Spring naar bijdragen

gamgra

Forum member
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door gamgra geplaatst

  1. Hieronder misschien wat nuttige informatie, waarin uitgebreid uiteengezet wordt hoe en wat bij het verversen van je Jeep automaat. Tevens een lijst van door Chrysler/Jeep goedgekeurde ATF+4 fabrikanten. http://www.wjjeeps.com/service/transmission.htm http://www.centerforqa.com/licensedatf4brands.html http://www.valvoline.com/pages/products/product_detail.asp?product=63 Ton
  2. De hoeveelheid olie is afhankelijk van het type automaat en of je de filter gaat vervangen of niet. Totaal zit er rond de 9 liter olie in de 42RE. OPGELET!! zelfs nadat je het bodemdeksel en het interne filter verwijderd blijft er nog steeds 3 a 4 liter achter in de automaat, rekening houdend met het voorgaande moet er dus ongeveer 5 liter bij, wel Mopar ATF-4 gebruiken. De 42RE komt meestal voor bij de 4.0 liter motor.
  3. Om verwarring over de achteras te voorkomen even het volgende; Het verschil tussen de Dana 44 en de 44a, de laatste heeft een aluminium huis. Om uit te vinden wat er nu echt onder je gat hangt pak je een magneet. Indien de magneet aan het huis van de achteras vastplakt is het een Dana44 valt het magneetje er af is het een Dana 44a (aluminium). Ongeacht of het een Dana 44 of Dana 44a is, dit zal weinig invloed hebben op de smeerolie keuze voor de interne mechaniek.
  4. Onder de ZJ van 1996 zit een Dana-35 of een Dana-44 achter as. Mopar heeft hiervoor het volgende: Mopar Gear lube 80w-90. Tevens een systethische olie, Mopar 75w-140 Synthetic gear and axel lube.( geschikt voor limited slip) De synthetische wordt vooral aanbevolen bij extreme belasting, b.v veel rijden met zware caravan of paardentrailer. Synthetische ruikt minder smerig dan conventionele gear oil. Ben overtuigd dat Shell, Texaco, Valvoline dit spul ook verkopen.
  5. Met alle respect, maar toch even goed opletten. In de Jeep Grand Cherokee's zitten drie verschillende "transfer cases" 1) De NV 242 Select Trac hier moet de ATF+4 in 2) De NV 147 Quadra tracI en de NV 247 Quadra tracII (Quadra Drive), hier moet de speciale Mopar "transfer case Lubricant" in. Op de achterzijde van de bak vind je een rond plaatje met ondermeer het juiste type nummer. Indien je niet zeker bent ga dan even bij de dealer langs.
  6. @Ludo, Heb er eentje voor je, die mag je komen halen, kan je hem testen. Kost 5 euro, lijkt mij een redelijk bedrag. Ik woon redelijk dicht in je buurt, Zandstraat 30c 4551 LH. Ton
×
×
  • Nieuwe aanmaken...