Spring naar bijdragen

Wagoyota

Forum member
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Wagoyota

  • Verjaardag 17/04/1969

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Utrecht
  • Interests
    Smeden

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wagoneer
  • Bouwjaar
    1976

Wagoyota's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Geweldig topic! Echt iets voor mij Hier een Smart Jeep, eh, monstertruck. pffff. Pas op, breek je kaak niet.
  2. Wagoyota

    Jeep FJ60

    Fotootjes va het beste uit twee werelden. Het oerdegelijke chassis en koetswerk van een Jeep, met de onverwoestbare aandrijfflijn van een Landcruiser.
  3. Hallo HendrikJan, Ik heb een Wagoneer-donor uit '76 staan met 2 banken (voor en achter). De achterbank (zwart sky) mag je voor een prikkie komen halen. Groet.
  4. Hey, Ik wil ze wel, had je al ge-PB't, maar waarschijnlijk ben je op wintersport of zoiets. Laat maar weten wanneer je zover bent.
  5. Onder andere: http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vlaanderen/maten_LPG-tanken.htm Ff googlen geeft genoeg info.
  6. Een mooi maatje is 105 liter ringtank, da's ongeveer de bandenmaat. Maar je kunt tot het maximum gaan (zonder apart rijbewijs voor vervoer van gevaarlijke stoffen) als je wilt. Zeker als je je benzine-tank er ook nog uitgooit, samen met de carburateur, en voor een gasklep kiest. Wat voor een blok heb je in het vooronder liggen? Ik heb nog wel raam en klep-rubbers over uit een donor. Kom maar halen.
  7. Heeft volgens mij iets met de katalysator, en diens aansluitingen te maken. Ergens in 2005 is dat veranderd.
  8. Wagoyota

    welk beroep

    Zzp-er in Metaal. RVS als het effe kan, maar met de crisis ook weer rot plaatwerk (gek genoeg altijd werk in te krijgen. Lijkt toch levensbehoefte nr 1 te zijn ). In m'n ouwe volvo (44 jaar / 180km/u) zit inmiddels meer staal van mezelf, dan van de volvo-fabriek .
  9. Niemand voor het blok? Kan me wel voorstellen hoor, ik wil nooit meer anders dan Toy-spul. Vanuit stilstand, stationair, vierde versnelling (van de 5), koppeling losgooien, poef....poef...poef..poef.poef,poef,poef-poef-poef. Woehaa! (Dana 44 met 3.73 trouwens, en nix crawlerboxjes, tractie heeft z'n limiet aan de grond, niet aan de tandwielen. Holley 4poorts, headers, de hele shit, dat dan weer wel. Geef mij maar koppel!) Als niemand de 258 wil, is m'n oud-ijzerboer ook weer blij. Prettige kerst!
  10. Wagoyota

    assen leesvoer

    Link bestaat niet meer. Slotje.
  11. Je mag me altijd gratis iets vragen! Hier toch wat richtprijzen voor de onderdelen. Maarrrrrr! De assen heb ik al 50x kunnen verkopen, ik zit dan echter met een blok dood staal voor m'n deur! Die gaan dus of als laatste weg, of met de hele boel samen! Van onder af aan: Dana44 6-gaats voor schijf met slechte klauwen, achter trommels ok, met de banden eraan; € 250,-; chassis € 150,- ; koets € 100,- ; 6 deuren, tussen € 25 en € 75 per stuk ; achterklep met getint glas, rubbers en chroomstripje € 100,- ; stuurhuis (gaat als één na laatste) met pomp € 100,- ; rembekrachtiger € 75,- ; dashboard (ja die is zwart) met de halve zooi erin € 50,- ; AMC 258 compleet zonder carb € 150,- ; diverse chroomstrips, spelingvrije schanieren, bumperdelen, embleempjes, lamperij, tirelantijntjes om als relatiegeschenken bij een koop te doen! Totaal dus 'n dikke € 1250,- als je alles afzonderlijk koopt. De hele zooi ineens mag je voor € 750,- komen halen! Kan ik weer gewoon aan het werk! Het is niet mijn kostwinning, en ik ben er ook goedkoop aangekomen, dus vandaar de prijzen (die zo te zien de laagste van het forum zijn). Kom dan ook niet met me handje klappen, dat doe ik wel in de sportschool . Gegroet Jeepers!
  12. Mijn Wagoneer is eindelijk street-legal, dus even een schuuropruiming van de restanten: Wagoneer 76er chassis, veel te goed voor de oud-ijzer-bak, rollend op Dana 44 assen, met daarop de koets, gestript, en niet rot. Diverse deuren met en zonder inhoud, alle ramen, achterklep met getinte achterruit. Stuurhuis met pomp. AMC 258 oftewel 4.2, wel het eerste type, maar met compressie binnen de maat. Dashbord 2x, losse meters e.d. 3-zitsbanken, enz. Eind van dit jaar wil ik alles weg hebben, wat er nog ligt mag m'n oud-ijzerboer hebben. Een soort kerstpakket zeg maar:D.
  13. Wagoyota

    Even Voorstellen..

    Bedankt Theo, mijn motorfiets is ook orgineel, een Moto Guzzi V65 SP uit '83, ongerestaureerd, maar wel doorlopend in revisie! O nee, onderhoud noem je dat...
  14. Wagoyota

    Even Voorstellen..

    Gegroet Wagoneer-menners! Het geeft me een goed gevoel dat ik, na motorrijders en ouwe-volvo-rijders nu jullie ga groeten bij het tegenkomen op de weg! Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Peter, en ik ben een staalhouwer uit Utrecht. Zzp-er in las- en smeedland, en al heel lang gek op het oude type Wagoneer. Ongeveer 'n jaar geleden kwam de mijne ('76-er) ineens voor me staan, met 'n habbekrats-prijskaartje eraan: Verkocht! Na een beetje inschikken in mijn werkplaatsje, naar binnen met dat ding en toen had ik ineens geen vrije uurtjes meer... Het laswerk viel erg mee maar wat was hij afgebeuld! De vorige eigenaar is vast overgestapt op een CJ! Moeder natuur zat tot aan het dak (aan de binnenkant). De motor is een L6 4.2, want ik heb een plannetje om een Chev Trailblazer (Vortec V6 4.3) zijn hart te veroveren... Alleen, hé da's geen Dana20! Hè? en ook geen AMC 258 , blijkt het na wat gezoek een Toyota Landcruiser FJ40 blok en bak te zijn ! Ach wat, van een goede vriend heb ik ook al onderdelen uit zijn Landrover 109-onderdelen-voorraad in de Wagoneer gestopt! Ik rij een hybride . Toch moest er een donor bij waar ramen grill chroom bumpers enzo vanaf moesten. De rest (rollend frame met body) is nu bij mij (voor een habbekrats!) te koop. Nu een jaar verder, en met alle delen en deeltjes van de wagoneer kennis gemaakt, en de werkplaats uit, snap ik ineens de vorige eigenaar! Dat FJ spul voelt zich helemaal thuis, rollebollend door de modder! Hmm, waar ga ik eerst naartoe? Een landcruiser-, jeep-, of landrover-meeting? Ik denk naar een landrover-one, al is het alleen al om ze te stangen met het landrover-ruitenwissersproeierpompje <_<. Tot zover voorlopig. Gegroet! Peter.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...