Spring naar bijdragen

wjs78

Forum member
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over wjs78

  • Verjaardag 25/02/1978

wjs78's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hallo Jeepvrienden <_< Ik heb een Cherokee uit 95 die al sinds de aankoop een jaar geleden aanhoudende problemen met de electra heeft. Er is in het verleden wel wat mee gerommeld en ik heb een handig mannetje er al naar laten kijken, maar de problemen lijken hardnekkig. Meest recente probleem is dat een kouwe motor bijzonder slecht start. De startmotor is al vervangen en als hij loopt dan spint ie als een zonnetje. Andere problemen: - Lichtschakelaar 'bromt' af en toe, waarbij het licht ook kort uitvalt - Accu wordt sporadisch leeggetrokken bij stilstand (er zit geen aantoonbaar lek in het systeem) - Antenne zakt niet meer in - Engine check is niet mogelijk Nu is mijn vraag: Wie heeft er in de omgeving Amsterdam een adresje waar ik eea niet al te duur kan laten doorlopen en repareren? Of wie biedt zich aan? Ik sta open voor alle vormen van hulp. Dank alvast voor de moeite!
  2. Wederom goeie tips allemaal! Ik ga er zoals gezegd mee aan de slag. Nog één laatste vraag: Welke olie is het beste voor de koppeling?
  3. Hallo allemaal, Dank voor jullie tips en het meedenken, fantastisch! Ik ga zaterdag aan de slag en ga in ieder geval alle oliën vervangen (versnellingsbak & koppeling). Daarnaast ga ik kijken of de kabel in orde is en of er geen lekken zijn. Ik houd jullie op de hoogte. Fijne kerst!
  4. Hallo Frans, Dank voor je reactie! Klinkt aannemelijk wat je zegt. De koppeling pakt hem pas op het allerlaatste moment (diep intrappen). Ik vraag me echter af waarom het verschil tussen warme/koude motor... Dat wijst namelijk op te weinig (of te dikke) olie die onderin de bak blijft hangen of iets dergelijks?
  5. Hi Lars, Nogmaals dank voor je snelle reactie! Ik zie wat je bedoelt. Daar zou je nog wel eens gelijk in kunnen hebben. In dat geval is het probleem wat ingewikkelder dan ik had gehoopt. Dan moet dus de koppeling uit elkaar. Iemand ervaring mee? Of nog andere mogelijkheden?
  6. Oh je hebt gelijk! Excuses voor de vergissing. Dank voor je reactie. Versleten koppelingsplaten echter, lijkt me dat je een voortdurend slippende koppeling hebt. In dat geval loopt ie alleen maar 'vrij'. Als je platen versleten zijn, krijg je namelijk geen aandrijving op de assen. In dit geval is dat het probleem niet. Maar ik kan me vergissen?
  7. Hallo allemaal, Sinds een week wil mijn versnellingsbak (handschakel 5-bak) niet meer schakelen. Ik zal proberen het probleem zo goed mogelijk te omschrijven: - Als de motor koud is is hij met een draaiende motor niet in versnelling te krijgen; - Vanzelfsprekend wel als de motor uit staat, dan kan ik wegrijden en met de nodige moeite van 1 naar 2 schakelen; 3, 4 en 5 gaat al iets makkelijker; - Als hij in 1 staat, slipt hij. Hij kruipt langzaam vooruit als ik de koppeling helemaal ingedrukt heb. - Als ik een poosje in de stad heb gereden (veel op en terug schakelen) gaat het al een stuk soepeler en is het kruipen in zijn 1 ook verdwenen. - Als ik echter op de snelweg heb gereden, is het probleem weer terug. Ofwel, als ik een poos gereden heb en niet heb hoeven schakelen. - Naar achteruit schakelen heeft altijd al het nodige gekraak in de versnellingsbak opgeleverd. Volgens de Haynes manual kan het aan een gebrek aan, of slechte versnellingsbakolie liggen. Die heb ik al een poosje willen vervangen, maar het is er niet van gekomen. Kan dat echt de oplossing zijn? Of is er wellicht meer (koppeling, versnellingsbak zelf) aan de hand? Alle hulp is welkom. Ben benieuwd naar jullie reacties! Willem
  8. Dank je ruudvd! Laatste vraag dan maar gelijk: Iemand in een garage vertelde mij dat het geen kwaad kan een scheutje Tevlon bij de olie te doen omdat je dan een kleine filmlaag over je versnellingen legt. Kan iemand deze tip bevestigen?
  9. Hi Kameel, Dank voor je respons!! Ik heb inderdaad een handbak. Is het trouwens nodig om een pompje oid te gebruiken om de olie bij te vullen?
  10. Hallo allemaal, Net twee weken geleden een Jeep Cherokee 4.0 handschakel uit 95 gekocht. Een mooie jongen, met het luttele aantal van 220.000 op de teller Vanzelfsprekend heeft het beestje wat zorg en toewijding nodig. Laat ik vooropstellen dat ik wel handig ben, maar relatief weinig ervaring heb met het sleutelen aan auto's. Vandaar even mijn vraag aan jullie. Volgens de Haynes manual is het vervangen van de versnellingsbakolie een koud kunstje. Ik wil echter even aan jullie vragen of dat in de praktijk ook echt zo is. De reden dat ik dit uberhaupt wil doen, is omdat hij wat kraakt bij het in zijn achteruit zetten. Welke olie moet ik hebben? En is het te doen zonder hem op een brug te zetten? Welk gereedschap heb je er allemaal voor nodig? Ik hoop dat jullie me willen helpen. Ik zie uit naar wat ervaren hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...