Spring naar bijdragen

Joris vGinderen

Forum member
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Joris vGinderen

  • Verjaardag 26/08/1980

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1980

Joris vGinderen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hoi Joris,

    Ik heb dus ook een chief uit 1981 rood misschien al wel eens zien rijden in de omgeving.

    groeten Cas.

  2. Yep, ondanks dat ik 2 ohm weerstand meet, terwijl het handboek aangeeft dat het niet meer als 1,5 ohm mag zijn... helaas geen verschil als ik er een andere bobine op frut... Symptomen blijven hetzelfde.
  3. Okay, das een invalshoek die ik nog niet had bekeken, dus zal dat vanavond even checken. Wel vreemd is dat ik de juiste spanningen op de bobine meet, 6,5 volt op contact, en 12,7 volt tijdens starten. Als het probleem bij deze schakelaar zou zitten, zou ik hier dan ook geen andere waardes meten??
  4. HAllo medeforummers, ik heb iets uiterst bijzonder met mijn Chief Cherokee. Ik heb de krukaskeerring vervangen aan de bakkant, en sindsdien wil ie niet meer lopen... Aangezien het één totaal niets te maken kán hebben met het ander, ging ik ervan uit een draadbreukje ergens te hebben veroorzaakt. Helaas alleen heb ik alles (denk ik) doorgemeten, en kan niets vreemds ontdekken. Wat ie doet is het volgende; Bij starten vonkt ie één keer (krachtig)... tijdens doorstarten vonkt ie NIET... en tijdens terughalen sleutel (uitzetten) vonkt ie weer één keer. Bij wie gaat er een lampje branden, want mijn lampje is momenteel redelijk uit... Ik wacht met spanning op de verlossende tip, haha... grtz, Joris van Ginderen, uit Twello.
  5. Heb een tijdje geleden een setje velgen op de kop getikt voor mijn Cherokee Chief. Vandaag de eerste gepolijst, en het was ff doorbijten... maar het resultaat mag er zijn!! Even kleine sneak preview op een blokje hout Ben nu nog aan het rondkijken voor een setje banden, BF Goodridge AT of MT's (twijfel nog een beetje). Nu zit er 31x10,5x15 op, maar ben aan het rondkijken voor een setje 32" ... Zit de wielkas iets meer gevuld volgens mij. Iemand die met deze maat rondrijd?
  6. Ik zet hem altijd in de P-stand (automaat) bij het overschakelen van hoog naar laag en vice versa. Anders kraakt hij bij mij ook. Volgens mij moet het ook zo.. (niet het kraken, maar in de P overschakelen )
  7. Een nieuw type grille mag ook, gezien ik die kan ruilen met een razor grille.....iemand die mij hieraan kan helpen?
  8. Hi Jeepers, Voor mijn 80er Chief Cherokee ben ik op zoek naar een "razor" of "muscle" grille. Zie afbeelding voor voorbeeld. Als iemand mij hieraan kan helpen zou dat mooi zijn. Ik ben te bereiken op 06-29085200, of per mail: j.vanginderen@home.nl. Hier reply-en kan natuurlijk ook. Thanks
  9. Heb mijn eerste bestelling nu bij BJ's Offroad gedaan... @Bonanza; ik vind het nogal een bedrag als ik eerlijk ben. Kan hier in Enschede een nieuw radiatorwerk ertussen laten solderen voor ongeveer 300 euro. RobV8 levert daarentegen al een nieuwe voor 375... Heb op e-bay nog een bedrijf in de USA gevonden die een alu radiateur levert voor een 80-er Cherokee Chief voor erg weinig geld; zie: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260448020451&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT Michel; bedankt voor je uitgebreidde lijst met goede tips! Heb ze allemaal opgeslagen!
  10. Pullie, wederom bedankt voor de goede tip! Heb de vinyl stickerset meteen meebebesteld! Ben heel benieuwd hoe lang het duurt voor het binnen komt... Chris; wat wil je hebben voor de Haynes. Paar olievlekjes emer of minder maakt natuurlijk ook geen f*ck uit
  11. Heren, ik vroeg me af of jullie een bepaald werkplaatshandboek kunnen adviseren voor een Chief Cherokee uit '80. Ik zal binnenkort de krukaskeerring moeten gaan vervangen tussen blok en bak, en daar zal aardig wat sleutelwerk bij komen kijken ... dus een werkplaatshandboek zal geen overbodige luxe zijn... Wat gebruiken jullie? Haynes, o.i.d.? En waar te bestellen? grtz, Joris
  12. Goede tips allemaal, heren! Ik ga nu eerst op zoek naar een nieuwe radiateur. Lokale groothandel offreerde 525 euro ex BTW Zal eens gaan rondzoeken op een van de links die jullie hebben gegeven.
  13. Weet iemand hier waar deze stickers zijn te bestellen? Nog ergens leverbaar of wordt het een bezoekje aan de lokale stickerboer voor een zo goed mogelijk replica?
  14. Beste forumleden, ik heb sinds gisteravond eigenaar geworden van een blauwe Chief Cherokee uit '80. 5.9litr V8. Heb wel al de dag erna onder de kap doorgebracht, want nadat ik heb had opgehaald stond ik al met een bijna kokende motor langs de snelweg. 5 eetlepels roestbezinksel uit het vaatje gehaald, en het vermoeden bestond dat de radiateur verstopt zit. Vandaag goed gekeken, en vanuit de bijvuldop heb je zicht op ongeveer 6 koelkanaaltjes, die alle 6 dicht zitten. Ik moet dus een nieuwe radiateur hebben, maar ben nog niet helemaal weg in Jeep-land Kunnen jullie mij dus wat goede tips geven over waar het beste vervangingsonderdelen kunnen worden besteld? (In Nederland / buitenland?). Ook zit er flink speling in het stuurhuis, dus ook deze wil ik vernieuwen. Ik ben er nog steeds (ondanks wat tegenslagen) ontzettend blij mee, en zal snel wat foto's posten. Gr, Joris van Ginderen, Enschede
×
×
  • Nieuwe aanmaken...