Jump to content

hugo1984

Forum member
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hugo1984's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Dus het komt mogelijk neer op de volgende twee onderdelen combineren: https://www.jeepparts.nl/winkel/product/distance-sensor-2-pin-90-91-jeep-wrangler-yj/ en https://www.cherokeeparts.nl/Tussenbak-XJ-NP-231/242-snelheids-aansluiting-85-93-XJ/gebruikt En dan elektrische twee pin naar drie pin converteren, wat volgens mij inhoud dat de 90-91 een reed schakelaar was en de drie pins sensor een extra voeding had voor de hall-effect sensor. En natuurlijk ik hopen op geluk dat de schroefdraad van mijn KM-kabel hetzelfde is...
 2. Mijn oude transfer case is een NP207, ik heb een Yj van 1987. Nu heb ik een NP242 vanuit een XJ '01 met een automaat (eigenlijk de gehele drive-train van een XJ). Tot zover ik heb gevonden, wordt het vss signaal ook door de automaatbak gebruikt. Zodoende was ik van mening dat ik beide soort snelheidssignalen moest blijven onderhouden.
 3. Door een motorconversie inclusief transfercase heb ik nu een elektrische VSS signaal in mijn wrangler YJ. De snelheidsaanduiding op het dashboard is echter nog steeds een mechanische variant. Heeft iemand ervaring met een volgende speedbox: https://www.speedhut.com/ecommerce/product/2585/SPEEDBOX™-GPS-VSS-to-Mechanical-Drive-Speed-Converter-(Cable-Included) Of een mogelijke andere oplossing, gebruik maken van een '91 snelheidsopnemer is geen mogelijkheid.
 4. Ik bied een 4.2 liter motor uit een Jeep Wrangler van '87 aan inclusief versnellingsbak en transfercase. Ideaal voor ombouwprojecten of bouwen van een stroker versie (4.7 liter). Motor is werkend verwijderd. Computer is de emissie control computer, de PCM valt ook nog te leveren. Verkoop in een geheel of een goed aanbod. Vraagprijs 250 euro of een goed bod en ophalen rondom Alphen aan den Rijn. Ruilen tegen eventuele wrangler onderdelen ook mogelijk.
 5. Ik bied een Jeep Cherokee XJ aan van '01 exclusief de motor, versnellingsbak en transfercase. De drivetrain uit de auto is gebruikt voor een ander project. De auto is nog goed voor onderdelen zoals banden, assen, carroseriedelen, etc. Dashboard is los gehaald maar bied nog steeds onderdelen. Voorbumper is ook aanwezig. Auto is een rechstgestuurde versie. Vraagprijs 250 euro inclusief ophalen in regio Alphen aan den Rijn.
 6. Ik ben me aan het oriënteren naar het ombouwen van mijn 4.2L (1987) carburateur geregelde motor naar injectie. Ik heb nu nog de standaard Carter BBD, maar zou graag naar een stabielere oplossing willen gaan. Mijn overwegingen gingen eerst naar het overhalen van 4.0i head met intake manifolds, waarbij een 4.6L stroker oplossing werd toegepast of het geheel omzetten naar 4.0i motor. Echter denk ik dat beide oplossingen best veel werk en aanpassingen tot gevolg heeft. Op dit moment kijk ik naar beschikbare conversie kits, helaas is de mopar MPI kit niet meer voor handen. Deze had natuurlijk de voordelen van multi point injectie. Nu heb ik twee kits op het oog, namelijk de MSD Atomic en de Howell EFI kit, beide met een TBI oplossing. Zijn er meer Wrangler’s onder jullie met een van bovenstaande conversies mbv een kit of soort gelijke oplossingen? Geeft het geen problemen bij de APK? Is het betrouwbaar? Bij de MSD Atomic is het een voordeel dat het niet veel werk is en mogelijk is het interessant om meteen de ontsteking ook mee te nemen met behulp van de MSD Digital 6A oplossing. Deze wordt ook in NL verkocht. De Howell Engineering EFI TBI kit gebruikt natuurlijk meer standaard onderdelen van GM. Een andere oplossing is het gebruiken van een intake manifold voor de 258 met alreeds voorziene multi point injectie, dat wordt dan van een ander merk (Chrysler of AMC). Alleen zal hier veel DIY van pas moeten komen. Dit zal mogelijk veel uitleg geven in de toekomst. PS. Dit is wel een van mijn eerste berichten, ik was meer die ene persoon die veel aan het lezen was…
×
×
 • Create New...