Spring naar bijdragen

jjvroom

Forum member
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door jjvroom geplaatst

  1. Nou, kogel door de kerk: ik wilde General banden kopen. Ai, passen niet op mijn velgen (215 60 17). Dan maar BF..., ook niet! Volgens garage is mijn bandenmaat wel heel weinig voorkomend. Wie kent goede AT banden voor deze maat? Ik wil eigenlijk geen nieuwe velgen.
  2. Nou uh, bedankt! Ik zal deze banden eens zelf bekijken. Ben overigens erg benieuwd of ze in het ruigere werk ook (relatief) goed hun mannetje staan.
  3. R-W ben benieuwd naar je ervaringen. Waarom heb je deze gekozen?
  4. Mijn Patriot van 2008 is na 35000 km bijna toe aan nieuwe banden. De standaar gemonteerde dingen rijden wel aardig op het asfalt, maar doen in de modder behalve ronddraaien bijna niets. Ze lopen snel vol en dan moet je alsnog duwen... Heeft een van jullie een tip voor bruikbare banden? Ik bedoel: dingen die 't op de weg aardig doen, zonder te veel herrie, maar die ook in terreinomstandigheden aardig mee kunnen komen. Zelf vind ik die banden met witte tekst op de flank (goodyear?) wel mooi, maar is dat ook wat?
  5. Hoewel het allemaal soms erg traag ging (klacht 6,5 maand lang), is het uiteindelijke resultaat geweldig. Wel vraag ik me nog steeds af wanneer iets nou service of garantie is. Ik vond het typisch garantie, garage, fabriek en importeur service, want het viel wel mee. Dat Kien daarna toch op eigen kosten de motor wilde wiisselen is dan toch weer klasse. Maar 't blijft garantie....
  6. Jawel De piep is niet meer hoorbaar! Dat het wat meer moeite heeft gekost dan verwacht blijkt wel uit het volgende. Zoals vermeld kreeg ik een aanbod voor een andere auto. Bij nader inzien (tijdens een gesprek met het garagebedrijf) bleek echter wel dat ik mijn gemaakte kilometers als afschrijving moest zien en betalen. Nou, 15.000 km zou zo maar eens 3000 tot 4000 euro kunnen gaan kosten. Dus bijbetalen voor een piep die vanaf het begin hoorbaar was, terwijl er geen garantie was dat de nieuwe pieploos zou zijn. Geen optie dus. Het doorlopen van een arbitrageproces kon in totaal wel 6 maanden duren. Nog meer km's, nog meer kosten en... de hele vakantie in Zuid-Europa die piep in de oren. Laatste optie was een andere motor . Kien bood aan een motor uit een compass over te zetten. Deze motor had 9.000 km meer gelopen. Ik heb er in gereden, geen piep. Op de vraag of die 9.000 km dan ten gunste van mij verrekend zou worden werd er enig tegengas gegeven: er zou sprake zijn van service en geen garantie in dit geval. De piep viel immers binnen de toegestane normen die fabriek en importeur gesteld hadden. Volgens de garage had de importeur met een decibelmeter de piep gemeten en was er niets aan de hand. Nee, hehe, niet hard, maar wel irritant... Maar goed, het resultaat telt. Op kosten van Kien zou de motor vervangen worden. Maandag de motor er uit bij de Compass, woensdag en donderdag plaatsing in de Patriot. Word ik vrijdag gebeld: uhm, motor past niet. Leuk weekend Maandagmiddag maar eens gebeld. De auto was net klaar en kon 'm komen halen. Vandaag, dinsdag geweest en enigszins zenuwachtig samen met iemand een blokje om gereden. Piep weg! Na deze constatering werd mij verteld dat dezelfde motor weer terug was gezet, maar dat er een pijpje aangepast was. Voor de techneuten: een ventura en iets met intercooler was losgehaald. Door de pijp hebben ze lucht geblazen en de piep was hoorbaar. Pip aangepast, teruggeplaatst en motor weer in de patriot gehangen. Kost wat tijd, een beetje een omweg, maar... YEHAA ... ik kan weer normaal op de snelweg sinds 7 maanden.
  7. Waarom is leer er achteraf inzetten geen goede optie? De dealer betaalt . Of is de kwaliteit slechter / ziet het er niet uit / kun je de auto later niet meer makkelijk verkopen?
  8. Deze week in Arnhem op bezoek geweest. Verkoop beloofde mij nogmaals een nieuwe auto:yes:. Zij zoeken in het bestaande aanbod in Nederland voor modeljaar 2008 en hebben momenteel alleen een witte en groene. Een optie die ze aangaven is om als de Limited niet meer op voorraad is een Sport te leveren en alle opties in te bouwen. Jammer is dat leer niet in de Sport zit, dus dat moet allemaal handmatig om de stoelen gezet worden. Heeft een van jullie ervaring met leerbekleding achteraf in de auto in vergelijking met leer 'af fabriek'? De garage vindt het bestellen van een hele nieuwe een stap te ver gaan. Volgens hen was de limited nu de 'limited adventure' geworden en was die 6000 euro in prijs gestegen. Leek me sterk en op de site van jeep is dat ook niet terug te vinden in de prijslijst. Sterker nog: 1000 euro's goekoper.
  9. Inderdaad, de turbo is als 1e vervangen. Gisteren belde de garage: telefonisch werd me min of meer een nieuwe aangeboden! Een groene. Of een witte. Of een Dodge. Helaas heb ik een zwarte en wil ik graag weer een zwarte terug. Ik word weer gebeld.
  10. Kijk Ab, dat zijn woorden naar mijn hart:worshippy: Er zaten ook 2 monteurs bij die veel te lang in de werkplaats hebben rondgelopen en dus zo lawaaidoof zijn als een mus op nieuwjaarsochtend. 't Zal wel uitdraaien op een bemiddeling door de BOVAG oid. De brief gaat morgen de deur uit en dan maar weer duimen draaien en niet te hard rijden. Kan ook niet, want ze hebben #$#@% m'n dieseltank bijna tot de laatste liter leeggereden. Van de 5 maanden dat ik de auto heb is 't ding nu in totaal bijna 1 maand bij garage / importeur geweest. Wordt (helaas) vervolgd...
  11. Zijn we weer:frusty: Vrijdag was de auto weer van de importeur bij de garage en vandaag weer voor de deur. Importeur heeft er met 4 man in gereden en niemand heeft de piep gehoord. Zeggen ze. Ik word alleen maar een beetje gek van de piep en wat misselijk, mijn vrouw krijgt helemaal de pip en de kinderen duiken onder de bank bij 120 - 130 met IPOD op max. Dus: nu een brief met eis voor omruiling. Wat een gekloot.
  12. Nou, gisteren een trailertje voor de deur. Cherokee er af, Patriot erop en abfahrt naar de importeur. Ben erg benieuwd en hoop snel weer van die Cherokee af te zijn. Wordt vervolgd...
  13. Je was me net voor. Vandaag werd ik door de garage gebeld. Ze hebben geregeld dat de Patriot een hele week naar de importeur gaat en volledig wordt nagekeken. Ik ben akkoord gegaan en heb gezegd dat dit wat mij betreft de laatste poging was. Hij wordt keurig thuis opgehaald. Nu maar duimen .
  14. Heb dit doorgespeeld aan garage. Ze hadden dit ook al bedacht. De hele handel is losgehaald, ook het spruitstuk. Ze hebben alles op druk gezet om te zien of er een scheurtje of lek aanwezig is. Niets dus. Bedankt voor de tip in ieder geval.
  15. Nou, zijn we weer... Werd gebeld door garage dat 't moeilijk, moeilijk is. Importeur blijkt niet te erkennen dat de piep zeer hinderljk is en stelt dat alle crd's dit hebben:whistle:. Ik geef de garage nog max 1 week de tijd om zaak op te lossen, anders wordt het een procedure. Getver.
  16. Ze hebben de brief dinsdag, dus even afwachten. Ze hebben er tot nu toe veel tijd ingestoken en zij nu afhankelijk van de inmporteur, maar da's mijn pakkie niet an uiteraard.
  17. Bij 'Kien' hebben ze tot nu toe alle medewerking verleend. 'T is alleen jammer dat de auto waar ik in gereden heb in Zwolle staat, Kien zit in Arnhem. Ik woon zelf ook in Zwolle, en heb de auto in Arnhem gekocht. in dit geval dus erg lastig. Ik zal 't eens navragen mbt het spruitstuk, bedankt voor de tip! Ik denk zelf ook dat het een heel klein iets is. Ze hebben er zelfs met de stethoscoop boven gehangen, maar konden de fluit niet localiseren.
  18. Nou, da's duidelijk. Net in een andere Patriot gereden, ennuh: geen piep te horen. Wat wel opviel was dat bij die Patriot de turbofluit in de lage toeren mooi te horen was en de schelle piep bij hogere toeren niet. Mijn Patriot laat helemaal geen fluit horen, niets, njente, maar de piep dus wel. Rara... Nu dus de brief maar de deur uit omruiling te eisen. Helaas. Moet wel zeggen dat Kien alles gedaan heeft wat technisch kan denk ik.
  19. 'K ga morgen inderdaad in een andere rijden hier in de buurt. Ben erg benieuwd...
  20. Uiteraard is de turbo goed te horen, die geeft een lekker geluid. Het extra geluid dat je hoort is een hele hoge ultrasone piep die alleen tussen de 2500 en 3000 toeren optreedt. Als je 120 rijdt in z'n 5 of 6 en je geeft wat gas bij hoor je 'm zo hard, dat je er hoofdpijn van krijgt. Hoe jonger de passagier, hoe erger ze het horen. Met tegenwind en volle lading helemaal een ellende. Moet er niet aan denken om zo naar Zuid-Frankrijk te rijden, inclusief aanhanger...
  21. Ik heb sinds augustus een Patriot Limited, CRD. Prachtig ding! Helaas hoor ik een harde schelle piep (zoals een TV, maar dan harder) bij ongeveer 2700 toeren. Volgens de garage (Kien uit Arnhem) is het de turbo. Goed: turbo vervangen, geen verbetering. Weer naar garage, allerlei slangen vervangen, geen verbetering. Importeur erbij, die hoorde in eerste instantie niets. Niet gek, want ouder dan 50 en dan hoor je de hoge tonen niet meer... Opnieuw gechecked en ja, inderdaad: erg vervelend. Ondertussen hebben alle werknemers van Kien al in het ding gereden om het te horen en ook zij vinden het heel erg voor mij. Ik heb ze nu in gebreke gesteld en wil een andere Patriot zonder piep. Zij stellen echter dat er geen CRD rondrijdt zonder deze piep (in mindere of meerdere mate). Dat geldt dus ook voor andere modellen met dezelfde motor. Wie rijdt er CRD en hoort het NIET? Dan heb ik weer een argument om niet mijn geld terug te krijgen, maar een andere Patriot. 't Blijft namelijk een geweldig ding.
  22. Ik heb sinds augustus een Patriot Limited, CRD. Prachtig ding! Helaas hoor ik een harde schelle piep (zoals een TV, maar dan harder) bij ongeveer 2700 toeren. Volgens de garage (Kien uit Arnhem) is het de turbo. Goed: turbo vervangen, geen verbetering. Weer naar garage, allerlei slangen vervangen, geen verbetering. Importeur erbij, die hoorde in eerste instantie niets. Niet gek, want ouder dan 50 en dan horo je de hoge tonen niet meer... Opnieuw gechecked en ja, inderdaad: erg vervelend. Ondertussen hebben alle werknemers van Kien al in het ding gereden om het te horen en ook zij vinden het heel erg voor mij. Ik heb ze nu in gebreke gesteld en wil een andere Patriot zonder piep. Zij stellen echter dat er geen CRD rondrijdt zonder deze piep (in mindere of meerdere mate). Dat geldt dus ook voor andere modellen met dezelfde motor. Wie rijdt er CRD en hoort het NIET? Dan heb ik weer een argument om niet mijn geld terug te krijgen, maar een andere Patriot. 't Blijft namelijk een geweldig ding.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...