Spring naar bijdragen

cherokee5.9

Forum member
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over cherokee5.9

  • Verjaardag 05/05/1908

cherokee5.9's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik heb nog 2 originele dakdragers liggen voor een Grand Cherokee ZJ. Uiteraard in goede staat. Vraagprijs Euro 75,00 Op te halen in Amsterdam.
  2. Het is origineel NL auto. Geen import dus. Overigens, het lekken is waarschijnlijk de waterpomp en geen slang wat ik eerst dacht
  3. Foto... da's een goeie. Niet eens aan gedacht
  4. Staat erbij toch? (onderste regel)
  5. Een kleine aanpassing van mijn advertentie: ------------------------------------------------- Te koop mijn Grand Cherokee 5.9 Hij heeft nu 94.300 km op de teller staan. Boekjes aanwezig. Heel veel werkende opties, o.a.: - Electr. schuifdak, Boordcomputer, Cruise Control, Elect. verstelbare en verwarmde stoelen met geheugen, Infinity Soundsystem incl cd-wisselaar en versterker, verwarmde spiegels, alarm, trekhaak, Climate Control etc. etc. etc. Ziet er van binnen en buiten nog erg netjes uit en slaapt altijd binnen. De Cherokee is sinds juni 2008 in mijn bezit. Bij de APK heeft ie nieuwe achterbanden gekregen en zijn de remschijven rondom vervangen, evenals de remblokken. Er is ook een nieuwe accu in gekomen. Ik heb er een jaar mee gereden maar omdat ik vanuit huis werk heeft ie het laatste jaar (binnen) stil gestaan. De APK is dan ook verlopen maar tussen de laatste APK en nu zit zo'n 10.000 km. Dat zal dus geen probleem zijn. Toen ik 'm vandaag startte lekte ergens wat koelvloeistof. Ik kan niet zien waar het vandaan komt maar ik vermoed een uitgedroogde slang of iets dergelijks (heb er ook niet echt verstand van). Vandaar ook de lage prijs. Hij rijdt overigens wel gewoon. Vraagprijs is Euro 3100 en ruil/inruil met een belastingvrije auto is bespreekbaar.
  6. cherokee5.9

    Gespot!

    Hmm... dan moet ik ook maar eens beter m'n best gaan doen met zwaaien
  7. cherokee5.9

    Gespot!

    Zondagmiddag, rond half 5 op de A6 ter hoogte van Almere. Donkergroene ZJ met 2 extra lampjes op de grille. Hing een tijdje achter me. Iemand van hier?
  8. Haha... dat heb ik nog niet eens gedaan. Ik zag wel dat ze op sommige plaatsen gescheurd waren en heb gewoon maar alles ingekit. Het klinkt gewoon weer goed, ook hard blijft 't goed klinken en er zit zelfs weer bas in. M'n auto meurde vanmorgen wel naar de siliconen... maar ja... Cassette van de wisselaar kon ik vandaag bij Freeroad in Almere ophalen. Die had er nog 1 liggen en kon 'm voor 50 euri mee krijgen.
  9. Inmiddels heb ik een cassette voor de wisselaar gevonden. Hier mag een slotje op.
  10. Inmiddels vrijwel zeker dat de speakers in de deuren opgeblazen zijn. Voor op het dashboard en achter in de hemel klinken ze nog goed, maar in alle deuren komt een krakend geluid bij wat meer volume. Helaas... dat word (vermoed ik) speakers vervangen dus. Morgen even kijken hoe de deurpanelen los kunnen. Ik zag al een schroef zitten dus met een beetje geluk is dat zo gedaan. -- even een edit --- Ik kon natuurlijk niet tot morgen wachten en heb net de panelen los gehad. Inderdaad, de rand van de speakers waren her en der behoorlijk los gescheurd. Niet zo vreemd dat het geluid ruk was. Ik herinnerde me dat ik nog ergens een tube siliconenkit van de Dirk (was toen een aanbieding voor 85 cent) had liggen en heb dat rondom gesmeerd. In totaal krap 40 minuten bezig geweest. Net even voorzichtig de radio aangezet en het klonk in elk geval niet slechter. Morgen even wat meer volume als de siliconenkit droog is. Als dit heeft gewerkt heb ik dus gare speakers weer speelbaar gekregen in 40 minuutjes en voor 85 cent. Best wel humor als je hier over nadenkt Een beetje audio-zaak vraagt snel een dikke 2 tot 400 euro om alle speakers te vervangen. + dat je nog je auto een dag kwijt bent, gedoe met vervoer enzo... En even off topic: Ik heb nu een week m'n GC en ben ongeveer 500 km verder. Ik ben super blij met die bak. Het is gewoon al een genot om 's ochtends het sleuteltje om te draaien en dat imposante brute geluid te horen. Vooral in m'n parkeerkelder klinkt dat geweldig. Ik vind 't heerlijk om relaxed te cruisen en die diepe roffel te horen. Een tankje benzine rij je er zo doorheen maar het is het zeker waard. Totaal geen spijt van dat ik deze gekocht heb. Ik las trouwens dat er maar 14.000 5.9's gemaakt zijn. Dat maakt 't helemaal weer wat bijzonders Bedankt voor het meedenken en zo'n forum is echt super.
  11. Is er toevallig iemand in de buurt van Amsterdam die zou kunnen helpen met problemen uit sluiten?
  12. Er zit inderdaad Infinity in. De boxen oversturen en kraken, ben ook bang dat niet al te best meer zijn. Maar dan zouden alle boxen enigszins gaar moeten zijn... kan me dat ook bijna niet voorstellen. Op de radio heb ik geen Loud aan, treble op 5 en bass op 3. Toch hoor ik vrijwel geen bas en als ik het volume ietsje hoger doe dan is het een schel overstuurd geluid. Ook zacht klinkt het wat ielig en gewoon niet vol. Of de versterker lijkt inderdaad vrij weinig te doen waardoor de radio niet genoeg vermogen lijkt te hebben... maar dan zouden ze toch niet oversturen? Of wel? Maar inderdaad... radio niet te hard en met het zware geroffel op de achtergrond is het best goed vertoeven (toch is het prettig als de muziek gewoon lekker klinkt).
  13. Ben ik ook bang voor. Als ik het goed zie zou er in de hemel (van de auto) bij de achterklep ook een klein subje moeten zitten. Daar hoor ik vrij weinig van. Maar geen idee of er aan gekloot is. Het ziet er vrij origineel uit en er is geen carkit e.d. bijgeplaatst. Is die versterker trouwens simpel te vervangen voor een aftermarket versterker?
  14. Hi, Sinds deze week ben ik de gelukkige eigenaar van een '98 5.9 ZJ. Beestje heeft nog maar 80.000 gelopen en had een tijd stil gestaan. De motor loopt als een zonnetje. Gisteren (na vervangen van achterbanden) in 1x goed gekeurd en 't is zo'n beest van een kar en ik weet zeker dat ik vriendjes krijg bij de benzinepomp. Nu had ik gelezen dat de sound-system erg top moest zijn. Maar eigenlijk is het geluid zwaar ruk, ook als ik per speaker kijk. De originele radio zit er in, de versterker heb ik inmiddels onder de achterbank gevonden maar een beetje volume resulteert al in overstuur en gekraak van boxen. Als ik het volume gewoon normaal heb staan dan klinkt 't nog wel. Maar ietsje harder is een drama. Wat zijn jullie ervaringen? Verwacht ik hier teveel van? En ik mis nog de cassette van de wisselaar (heb al een topic geopend op vraag & aanbod) maar als iemand er nog 1 heeft liggen en daar vanaf wilt... please
×
×
  • Nieuwe aanmaken...