Spring naar bijdragen

smokey2008

Forum member
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over smokey2008

  • Verjaardag 06/06/1975

smokey2008's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hallo allemaal, het verschil in de ECU of ook wel PCM (gewoon motormanagement system) zit hem in de koel elementen/ribben die op de printplaat zitten om de temperatuur in het gareel te houden. Daarbij is bij de zwaardere variant ook nog eens de printplaat verzegeld in een soort van hars een laag van circa 2 centimeter dik. Dat heeft de lichte allemaal niet en weegt daarom dus maar 1 derde van. Deze lichte kan wel veel beter zijn hitte kwijt en is daarom wellicht veel duurzamer als de zware variant. Nieuwer is dus niet altijd beter in dit geval. Hoe deze ook de benzine pomp aanstuurt en wat hij precies regelt weet ik niet. Maar mijn vermoeden bestaat dat de oude ECU alleen nog maar over een noodprogramma beschikte en niet het gangbare programma, dat in combinatie met een slechte/verkeerde of defecte benzine pomp was bij mij het probleem.
  2. Bij deze de beloofde foto's. Beetje later als gepland, maarja dat heb je als je zelfstandig bent he? De GC zonder voorvoeten (voorras gedemonteerd wegens dif met oergeluiden): De GC met de nieuwe voorras Dana 35 3,73 van bij Bastings in Valkenburg. Pas gereviseerd zo te zien. De pakking tussen de deksel en dif was nieuw!! Geruisloos glijdt hij nu weer over de weg. Mijn vorige GC na het dramatische ongeval. Dame in de Mercedes reedt 110 waar 70 was toegestaan en heeft mij frontaal geschept. Lang leve Jeeps, zonder had ik het misschien niet zo goed doorstaan. Foto 2
  3. http://seddes.eu/climair/catalog/product_info.php?products_id=3177 Ik heb ze zelf ook besteld, wereld van verschil. Gr. Ben
  4. Daar ben ik weer. Gisteren en vandaag bezig geweest me de montage van de nieuwe Dana 35 3.73 vooras. Wat is ie heerlijk stil vanbnnen. Bij aanschaf had ik al het volledige interieur vervangen en de GC dubbel geisoleerd. Wat een genot zeg, kan ik iedereen aanbevelen. Terzake, waarom wilde de GC niet op benzine lopen? Na advies van Hans1560 had ik de ECU vervangen met een ander type. Een hele zware, zeker drie keer zo zwaar als de gedemonteerde. Dat bleek een schot in de roos te zijn omdat de GC daarna opeens weer begon te reageren op alle sensors etc. Zoals eerder vermeld had ik de brandstofpomp al eens vervangen, maar daarbleek dus duidelijk ook een defect in te zitten. De derde brandstofpomp (dit keer een gebruikte) bleek de missende link te zijn om mijn GC weer tot leven te wekken. Dus even recapituleren: een volledig nieuw motormanagementsysteem EN nieuwe brandstof pomp waren er nodig om de GC in orde te krijgen. Hij loopt heerlijk nu en ik heb het gevoel dat na deze ingrijpende operaties ik weer een nieuwe GC heb. Klaar voor de trip naar Zuid Spanje komende Oktober. Zoals bellofd zal ik de GC dan even aan Hans1560 in de buurt van Bordeaux gaan showen. Morgen post ik nog een aantal foto-tjes, hierop is de nieuwe Bullbar goed zichtbaar die ik vanaf afgelopen Zaterdag op heb zitten en de GC zonder voortrein. (vandaag meteen even een tripje ondernomen naar de zwarte markt in Tessenderlo, wat een auto's die GC. Vergeef me mijn euforie maar ik heb de laatste 8 maanden in een ratelende jap moeten rijden bij gebrek aan beter.) Aan iedereen, hartelijk bedankt voor jullie hulp, zonder jullie had ik de moed misschien al lang opgegeven hebben. Tot zover..
  5. hoera!!! Hij loopt weer op benzine!! Ik post morgen even het verhaal. Moest nu gewoon ff mijn ei kwijt.
  6. OK UPDATE!! Heb op advies van Hans de PCM gewisseld. Dit geeft weer hoop!! De GC loopt stukken beter en jojo-ed niet meer bij stationair draaien op benzine. Echter.... gas geven kan onbelast. Motor komt dan ook netjes op toeren. Maarrrrrr.... schakel ik de bak in en wil ik effectief gaan rijden op benzine, niets meer daar. 0,00 vermogen! Verder reageert de GC nu voor het eerst op het lostrekken van een vacuum slang, map sensor of injector. Het toerental zakt of stijgt merkbaar. Tot zover.. Van het weekend ga ik de brandstof pomp nog maar weer eens losgooien. Misschien dat daar ergens iets fout gaat of dat deze misschien defect is. Heel onwaarschijnlijk maar dan toch. BTW hierbij een mooie foto van mij en mijn eerste GC midden in de Sierra Nevada, met uiteraard mijn vriendin die de auto bewaakt he... Ik zal later nog meer foto's posten van de Jeep in aktie.
  7. Hi Hans, In de wagen zat een start onderbreking, maar die heb ik de eerste dag er al uitgehaald. Deze was trouwens aangesloten op het relais van de startmotor en niet op de benzine toevoer. Benzine filter bij het vervangen goed om geplaatst. kan ook niet anders. De diameters van de aansluitingen zijn verschillend. Wil je die verkeerd om erin zetten dan ben je wel een hele grote e*kel. Maar goed, ik ga nu eens even de benzine hoeveelheid controleren. En zien wat er allemaal uitkomt.
  8. Hi allemaal, injectors zijn goed. Er zitten nieuwe in. Ik heb ook al gecheckt om de LPG installatie te overbruggen zodat dit systeem de benzine toevoer niet meer beinvloedt. Maar dat heeft verder geen effect op het lopen van de motor. Wat ik niet snap is wat bedoelt hans met een "electrovanne"?
  9. Hoi Hans, wat bedoel je daar precies mee. Dat gaat me even wat te ver.
  10. Hi Remie, Injectors heb ik ook al gewisseld (gisteren) zoals je bovenstaand kunt lezen. Het eigenaardige is dat tot nu toe niets maar dan ook werkelijk niets ook maar enige verbetering of verslechtering teweeg brengt. Ik sta echt voor een raadsel. De ECU ga ik later vandaag nog omzetten. Eens kijken wat dat nog brengt.
  11. Geachte heren, Alvast bedankt voor jullie feedback. Hierbij ff een kleine update. Heb vandaag alle leidingen gecheckt, relais gewisseld, bobine verwisseld... Maar helaas geen verschil in het lopen van de motor. Nog even beroerd als ervoor. Nog iemand anders suggesties?
  12. Dat is nog eens een idee. Is het eertse wat ik morgen ga vervangen die bobine. Gelukkig dat ik een spare GC heb staan in de tuin. Ik post wat het resultaat gaat zijn. Thnx.
  13. Ga dat morgen ook nog eens nalopen Remie, maar ben er bang voor. Druk en hoeveelheid is namelijk goed tot zeer goed. Wat me vandaag wel opviel is dat de benzine uit het ventiel op de rail meer uitzag als schuim dan als benzine. Kan dat kloppen?
  14. Hi Ivo, her ben uit maastricht nog eens. Lees dit topic eens http://jeepforum.nl/showthread.php?t=12842&page=2 lijkt me het probleem van de mijne te kunnen zijn. Vandaag nog de injectors en de lambda sonde gewisseld maar nog steeds geen verschil.

    Gr. Ben

×
×
  • Nieuwe aanmaken...