Spring naar bijdragen

Kees Walraven

Forum member
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Kees Walraven

  • Verjaardag 17/09/1946

Contact Methods

  • Yahoo
    keeswalraven

Kees Walraven's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Ja, Ab, hij doet alles normaal, behalve de grote versnelling. Ik heb die mensen gezegd:,,haal die kickdownkabel los om te zien wat hij dat doet", Je kunt net zo goed tegen een muur aanpraten, er wordt gewoon niet geluisterd. Antwoord:,,hij doet het goed". Maar, wanneer ik 140 moet rijden om te zien of hij wqerkelijk overschakelt naar groot, geeft voor mij 2 problemen. De weg van Cluj naar Ciucea is amper geschikt om 90 te rijden, en, ik weiger te geloven dat hij pas bij 4000 over dient te schakelen naar de grote versnelling. Dinsdag gaan ze de olie verversen, en een nieuw filter steken. Ik dacht dat dat allemaal al gebeurd was, maar helaas, je moet in dit land zo weinig mogelijk denken. Ik heb nog een goeie maand. Bedankt voor je reactie, Kees.
  2. Een paar weken geleden Haalde ik de ruilbak op, op het vliegveld in Cluj-Napoca, Roemenie. In de officiele Jeep gargae zeiden ze: prima bak, alles in orde. Nu krijgen ze dat ding al weken lang niet fatsoenlijk voor elkaar. De hoogste versnelling werkt af en toe, en sinds het laatste onderzoek vanmorgen, helemaal niet meer.Na een dodenrit, die ze hier 'proefrit' noemen, zei de ingenieur, en de monteur: Loopt goed. Dat is gewoon niet waar. Ik weiger te geloven dat hij pas naar de hoogste versnelling overschakelt bij ten minste 4000 toeren. Ze hebben wat zitten knoeien aan de kickdownkabel. die stond te strak. Maar die wijsheid had ik hen ingegeven. Ideeen, Graag, Vriendelijke groet, Kees.
  3. Boris, ik heb je net een mailtje gestuurd met alle gegevens, geloof ik. Het is in ieder geval een 6 Cylinder. Automatische versnellingbak is kapot. Auto staat bij de Jeep Garage in Clu-Napoca. Jeep Grand Cherokee, Benzine, automaat, 1995 Identificatienummer: 1J4GZB8S4RC319154 Kenteken: 28-LP-HJ De Roemeense garage gaf me de volgende code: DGK 4 speed automatic 42RE transmission PR118354AB Ik kreeg jouw website van Albert, moderator bij jeepforum.nl Ik hoop dat u me uit de brand kunt helpen. Zit tamelijk in de nesten.Ik woon in de heuvels van Ciucea, ben op het moment stevig gehandicapt. Moet alles tevoet doen. Lukt niet erg. Vriendelijke groet, Kees Walraven.
  4. Mensen, mijn versnellingsbak is kapot. Ik woon in Roemenie, waar een andere bak schreeuwend duur is, dus zoek ik in Nederland. Het gaat om een bak voor een Jeep Grand Cherokee uit 1995, benzine. Identificatienummer: 1J4GZB8S4RC319154 Ik hoop dat een van jullie een goede voor me vindt. Alvast bedankt, Kees.
  5. Alles lijkt erop dat het onderdeel dat ik nodig heb niet bestaat. Ik heb een aantal onderdelenimporteur geconfronteerd me mijn vraag. Er word gewoon niet gereageerd. Maar, laat ik er de moed in houden, en doorzoeken. Ik zit nu in Frankrjk, mogelijk dat ze hier wat hebben. Ik heb ik twee weken tijd al één Grand Cherokee gezien. Enfin, mocht iemand tegen het onderdeel aanlopen, dan hoor ik het graag. Vriendelijke goet, Kees.
  6. Wat betekent ZJ? Ik heb gewoon een Jeep Grand Cherokee 4.0i van april 1995. ZJ zegt me niks. Kunnen jullie me dat uitleggen? En maak je over die verzendkosten geen zorgen. Die zijn minder hoog dan je denkt. Groet, Kees.
  7. Ik wil het ook in Nederland bestellen, zeg me maar waar. Kees.
  8. Goed, de heren technici hebben het gevonden. Het probleem wordt echter niet opgelost. er is een onderdeel nodig, en dat is in Roemenie alleen nieuw te krijgen tegen een vreselijk hoog bedrag. Het gaat om een Valve body and transfer plate assy(hier wordt het woord afgebroken) Partnumber: 52117911. Jeep Grand Cherokee 4.0i Limited bouwjaar april 1995. Op de versnellingsbak staat: Serie C-16668, en op het plaatje staat: CAV.3-W. Die 'W' staat in een gesloten vierkant vakje. Is er in Nederland een dergelijk onderdeel te koop, waar, en wat kost dat ongeveer. Ik begreep dat dat onderdeel ongeveer twee kilo weegt, dus dat is op te sturen. Overigens denk ik in de eerste plaats aan een tweedehands onderdeel. Is goedkoper. Alvast bedankt voor het meedenken. Kees.
  9. Volgende week start de volgende monteur met het zoeken naar een oplossing. Mocht dat niet lukken, dan het volgende: ik ben met die kapotte bak van Nederland naar Roemenie gereisd, ca. 2000km, dat ging. Nu moet ik over een paar weken van Roemenie naar zuid- Frankrijk, ook ongeveer 2000km. Denken jullie dat ik dat nog een keer kan wagen met die drie versnellingen en een toerental van max. 2.500 per minuut? Vriendelijke groet, Kees.
  10. Sorry, ik plaats een en ander dubbel. Internet werkt van geen kanten.Waar zitten de sensoren?
  11. Ik ben nu met een monteur de sensor of sensoren aan het zoeken, maar we kunnen ze niet vinden. Waar zitten ze?
  12. Goed, dit is al heel wat. Zal dit alles in het Roemeens vertalen, en aan de heren monteurs voorleggen. N.B. Dien ik nog te vertellen dat de olie inderdaad erg warm wordt. De monteur die de olie ververst heeft zei direct dat de olie verbrand was. Onderin zat, zoals gezegd blubber, en een weinig slijpsel. Er zit dus nu sinds een week nieuwe olie in, geen filter vervangen, en ik merkte vanavond dat, zelfs na een stadsrit, bij het openen van de motorkap er een hoop hitte vrijkwam. Dat zal dus niet normaal zijn. Groet, Kees.
  13. Susex, bedankt voor je reactie. Over twee dagen ga ik naar m'n eigen stek, waar ook twee monteurs wonen die me in dit probleem bijstaan. Ik ga jouw suggestie overbrengen. Mochten er nog meer mogelijkheden zijn, vertel ze me, en we gaan ermee aan de slag. Groet, Kees.
  14. Jeep Grand Cherokee 4.0 limited, 1995 Probleem: de hoogste versnelling van de automaat werkt niet. Ik kocht de auto twee weken geleden in Nederland, en reed er direct mee naar Roemenie. De eerste 40km. werkten alle versnellingen. Daarna liet de hoogste het afweten, en ben ik met een snelheid van 85 km per uur, bij 2500 rpm, naar Roemenie gereden. Hier heeft een monteur het reservoir van de bak schoongemaakt, zat nogal blubber in, 5 liter nieuw olie erin, ATF 220, geloof ik, waarna alles soepeler werkte, maar vanaf nu doet de hoogste versnelling het helemaal niet meer. Het een aantal monteurs aan het denken gezet, maar ze weten niet in welke richting er gedacht moet worden. Wie wel? Vriendelijke groet, Kees Walraven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...