Spring naar bijdragen

reentje1975

Forum member
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over reentje1975

  • Verjaardag 21/01/1975

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1991

Recente profielbezoeken

666 profielweergaven

reentje1975's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hi, Ik heb de Jeep een 2.5i bij de garage staan voor een 3" bodylift, omdat ik 33x12,5" velgen erop ga zetten. Ik heb begrepen dat die 3" voldoende is. een verenlift is mij afgeraden, omdat hij dan meer gaat zwalken en schommelen en op deze manier de stabiliteit meer behouden blijft. Of dat allemaal zo is zal ik van de week wel merken! De mijne is trouwens uit 1991, dus ik weet dat niet hoe het met een 1998 model zit. Succes!
  2. Hi Ik zou dit project ook niet kopen. Ongetwijfeld een goede reden waarom hij weg wil doen. Ik heb zelf een YJ gekocht voor omgerekend 2.100 euro. Motorisch is hij echt heel goed. Kleur ook, zwart, tenminste vind ik erg mooi. Met Hardtop en softtop, beide in goede staat! Moet onder andere het raamwerk, deuren en achterklep vervangen worden. Deze waren echt verrot. Deuren doe ik niets aan, omdat ik zomers zonder dak en deuren rijdt, en in de winter maakt het mij niet uit of er een paar gare deuren inzitten. dit zijn de kosten die ik tot nu toe heb gehad en ga krijgen: - nieuwe remtangen met blokken (heb direct de andere kant ook meegenomen) 230 euro incl montage - nieuwe startemotor 160 euro - nieuw raamwerk 45 euro, moet nog gespoten worden en de ruit overgezet - nieuwe achterklep, deze was over van een nieuwe body, dus echt helemaal nieuw. 100 euro ook nog overspuiten Dikke 33 x 12,5" velgen gekocht, 850 euro (met goede banden) Body lift 3" besteld 200 euro Uitvoeren bodylift 200 euro Wat technisch nog niet goed is: hydrauliek cylinder van de koppeling. Deze verwacht ik ook voor 200 a 300 klaar te hebben. Wat nog moet gebeuren: Leren interieur 400 - 500 euro En her en der bijwerken 500 euro Als ik alle kosten globaal optel dan kost het mij om en nabij € 4800,-- en waarschijnlijk blijf ik daar nog een stuk onder. Deze kosten heb ik op voorhand ingecalculeerd. Ik heb er veel gezien, tussen de 3.500 en de 5.500 euro, en het meeste was houtje touwtje werk. Deze is straks eerlijk en goed en ik weet exact wat er gebeurd is! Eventueel te verkopen, originele remtangen waarvan 1 gereviceerd moet worde (Eur 39,--) een softtop en 5 originele Jeepvelgen. Trek dit af van de kosten, en dan mag jij mij vertellen of je voor dit bedrag een stoere cabrio kunt rijden! :-) Vandaar, mijn advies: begin alleen aan een project als je het zelf kunt overzien, en geen rare dingen verwacht! Groet en Succes!
  3. Hi, Ik ben net bij de dealer geweest. Hij had het hier in eerste instantie ook over. Toen zijn wij aan het zoeken gegaan. Hij heeft toen gekeken wat voor een tussenbak er onder zit. De banden waren gelijk. Het is volgens mij een "231" bak, en in de manual stond dat deze niet geschikt zijn om permanent 4x4 in te schakelen. Eigenlijk alleen in terrein en/of sneeuw. Dit is dus het euvel. De bak is dus verder prima in orde. Het "kloeink" geluid is dat hij zeg maar iedere keer weer corrigeerd/vastzet.
  4. Ben net bij de dealer geweest. Inderdaad de bak en de tussenbak er onderuit. Cylinder zelf kost 165 ex, dan nog de uren...... Zit er over te denken om het zelf te doen. Aan de andere kant. Hier heb je wel 2 jaar garantie.
  5. Hi, Ik rijd dan op een verharde weg, zeg maar op sneeuw. Maar dit moet toch niet uitmaken?
  6. Om de zoveel tijd, dan gaat het schakelen minder goed. Wat blijkt, de vloeistof uit het reservoir onder de motorkap is nagenoeg leeg. Het probleem is dat er geen lekkage in de leiding zit, en ook niet bij de cylinder bij het pedaal. Hoe kan dit? Ik heb gehoord dat er bij of in de bak ook een cylinder zit. Kan het zijn dat die lek is en zo ja, moet dan de hele bak erachter weg? Groet en bedankt!
  7. Mijn Wrangler uit 1991 heeft het volgende probleem. Als ik de 4 x 4 inschakel, dan gaat dit perfect. Hij loopt goed en alle vier de bandjes doen mee. Echter om de zoveel meter dan geeft hij een "ploeink" geluid, kan het niet anders omschrijven. Niet dat hij kraakt of wat, maar gewoon en ploeink en dat voel je dan ook even. Ook gaat het 4x4 lampje op het dashboard dan even uit. Nogmaals de 4x4 werkt goed, dit is echter wel irritant. Ik heb ook het idee dat hij het soms harder en vaker doet dan een andere keer. Ik zie jullie tips wel tegemoet, alvast bedankt!
  8. Hoi, Dank voor jullie reacties, het heeft mijn keuze wat makkelijker gemaakt! Ik heb vrijdag 5 velgen met banden opgehaald. Het zijn 33" x 12.5, ik zal nu dus wel aan een bodylift moeten! Ik zal de voor en na foto's als het project klaar is tonen op het forum, dat is wel zo leuk! Ik heb ook bredere spatborden kunnen kopen, volgens mij steekt het nu zelfs nog wat uit! Wat betreft de snelheid, daarvoor heb ik hem gelukkig niet gekocht. In het terein ga ik hem ook niet echt gebruiken, volgens mij moet het goedkomen. Groet en bedankt!
  9. Hi, Ik wil mijn Wrangler uit 1991 voorzien van grotere banden/velgen. Nu is het zo dat je niet te groot moet gaan zitten met banden, maar ik ga hem niet voor het ruigere werk gebruiken. Puur voor de show, zeg maar. Voor 33" banden, 10,5" breed, moet je naar mijn weten een bodylift van 3" uitvoeren. Nu google ik wat verder en kom met de volgende vragen: 1) Een 3" body lift zou "Goofy" staan bij een YJ, ik weet wel wat Goofy betekend, maar voor de 1 is het misschien Goofy voor de ander Cool? Smaken verschillen, wat vinden jullie? 2) Je kunt ook verlengde schommels monteren, dit moet ook ophogen, maar hoeveel en is het voldoenden? 3) Als je dan toch tussen velgen kunt kiezen, zou je dan bij een 2.5i 121pk kiezen voor 10,5inch breed of 12,5inch? 4) Suspension lift zou het mooiste zijn, denk ik, maar wel een stuk kostbaarder qua montage tijd en geld, denk ik. Alvast bedankt!
  10. Ben ik met je eens. Dat is de moeite niet waard, dan zit je nog me verroest spul te klooien...
  11. Hi dit klinkt wel heel goed zeg! Ga gewoon een nieuwe bij jou bestellen. Maar dat staat toch niet in verhouding? Een complete klauw voor 49 en voor een tientje minder alleen een revisie set? Zie ik iets over het hoofd? Zo niet dan neem ik van de week even contact met jou op. Bedankt!
  12. Hoi iedereen, Ik vond dat mijn Jeep teveel afremde als je de koppeling intrapte. Mijn vermoeden, aanlopen van de remmen. Inderdaad de rechter voorrem liep aan. Nu hebben wij het los gehaald, en de remcylinder is vastgelopen door een kapot rubber. Er is ook een heel klein stukje uit de rand van de cylinder die naar buiten komt. Dus eigenlijk is hij wel aan vervanging toe. De monteur gaf aan niet te knoeien met een nieuwe cylinder, maar wat vinden jullie? Of heeft er nog iemand een nog een goede remklauw liggen? Ik heb een foto van een remklauw (wel van een Willy) met een pijlte gemarkeerd. Alvast bedankt!
  13. Hoi heren en dames van het forum, Ik heb een technische vraag en ik hoop dat jullie een antwoord of suggestie hebben. Ik had en kappotte startermotor. Deze is gisteren vervangen, voor 140 euro een nieuwe op gekregen, nog iets extra voor de montage betaald, enfin dat is het problee niet. Nu haal ik hem op, en kraat hij enorm als ik achteruit schakel, hem in de achteruit zet . Ben niet technisch,maar heeft dit te maken met het vervangen van de startermotor? Hebben ze iets met de koppelingskabel niet goed gedaan? Is er olie in de bak gelekt? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik zelf een keer een Enduro motor terug kreeg die ook heel slect in de vrij te krijgen was. Heb hier toen de kabel iets opgesteld, toen was het probleem opgelost. Hier ook misschien het geval? Wat mij nu opvalt is dat er een lange dode slag is voordat hij uberhaupt de platen van elkaar trekt. Mijn dank is alvast groot!
  14. Groot gelijk, er zijn veel mensen die het nog beter dan andern weten. Het zal geen kwaad kunnen om hem vast te zetten, heb ik ook. Als ik geen gaten erin had, dan zou ik het nog niet weten hoor. Waarschjnlijk liet ik het dan zonder parkers aan de voorruit. Hij schuift er ook overheen, en hij it achter vast met 8 bouten. En laten wij eerlijk zijn, hoe hard rij je nou eigenlijk met een Wrangler.... Succes!
  15. reentje1975

    Even Voorstellen..

    Hoi, Ik ben Jorgen en heb sinds een paar maanden een Wrangler uit 1991. Wou hem in eerste instantie opknappen, had nog wel wat puntjes wat beter kon, maar na een zomer sturen was dat idee een beetje verwaterd. Nu ben ik toch beetje bij beetje onderdelen aan het zoeken om hem in eerste instantie helemaal strak te krijgen. Later... gaat hij de lucht in en moet hij wat breder worden! Groeten, Jorgen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...