Spring naar bijdragen

Jeepie M

Forum member
  • Aantal bijdragen

    186
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Jeepie M

  1. Ik heb mijn verdamper vorig jaar gereviseerd, dit is zeker met de howto van Ab goed zelf te doen.

    Volgens mij heb ik toen iets van €45,= voor een setje betaald. De Prins-dealer in Rogat heeft het toen voor mij besteld.

    Edit:

    Zie nu dat je het over een C4 verdamper hebt, ik heb een C5 verdamper. Maar ik kan me haast niet voorstellen dat het veel verschil maakt.

  2. Heb zoiets ook gehad met een '97 XJ. Ik heb het vermoeden dat het claxon relais bleef "kleven" Eén claxon was kapot, en trok veel stroom over het relais, ik heb de kappotte afgekoppeld. Daarna geen last meer gehad.

    Ik heb ze nu beide afgekoppeld en de motor loopt nu ook normaal, als dit al samenhing met het claxonprobleem.

    Zal ze morgen weer een voor een aansluiten om te kijken of een van beide kapot is.

    Bedankt voor de tip

  3. Vanochtend start ik mijn XJ. Stationair draaide die even in een verhoogd toerental, maar zakte daarna terug. Tijdens het rijden ook geen probleem, totdat ik 'm uitzet bij een winkel, mijn sleutel eruit haal en uit de auto wil stappen. Gaat de toeter ineens onafgebroken aan. Ik gauw de sleutel in het contact en zet 'm in z'n contact, waarmee de toeter direct uit ging. Daarna start ie verder zonder probleem, alleen liep ie weer even in een verhoogd toerental.

    Thuisgekomen, zelfde probleem. Heb de accu los gehaald en 'm gereset, maar geen effect.

    Heeft iemand enig idee waar ik het probleem moet zoeken?

  4. Vermoedelijk is jouw remolie ernstig aan vervanging toe. Heb het zelfde vorige maand gehad met een Chrysler Voyager in Zwitserland. Door iets meer dan gemiddeld te remmen door een afdaling liep de rem vast. Na ongeveer drie kwartier af te laten koelen konden we gewoon weer verder rijden.

    Bij aankomst direct de remoilie vervangen en die was er zeker slecht aan toe.

    Oude remolie trekt vocht aan. Als deze maar lang genoeg niet vervangen wordt heb je kans dat door de warmte gasbelletjes vormen in de olie die de automatisch de rem aandrukken. Gevolg: Door een aanlopende rem wordt deze nog warmer en gaat nog meer aanlopen en verbrand je rem.

  5. Als je motor als een diesel klinkt zijn het voor 90% zeker de hydraulische klepstoters. Zelf heb ik onlangs Wynn's Hydraulic Valve Lifter Concentrate toegevoegd aan de olie en dat gaf al enig resultaat.

    Als je het probleem echt wil oplossen zal je de hydraulische klepstoters moeten vervangen, maar zolang het tikken bij warme motor verdwijnt is dit niet noodzakelijk.

  6. waar woon je

    kunt altijd langs komen apk kan ook hier is geen probleem echter wel door de weeks

    zo vast kan ie niet zitten alles kan los

    Ik woon in Nieuwleusen, dus is op zich wel te doen.

    Deze laat ik nog door mijn garage doen, ik ga er vanuit dat zij wel de ervaring en middelen hebben om deze los te krijgen.

    Mocht ik weer zo'n probleem hebben, kom ik zeker bij je langs.

  7. Ik heb het opgegeven, ga dinsdag een afspraak maken voor de APK en dan mag de garage een poging doen.

    Ik heb vandaag nog wel een sleutel 10 van betere kwaliteit gekocht, maar ook met deze lukte het niet. De sleutel verboog niet, maar de ring brak. Ook nog een echte Bahco gehaald, maar die slipte over het bitje, dus da lukte ook niet.

    Verwarmen heb ik uiteindelijk niet meer uitgeprobeerd omdat er een remleiding langs loopt en de bobine erboven zit.

    In ieder geval bedankt voor het meedenken.:whistle:

  8. Ik heb olielekkage bij het oliefilterhuis en wil daarom de pakkingen vervangen.

    Ik heb een torx-bitje T60 en een sleutel 10 waar ik het bitje in doe, maar als ik daar kracht opzet krijg ik de moer niet los. Zelf met een buis op de sleutel komt er geen beweging in. Wel heb ik nu twee sleutels die eruit zals een wokkel.

    Heeft iemand nog een tip of een idee welk merk een dermate sterke sleutel 10 heeft zodat deze niet verbuigt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...