Spring naar bijdragen

CherokeeXJ98

Forum member
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door CherokeeXJ98 geplaatst

  1. Hallo mede-Jeepers, ik heb even een klein vraagje. Als ik mij Cherokee XJ 98 2.5D koud start en ik vertrek, dan durft hij bij de 1ste rempoging het toerental erg laag te laten zakken, zodat de motor zelfs dreigt stil te vallen als ik vol op de rem zou gaan staan. Dit heb ik alleen bij een koude start en bij de 2de rempoging doet ie het nog een beetje maar daarna niet meer. Ook heb ik dat de remmen achteraan nog al eens durven blokkeren als ik voor het eerst het rempedaal indruk bij een koude start. Iemand een idee of dit verband houdt met elkaar? En wat eventueel de oorzaak zou kunnen zijn? Groeten!
  2. thx voor de antwoorden iedereen, en thx newbe ik was idd meer op zoek naar een soort bevestiging of mijn JEEP die dagelijkse kilometers wel aan gaat kunnen en dat ik niet binnen de kortste keren stukken heb
  3. Heb sinds anderhalve maand een Cherokee XJ Limited van 98, een 2,5 TD. Ik woon in BE en werkte toen in mijn eigen gemeente. Nu ben ik sinds een week in NL aan het werk en doe ik dagelijks de rit Zonhoven (BE) --> Landgraaf (NL) en omgekeerd. Samen toch een 110km en anderhalf uur rijtijd, aanschuiven inbegrepen. Nu is mijn vraag of mijn Cherokee met 147700km daar wel geschikt voor is? Het verbruik stoor ik me niet aan, maar is ie daar wel voor gemaakt?
  4. ok, goeie tips, tegen het weekend is mn tank wel bijna leeg, dan een keer een kijkje nemen
  5. daar ben ik weer, gisteren nog 2 lekjes tegengekomen heb enkele foto's genomen, iemand een idee of het ernstig is? ik denk dat 1 ervan van de dieseltank komt foto's zijn genomen de ochtend na een nachtelijke rit van 140km en een paar honderd meter in 4wd op een veld hier zijn ze:
  6. als ik 'm eerst terug in 1ste gooi, bij stilstand, voor ik achteruit schakel bedoelde ik
  7. bedankt voor de snelle antwoorden ik heb ondertussen al een paar zaken geprobeerd en ook de verkoper gemaild, die vertelde me van eerst naar 4de te schakelen (het is een handgeschakelde 5-bak) en dan achteruit, het blijkt te werken naar 1ste schakelen helpt niet, dan kraakt ie in ieder geval mag ie 'm bij de volgende check-up nakijken want het valt onder mijn garantie, gelukkig maar
  8. Hallo iedereen, ik had vorige week een Jeep Cherokee gekocht, zie: http://www.jeepforum.nl/showthread.php?t=13109 en op dat moment niks verkeerd gehoord toen er geschakeld werd e.d. Nu ben ik 'm daarstraks pas kunnen gaan ophalen omdat hij eerst moest omgebouwd worden naar lichte vracht. Vertrokken, schakelt vlotjes. Thuis aangekomen, 140km gereden met cruise control op 110, stop ik voor mn inrit en wil ik 'm achteruit inparkeren. Ik druk mn ontkoppelingspedaal in en op het moment dat ik achteruit schakel krijg ik een gekraak te horen waarvan ik dacht dat mn tandwielen kapot braken. Heb onmiddellijk terug ontkoppeld en bij een 2de poging kreeg ik hetzelfde effect. Achteruit rijden op zich is geen probleem, en als ik de motor uitzet en daarna terug opstart kan ik zonder problemen achteruit schakelen zolang ik niet vooruit gereden heb. Iemand enig idee hoe of wat en waaraan het kan liggen? Ik heb 'm 2de hands gekocht maar ik heb van de garage een jaar garantie op motor en versnellingsbak.
  9. daar heb je helemaal gelijk in FrankXJ, het is een handgeschadelde 5-bak
  10. CherokeeXJ98

    Even Voorstellen..

    Hallo, ik ben Ian. Afkomstig uit Belgisch Limburg (Zonhoven). Heb sinds kort een Cherokee XJ 2.5TD en ben via google op dit forum terecht gekomen. Ben al enkele jaren, zeg maar verliefd, op Jeep en uiteindelijk is het er toch van gekomen Meer info ivm me Cherokee heb ik in 'ff serieus' geplaatst voor ik dit topic gezien had: http://www.jeepforum.nl/showthread.php?t=13109
  11. Hallo daar, ben sinds 1 oktober lid van het forum Heb in de loop van de week een Cherokee XJ Limited (model '98) 2.5 TD gekocht. Het is een diesel omdat dat in België voordeliger uitkomt. Cilinderkoppen zijn pas vervangen en het beestje heeft er 140000km opzitten. Hier volgen enkele foto's:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...