen nog veranderingen uitgevoerd?

     

    accuzuur uit de ontluchting duid op een ( veel ) te hoge laadspanning.

     

    gr, Luc

  3. zijn beide accu's van de zelfde capaciteit en ongeveer dezelfde conditie? Bij het laden moet iedere accu ongeveer 14,4 volt krijgen, dus 28,1 bij stationair is niet slecht maar mag bij gas geven niet boven 28,8 volt uitkomen. Zo wel dan is je regelaar defect.

    wanneer je op de accu's meet moet de spanning op iedere accu tijdens laden ongeveer gelijk zijn. anders is een van de accu's slecht of defect.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...