Spring naar bijdragen

RKOPP22

Forum member
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over RKOPP22

  • Verjaardag 18/11/1961

RKOPP22's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hi Boris, ja dat zou best eens kunnen. Coen, mijn zakenpartner, is bij je geweest om een voorraadje parts voor onze zakelijke 5.9 op te halen. remschijven, uitlaat, linkervoorstoel, etc. Trouwens, die stoel is niet de goede, is geen 5.9 stoel, en heeft geen stoelverwarming. ik heb hier trouwens nog een draadje lopen(kweeniemeerwaar) over het olieverbruik van die bak. Het schijnt regelmatig voor te komen dat de pakking van het inlaatspruitstuk kaduuk gaat, en dat daardoor olie wordt aangezogen in de motor, waardoor ie olie gaat zuipen. Heb jij enig idee hoe je kunt vaststellen of dit het geval is? Moet je dan onderdruk in de motor hebben, te voelen als je de olievuldop er afhaalt en je hand er op legt?
  2. Vraagje, is het olieverbruik nu minder? Ik heb zelfde auto en vraag me af wat de oorzaak is.
  3. Nou inmiddels alles gefixed. Ik heb 2 5.9's. een had een defecte waterpomp, die heb ik in Leiderdorp laten fixen. Kosten E450,=. De ander met de gebroken linker vooras heb bij 4x4 katwijk laten maken. Nieuwe steekas(E250), uitbouw en inbouw, en een complete C-beurt: schade E1250,- Auw. Remschijven bleken ook versleten, was vreemd want ze zaten er nog geen 1,5 jaar/50.000 km op. Karel Oto heeft ze er toen nieuw ingezet. Ruud van Beelen van 4x4 katwijk twijfelde of ze er toen nieuw ingegaan zijn. Hij heeft ze nu afgedraaid, bij de volgende grote beurt gooi ik er maar weer nieuwe op. Wellicht doe ik het zelf wel, lijkt me te doen.
  4. Wellicht is het trouwens een id om een lijst aan te leggen met Jeep/GC specialisten in Nederland? Ik bedoel, de dealer kunnen we allemaal wel vinden. Maar ik denk dat velen van ons( en ook nieuwe leden) een betrouwbare, ter zake kundige, en niet te dure garage zoeken. Een die er geen probleem mee heeft om bijvoorbeeld gebruikte onderdelen in te bouwen.
  5. Dank voor de tip. Heb um naar Katwijk gebracht(4x4). Ben benieuwd. Ik kwam er trouwens vandaag achter dat in Leiderdorp ook een garage zit waarvan de eigenaar( die meesleutelt) ook een JGC5.9 heeft. Die wist er behoorlijk wat vanaf. Ik heb mijn andere JGC5.9 met een lekke waterpomp daar vandaag achtergelaten. Kijken hoe dit gaat.
  6. Howdy, ik zou niet akkoord gaan met dit prutswerk. Rooie Ben ken ik toevallig ook. Heeft die tegen je gezegd dat ie pastte? of was dat de garage zelf? Als de garage dat heeft gezegd, moet je zeker je beklag doen. Als je zelf met een vooras van Rooie Ben bent aan komen zetten, dan kun je op zijn best bij hem gaan klagen. Maar dan kun je de garage niet veel verwijten dunkt me(hoogstens dat ze blijkbaar geen bal van JGC weten).
  7. Howdy mede Jeepers, mn eerste berichtje. Eigenlijk een halve vraag. Ik heb een GC 5.9. Ik rijdt nu al een paar dagen met een krakend geluid in mijn linker vooronder, bij mijn linkervoorwiel. Met name bij langzame scherpe draaien, dan stuitert ie zelfs. Vrijdagavond naar Leeuwarden, terug via Meppel naar Leiden. Op snelweg no problem. maar zodra ik de wijk in draai, hoor ik het weer. Vanmiddag mn linker voorwiel er af gehaald. Wat blijkt, de hoes van de homokineet zit los(niet gescheurd, maar de klem zit los), en de as lijkt compleet gebroken. Het rare is dat hij niet gebroken is op de homokineet zelf, maar dichter tegen het differentieel aan, net binnen de tunnel waarin de as verdwijnt. Als ik mijn remschijf draai, hoor ik de twee uiteinden langs elkaar ratelen. Ik heb wat lopen zoeken op het forum, en vondt onder andere en explosie tekening van de voortrein. Nu heb ik een paar vragen: - Moet nu de hele as vervangen worden of bestaat de as uit 2 delen? - Is het normaal dat de as op DIE plek breekt? - Heeft iemand suggesties ten aanzien van een goede jeepspecialist hier een beetje in de buurt(randstad) - is het een drama als ik nog ff er mee door rijdt? Ik bedoel, kan ik er mee naar de garage rijden? - is het evt iets dat ik zelf kan doen? - is de as of wat er dan ook vervangen moet worden, duur? Dank en groeten
  8. Hi Jeepie, ikheb een vergelijkbaar radioprobleempie. Wil een bluetoothsetje(parrot) aan de 5.9 hangen. dus dan heb ik liever een WDM er bij. Je zegt dat ze online staan, maar de links in dit draadje zijn inmidels dood. Kun je hem er nogmaals opzetten of mailen? Dank Ron
×
×
  • Nieuwe aanmaken...