Spring naar bijdragen

erikB

Forum member
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over erikB

  • Verjaardag 02/01/1981

erikB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedenk wel dat een het injectorgoedje voor in de benzine iets anders is dan hetgeen Kameel vertelde over het flashlube. Flashlube is een toevoeging aan het lpg systeem wat de kop en zittingen en kleppen poogt te smeren. Het ''drogie'' is iets wat je bij je benzine gooit en dan wat een reinigende werking heeft op je injectoren. Mijn ervaring is dat als je injectoren vies zijn dit niet echt een wondermiddel is. Kan je ze er beter uithalen en laten reinigen (ultrasoon) dan zijn ze pas weer echt 100% schoon. pakkingen/rubbers injectoren gelijk vervangen. Ik rij zelf 1* in de week een aantal km op benzine om ervoor te zorgen dat er neits uitdroogt.
  2. wanneer is voor het laatst je ontsteking vervangen?? Kan zijn dat de bougiekabels iets teveel weerstand hebben voor gas. Of dat de verdeler en rotor op zijn.
  3. erikB

    mooie XJ op marktplaats

    Beste forumgenoten, ik kwam op MP deze advertentie tegen met Advertentienr.:13088041513 . Is deze van 1 van jullie?? Of een bekende? En is de prijs een beetje reeel?? Vind het namelijk wel een erg wijs ding.
  4. erikB

    cherokee vs grand cherokee

    Ik pleeg het meeste onderhoud zelf als ik de ruimte en tijd heb. Maar tot nu toe is het meeste bij alle auto's die ik heb gehad wel gelukt op een paar blokken voor de deur, al moet ik zeggen dat ik nog nooit de assen onder een auto vandaag heb gehaald (buiten mijn 2cv6je om) en dat mijn grootste klus op straat de cilinderkop en fusees van mijn wijlen 205je vervangen was. Maar ik zoek dus een auto voor de weg met af en toe in een gekke bui een keer het terrein in. Maar jullie hebben toch wel wat meer voordelen/nadelen ervaren met jullie auto's, of beide modellen???
  5. erikB

    cherokee vs grand cherokee

    Ik vind offroad wel erg leuk, maar de auto is voor dagelijks gebruik. Ik vind het toch niet echt een fijn idee om met een auto die je echt nodig heb zoveel risico te lopen om ermee offroad te gaan (ken mezelf, zoek altijd de grenzen op/erover). Ik wil met deze poll graag te weten komen wat jullie ervaringen zijn met beide auto's. 2 auto's vindt het thuisfront niet echt leuk denk ik. En mijn budget is niet zo heel toereikend. Om en nabij de €4000 is nu toch wel de grens.
  6. erikB

    cherokee vs grand cherokee

    He forumleden, Even een klein onderzoekje: Wat zijn de voordelen/nadelen van een cherokee ten opzichte van een grand cherokee. En dan niet de looks want deze zijn geheel smaak afhankelijk. Ik vraag dit omdat als ik een grand cherokee koop op lpg3 ik dan evenveel wegenbelasting betaal als ik een cherokee op lpg koop. Ik vind beide auto heel mooi, cherokee iets mooier omdat ik van hoekige vormen houd. maar voor de rest wil ik graag van de kenners weten wat jullie nou vinden van de ene tov de andere, want ik ben qua Jeep een leek, weet alleen dat als ze rijden het erg lekker rijdt....... Interieur, exterieur, degelijkheid, elektronica, onderhoud, gebruik, gevoeligheid, etc, etc, etc
  7. erikB

    Kosten

    idd was die auto op MP. Ik stelde ook gelijk de vraag waarom nieuwe motor en grill. Motor omdat deze ratelde en JEEBEE een goede had liggen??!! En de grill omdat deze er al opzat. Ik zat namelijk te denken aan een kusje gehad op de voorkant. Maar nu weet ik een beetje wat de richtprijs moet zijn. Michel1972, thanks voor de tip maar ik wil er graag 1 met leer en iets meer opties.
  8. erikB

    Kosten

    Nou, dat idee had ik dus ook, en ik kan heel goed begrijpen dat er emotionele waarde aan een auto kan zitten. Maar ik wil niet voor de emotionele waarde van iemand betalen. Maar de ''waarde'' voor de auto alleen kan ik dus niet echt goed inschatten omdat ik nog onbekend ben met een Jeep. Marktplaats en andere sites geven een goed beeld maar daar zit zoveel slecht spul tussen wat ze adverteren als bagenoeg nieuw dat het een beetje vertekend beeld geeft voor mij. Maar dan zit ik nu dus met een emotioneel verschil van rond de 4.000. Wordt toch een beetje teveel van het goede. Thanks Ruudvd
  9. erikB

    Kosten

    Hey forumleden, Ik heb nu een mooie cherokee op het oog maar weet niet zo goed wat ik ermee moet. Goed tot zeer goed onderhouden 1993ér op gas. Zit een andere motor(1,5ton) sinds paar duizend km'ers. Ziet er echt goed uit. Is een SE uitvoering met zwart leren bekleding en meer opties dan dat de boekjes weergeven, cruise control, elec stoelen, etc. Heeft totaal ongeveer 2,5 ton gelopen. Maar zijn vraagprijs vindt ik veels te hoog. Wat zou een cherokee mogen kosten op basis van het bovenstaande? Ik weet het namelijk niet wat een goede cherokee mag kosten, jullie wel (hoop ik:D) En wat zijn de punten die gezien de Km stand nog zullen gaan komen, denk aan automaat, vering, lagers, hij heeft namelijk al 2,5 achter de rug. thanks alvast
  10. En weten jullie ook tot welk bouwjaar het onbetrouwbare ABS systeem gebruikt is? Kan ik daar rekening mee houden in mijn zoektocht.. 1 ding aan mijn rijdende auto moet perfect zijn en dat zijn de remmen.
  11. Dat idee had ik nou ook, natuurlijk vergt het ene merk meer onderhoud dan de andere maar niet buitensporig veel. Maar ik het onderhoud ook duurder dan andere auto's?? Ik heb een jappanner gehad en hier zat nagenog geen onderhoud aan. Wereldse auto maar 0% fun en luxe, doelmatig van A naar B. ook een frans *** merk gehad en dit was echt heel slecht. Ene na het andere moeten vervangen. Heb hem uit ellende maar naar de sloop gebracht. Durfde niemand er meer mee op te zadelen. VW en opel redelijke middenmoot, volvo goed, JEEP?????
  12. Beste medeforumleden, Zoals ik al in mijn voorstelrondje vertelde wil ik graag een JEEP cherokee aanschaffen. Dit omdat ik de cherokee het mooiste vindt. Maar als ik dit tegen diverse mensen vertel dat ik JEEP wil gaan rijden vragen ze gelijk of ik een dikke portemonee heb, of ik veel van sleutelen houd omdat je er wekelijks onderligt. Dus waar beter dan hier om te vragen: wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten per jaar voor een cherokee om deze goed op het wegdek te houden, ik begrijp dat dit geheel afhankelijk is van de manier waarop je de auto gebruik, alleen weg of offroad, etc. En dan de 2e vraag: wat zijn de zwakke punten van een cherokee en de kosten hiervan. Mijn auto (volvo855), airco (€ 750), remmen (€250), rolhoes bagageruimte (€175), ABS (indien handig weinig, zo niet teveel), LPG installatie na 400.000km:D, voor de rest wat klein spul zoals interieur lampjes, etc. Thanks alvast voor de reacties
  13. erikB

    Even Voorstellen..

    Ik wil graag gas rijden omdat ik een kleine 20 a 30 d per jaar rijdt en gas mij erg goed bevalt. En omdat mijn rijstijl fors kan zijn. Zogenaamde klompvoet. Mijn volvo rijdt ongeveer 1 op 6/7 afhankelijk hoe gek ik ermee doet. En ik ga gewoon geen € 1.50 per liter aan de shell doneren. Maar wat zijn ongeveer de onderhoudskosten per jaar aan jullie Jeep. Ze staan voor zover ik het weet bekend als zeer duur in onderhoud. Ik zal 95% op de weg rijden, stevig doorrijden, 20dzn minimaal per jaar koetsen?? Ik kan denk ik 60% zelf doen. Volvo kost me aan onderhoud gemiddeld €90 in de maand, met netjes 1 grote beurt in het jaar en te geregeld remblokken en schijven vervangen.
  14. erikB

    Even Voorstellen..

    Beste forumleden, Ik ben Erik en ik heb (nog) geen Jeep. Al tijden ben ik erg gecharmeert van de hoekige lijnen van de Cherokee. Maar ben nog niet tegen de auto gelopen waar ik een goed gevoel bij heb. Ik ben ook niet echt druk aan het zoeken. Momenteel rijd ik rond in een volvo 850 estate op gas:blush:(vloeken in de kerk???) en dit rijdt voorlopig nog prima. Maar ik mis een klik met dit merk en type. Het is allemaal zo veilig en geregeld. Ik mis het gevoel dat >>>>> ik weet het nog niet te omschrijven, maar Jeep gaf me dit gevoel wel, robuust en lomp en geweld(ig). Paar auto's hiervoor heb ik namelijk wel een tijdje rond gereden in een grand cherokee. Wat een auto. Persoonlijk vindt ik em niet zo mooi als de cherokee maar wel erg leuk speelgoed. Ik heb mezelf aangemeld op dit forum omdat het gevoel om iets anders te willen rijden sinds een paar weken weer kriebelt en ik een mooie cherokee heb gezien. Helaas niet op gas want dit is wel een vereiste. Dus ik snuffel zo nu en dan een beetje rond en hoop er veel van te leren want er staan zoveel leuke en interesante dingen op dit forum. Groetjes Erik
×
×
  • Nieuwe aanmaken...