Spring naar bijdragen

m.meuwese

Forum member
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door m.meuwese geplaatst

  1. Gang, keuken, badkamer en overloop gesloopt. Vandaag nieuw elektra aangelegd en alles meteen uitgevoerd met actoren (domotica)

  2. BEdankt allemaal voor de reacties. Alle adviesen hebben zeker bijgedragen bij de succesvolle vervanging van de waterpomp. Na het maken van het hulpstuk was de moer zo losgedraaid. Het vervangen van de waterpomp was daarna een makkie alleen het schoonmaken van het motorblok was een vervelende klus. De pakking zat zo sterk vastgeplakt dat ik met een mesje en soms met een scherpe hout bijtel de pakking moest verwijderen. Daarna alles monteren waarbij het plaatsen van het pijpje nog enige krachttermen zijn gevallen. Het goed invetten van het geheel hielp iets, maar toch 2 kappote o-ringen verder voordat alles op zijn plaats zat. Uiteindelijk bij het proefdraaien bleek dat ik de radiator ergens mee geraakt heb want daar kwam in miniscuul klein straaltje water uit... @##%!@!@# Naar de garage en een pil in de radiator stopt, wat er voor heeft gezorgd dat het gaatje gerepareerd is. Al met al een suc6 achteraf. Hopelijk blijft het lekje dicht en is het niet nodig om de radiator te vervangen. We zullen het zien met de tijd... * Heeft iemand ervaring met het solderen van een radiator? Martin Foto's volgen...
  3. Het is een grand cherokee uit 93 met een V8 5.2 mpi motor.
  4. het is de moer die de ventilator van de radiator verbind met de waterpomp. De opbouw is: Ventilator Visco Moer poelie Waterpomp Om de waterpomp te kunnen vervangen moet de visco met ventilator worden verwijderd. Daar loop ik nu op stuk. Vandaag ga ik een hulpstuk maken waarmee ik de poelie goed kan vastzetten, zodat met de ondersteuning van wat krachttermen de moer losgedraaid kan worden. Hopelijk blijft alles heel.... Martin
  5. Uhoh, spell check messes up the messages. :-) at least we have a lot of fun in the snow! No snowman's found yettie

  6. Hallo, Na de wintersport is de waterpomp van de mijn Grand Cherokee Zj 93 gaan lekken. Het loopt er met een redelijke straal uit en dient vervangen te worden. Bij het verwijderen van de pomp wordt aangegeven eerst de 36mm moer los te draaien zodat de rotor met visco er uitgetild kan worden. Vraag1: Welke kant dien je de moer op te draaien om het los te krijgen? Vraag2: Als deze goed vast zit, hoe kan je hem dan het beste losmaken? Voor vraag 2 heb ik al het volgende geprobeerd: - 2 bouten losgedraaid die aan het pomp gedeelte vast zitten en dan met een steeksleutel het geheeld blokeren. Dan met een 2de steeksleutel de 36mm moer geprobeerd los te draaien. Ook al zet ik enorm veel kracht komt er nog geen beweging in de moer. De draairichting om hem los te krijgen is volgens het werkplaatshandboek met de klok mee. Deze moer zit natuurlijk al 18 jaar vast..., hoe krijg je hem los. Zonder deze cruciale stap kan je niet de waterpomp los krijgen. Alvast bedankt, Martin Meuwese
  7. Tijdens het reinigen ben ik iets te hardhandig geweest waardoor de klep is afgebroken. Het blijkt dat inwendig het geheel wordt vast gehouden met een klein kunstof 'ankertje'. Door dat ik iets te hard een draaiende beweging heb gemaakt is deze afgebroken :-) Uit de reserve jeep de regelklep gedemonteerd en terug geplaatst in de jeep waar ik mee rijd en alles opgelost! nu nog een nieuwe in Amerika bestellen... ( jeep dealer vroeg € 110,-- in US voor $50,-- ).
  8. Eindelijk heb ik tijd gehad om de stationair regelaar uit de motor te halen. Wat bij opviel is dat deze extreem vies is. wat mij het denken heeft gezet over de rest van de carborateur. Zou het noodzaak zijn om de rest ook eens grondig te reinigen? En hoe zouden we dit het beste kunnen aanpakken?
  9. Als we er vanuit gaan dat het inderdaad de tankdop is, dan moet de inhoud van de tank altijd gelijk zijn geweest bij vertrek. Rijdt je de tank verder leeg, dan zit er meer lucht in waardoor het vacuum pas na veel meer kilometers tot problemen kan leiden. Pas bij een bepaalde onderdruk zal de motor afslaan, lijkt mij aannemelijk. Als het altijd precies bij 70 km gebeurt, dan kan zou de tank altijd op een bepaald niveau gevuld zijn bij vertrek. Is de tank niet altijd evenvol dan klinkt het niet als een verstopte tank dop... Anders zou de afstand moeten varieren. ;-) Het is maar een theorie. Hopelijk is het de dop!
  10. IDLE AIR CONTROL (IAC) MOTOR—PCM OUTPUT The IAC motor is mounted on the throttle body (Fig. 12) and is controlled by the powertrain control module (PCM). The throttle body has an air control passage that provides air for the engine at idle (the throttle plate is closed). The IAC motor pintle protrudes into the air control passage and regulates air flow through it. Based on various sensor inputs, the powertrain control module (PCM) adjusts engine idle speed by moving the IAC motor pintle in and out of the air control passage. The IAC motor is positioned when the ignition key is turned to the On position. A (factory adjusted) set screw is used to mechanically limit the position of the throttle body throttle plate. Never attempt to adjust the engine idle speed using this screw. All idle speed functions are controlled by the PCM.
  11. Allemaal bedankt voor de reactie, het is nu donker ( en nog geen garage met verlichting ;-) ) maar morgen zullen we eens een kijkje nemen onder de kap. Wordt vervolgt...
  12. Wanneer de Jeep enkele dagen stil heeft gestaan wil het wel eens voorkomen dat hij slecht start. Als je dan het gas er een beetje ophoudt en voorkomt dat hij afslaat als je de auto in zijn drive zet, kan je er mee wegrijden waarna het na enkele kilometers vanzelf goed gaat!? Het heeft niets met de temperatuur van de auto te maken aangezien het ook gebeurt als je er al mee gereden hebt. Wat dan opvalt is dat de toeren heel ver terug loopt, zelf bijna naar 0, dan omhoog schiet een beetje heen en wee jojoot en dan stabiliseerd op rond de 700 toeren. De rotor en stroom verdeel kap vervangen, nieuwe bougie kabels, nieuwe bougies maar dat mocht allemaal niet helpen. Het gebeurt ook maar zo af en toe. Nu kreeg ik te horen dat er in de carboreteur een toerental regeling zit ingebouwd die er voor zorgt dat de Jeep een vast toerental loopt. Het regelgebied van dit dingetje schijnt maar heel beperkt te zijn. Als dit het probleem zou zijn, dan verwacht ik dat de jeep standaard te laag of te hoog in toeren zou lopen. Niet dat de Jeep zoekt... Komt dit iemand bekend voor? Heeft het zin om de carboreteur te vervangen ( heb er nog 1 reserve ) of is dit vragen om meer problemen?
  13. De beugel om de stuur transmissie vast te zetten is besteld. ben benieuwd wanneer deze binnen komt...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...