Jump to content

Kisha

Forum member
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2007

Kisha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Vreemd. Weet de APK keurmeester dan wel waar het zit? We hebben dezelfde auto maar ik heb dat nog nooit gehoord.
 2. Hah goed gedacht. Volgens mij ben ik het vergeten te melden, maar de cruise control issue lag inderdaad aan een defect remlicht. Lampje wisselen en het was opgelost. 😄
 3. Vorige week bij de bekenden in Tiel geweest om even uit te lezen e.d. Op zich alles goed, enigste is dat waarschijnlijk de warmtewisselaar lekt. Binnenkort kom ik terug om ABS sensor te wisselen en dan kijken we iets dieper of het daadwerkelijk zo is, en of we dat op korte termijn moeten vervangen, ik denk het wel. Daarnaast maakt komt er een suizend geluid ergens achter onder auto vandaan bij het accelereren. Het is vooral merkbaar op ongeveer 100 km/u als je zachtjes het gaspedaal indrukt. Zodra gas los is is suizen weg. Misschien dat daar nog iets aan gedaan kan worden. Tevens de automaat laten spoelen bij autrans, geen merkbaar verschil bij het schakelen. Op zich merk ook niet heel veel verkeerds bij het schakelen, hoewel hij bij lage toeren af en toe in een van de eerste 2 versnellingen "bonkt."
 4. Ga ik doen of regelen. Misschien weten ze dat bij Autrans a.s. dinsdag ook. Overigens vanmiddag (in de regen) ineens motorstoring en ESP/BAS lampje branden. Motorstoring code P 0703. Na een beetje hierover gezocht te hebben, heb ik het vermoeden dat dit wellicht met hetzelfde probleem te maken heeft als de cruise control die uitvalt als de koplampen aan gaan.
 5. In dat model kan dat zo te zien ook wel. In het vorige model (2005-2010) is het wat ingewikkelder. Heb daar trouwens wel oplossingen voor gevonden uit Amerika. De iDatalink Maestro RR Interface Module. Als ik zover ben ga ik dat proberen te bestellen en in te bouwen.
 6. Heb het nagevraagd per mail bij Jeepparts. Wij dachten het ook van het van de bak is, maar het ziet er wel slecht uit. Misschien kan het geen kwaad. Als laatste technische "probleem" heb ik nog dat de Cruise Control uitvalt op het moment dat de koplampen aan gaan. Zowel handmatig als in automatische stand. Voor de rest werkt cruise control prima. 😕 Misschien dat de aarde op het chassis niet goed is of ergens anders een kortsluiting zit. Is een kwestie van zoeken en alles nalopen denk ik.
 7. Volgens mij is het deze slang die vervangen moet/mag worden. Nog niet gevonden op jeepparts.nl, misschien even aan de garage vragen of bij mopar.eu https://www.jeepworld.com/products/30l-diesel-air-intake-pipe-53013672ae-mopar
 8. Bedankt, ziet er ook goed uit. 😃 Dank je. Had deze ook al op forum voorbij zien komen. Overigens geen website blijkbaar? Omdat er bij de auto geen duidelijke onderhoudshistorie zat, wil ik de auto even grondig aanpakken. Ik heb nu nieuwe olie en olie-, lucht- en brandstoffilters besteld. Dinsdag ga ik langs bij autrans om de automaat na te kijken en/of te spoelen. Ondertussen heb ik al gezien dat er wat olie gelekt is op de bodemplaat, (nog) niet op de grond onder de auto. Wat in eerste instantie opvalt is dat er bij de turbo inlaat veel olie zit. Als ik het goed begrepen heb, komt dat door de welbekende "oranje" afdichting. Plaatjes toegevoegd. - Kan iemand me misschien adviseren hoe dit heet en hoe ik aan de verbeterde versie kom om in te bouwen? Onder de auto gelegen zie ik een stekker zitten die behoorlijk versteleten eruit ziet. Daar heb ik ook een plaatje van toegevoegd. - Weet iemand toevallig wat dit voor stekker is en of ik deze kan vervangen? Sowieso ben ik benieuwd naar tips en bekende kwaaltjes, we sleutelen graag zelf en willen deze auto technisch goed op orde te brengen. Wat we (beter) niet zelf kunnen doen mag ook de vakman doen. 😉 Als volgende stappen wil ik dan graag het interieur oppeppen.
 9. Ik woon in de regio Utrecht. Maar voor een goede garage vind ik afstand niet zo belangrijk.
 10. Dankjewel! Ik bedoelde inderdaad youngtimer en deze komt op de zaak over een half jaar. Dat dealers specialisten zijn snap ik, maar voor elk merk en model zijn ook vaak onafhankelijke garages te vinden met veel kennis en schappelijke prijzen toch? Heb nog niet veel namen gevonden op het forum. Ik zou denk ik binnenkort wel even een (preventieve) inspectie willen laten doen, misschien voor de zekerheid automaat spoelen.
 11. Goedemiddag allen, Sinds vandaag ben ik de eigenaar van een 3.0 CRD Limited uit 2007. De bedoeling is dat deze over een half jaar als oldtimer gereden wordt. Hopelijk voor in ieder geval een paar jaar. De auto rijdt super, maar ik zou hem toch graag eens goed willen laten nakijken en misschien een beetje op laten knappen. Zoals interieur en/of exterieur behandelingen. Na een beetje bladeren door de (veelal verouderde) topics hier op het forum ben ik o.a. Karel Oto tegengekomen, ik denk dat ik hem zal bellen voor een check en misschien tips of preventieve maatregelen. Zijn er misschien nog meer tips voor leuke adressen met Jeep specialisten?
×
×
 • Create New...