Spring naar bijdragen

jerdesalsero

Forum member
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over jerdesalsero

  • Verjaardag 17/09/1953

jerdesalsero's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. wie heeft een (goede) ecu jeep cherokee 1991 liggen. Mogelijk gaat iemand zijn jeep inruilen bij de dealer voor de Staatsubsidie 1000,00 euro's te krijgen. Dan wil ik graag even de computer ruilen tegen vergoeding uiteraard.
  2. Beste Pullie, Tot zover bedankt voor veel informatie. Nu moet ik beginnen e.e.a. op te sporen. Nog even dit: Omdat ik moet wachten op de twee lampjes die aangaan en dat ik de benzinemoter even hoor "aangaan" doet ie het na zo'n twee minuten pas na deze laatste aktie. Het gekke is dat ie het na een langere rit direkt doet. Maar hoe langer ik heb stil gestaan (drie tot vier uren en meer) duurt het wachten op die reacties van die lampjes ook steeds langer. Zou ik hiermee dan niet kunnen zeggen dat aardingen en stuurkolomboel niet tot dit euvel behoren ? Vraag; wat en hoe zien de volgende dingen die je hebt opgesomd er uit: a. de CPS. b. MAP sensor. c. NSS (Neutral Safety Switch) d. ECU e. idler air control motor f. TPS ik hoop dat je wat afbeeldingen kunt laten zien waar al dat spul zit. Jammer dat niemand nooit eens een afchequelist heeft gemaakt om een diagnose te stellen. Een z.g. stappenplan in boomstruktuur.
  3. wie kan mij helpen met goede diagnose met het verhelpen van een lastig startprobleem. Jeep Cherokee 4 ltr xj hi output. 1991. De dealer heb ik een diagnose laten doen, betaald maar komt er niet uit. Wel 5 bar benzinedruk. er op staan. carburateur incl. bypass schoongemaakt. Computer ge-reset. Wat is er aan de hand. De startmotor draait. maar de moter slaat niet direkt aan. Ik heb slechts een langdurige oplossing nu maar hier wil ik vanaf. Wat doe ik nu: 1. sleutel in contactslot. 2. wachten totdat main req. aangaat ( 3 minuten). 3. dan moet ik wachten op 2e lampje Cheq Engine ( 1 minuut) 3. dan nog wachten totdat ik achterin de brandstofpomp even hoor aanzoemen en uit gaat (halve minuut). Dan sleutel om en de motor draait lekker. Deze hele procedure duurt bij elkaar zo'n 4-5 minuten. Het gekke is dat als ik ongeveer 10 minuten heb gereden dit euvel niet voor komt. ra, ra , ra. wie weet het ? Realais; blijven die plakken of juist als ie warm is het dan wel doen of benzinedruk toch wegvallen uit de leidingen of vacuum wegvallen lek of startonderbreker of.... De dealer zei mij de computer eens uit te wisselen met een andere. Maar die heb ik niet op de vensterbank liggen..
  4. Ik heb deze foto ook eens naar cherokeeparts.nl gezonden. Hij zei dat hij het kon zien waar de (kleine of grote) computer zat. Dus jongens en meisjes; wie wie het hier?
  5. jerdesalsero

    Even Voorstellen..

    Hallo, Ik ben Jer. Kom uit Den Haag. Kocht mijn (toendertijd) nieuwe Jeep Cherokee Loredo 1991 bij wijlen Zoet. Dealer in Voorburg. Mijn Jeep is een drie deurs en komt officieel uit Canada. Grijze import. De personen Jeep heeft Zoet laten ombouwen in Rijsburg naar grijs kenteken. Dus achterbank er uit en metalen zijpanelen er in. Na 8 jaar de auto laten overspuiten. De turk had, ondanks mijn verbod de zijpanelen er uit gesloopt. Toen maar glas er in. Op dat moment mocht dat weer met een grijs kenteken van de belastingdienst. Echter bij Schiphol door de Douane gefotogtrafeerd. Ai, een naslag van 1,5 jaar op de bpm!! Dan ook maar weer een achterbank er in naar een nieuw geel kenteken. De Jeep repareer ik zelf. En ik rijdt er nog in omdat ik slechts de "bijtelling" heb op dagwaarde zijnde 1000,00 euro's . Dat scheelt als kleine ondernemer ontzettend veel administratie. En de zaak betaald..... Benzine 1:7 is wel pittig, echter nu zou een deukje mij niet veel kunnen schelen. En, ik rijdt als een vorst.
  6. Bedankt voor je uitleg hoe ik bijlagen moet toevoegen. Hier mijn foto onder de motorkap. Welke type jeep heb ik nou? tot gauw hoop ik.
  7. hoe kan ik een foto bijzenden zonder een internetpagina te hebben?
  8. ik heb een jeep, 18 jaar geleden nieuw gekocht en laten laten importeren door een dealer. z.g. grijze import uit canada. Hij werd verkocht door de dealer als Jeep Cherokee Loredo. drie deurs. 6 cylinders 4 ltr. op het kenteken staat commercial. Ooit zei iemand een hi out put. wie weet het? is het een xj sj of wat dan ook
×
×
  • Nieuwe aanmaken...