Spring naar bijdragen

Pinguin

Forum member
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Pinguin

  • Verjaardag 15/09/1982

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    IJsselstein

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1995

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Pinguin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Vanavond weer wat aan de jeep kunnen doen. carburateur, inlaatspruitstuk er af en kijken voor het beruchte slangetje. Deze zat gewoon vast waar hij hoorde. alles weer netjes terug in elkaar gezet en maar eens de bougiekabels na gelopen. deze bleken dus helaas doour on oplettendheid verkeert te zitten. na alles zoals het hoort weer in elkaar te hebben gezet loopt de v8 weer als een zonnetje. bedankt voor de hulp en het mee denken. ben blij dat er weer een dingetje van me “to do” lijstje af kan
  2. Vanavond weer wat aan de jeep kunnen doen. Rare aan het hele verhaal vind ik nogsteeds dat als hij echt koud is hij dus moeilijk start maar als je hem dan warm rijd en later weer wilt starten slaat hij in eens aan zonder probleem. vandaar dat we dus aan het “vermoedelijk” losgetrokken slangetje zitten te denken. verder is de benzine druk goed alleen nog geen eventuele foutcodes uit gelezen. Stom idee misschien maar kan er misschien met het plaatsen van de bougiekabels ze niet op de juiste plek aan zijn gesloten?
  3. Wegens gebrek aan tijd vanavond nog even een blik op de jeep kunnen werpen. kan het slecht starten ook liggen aan een defecte/slechte bobine? Start alleen met lang doorstarten en na een paar plofjes/klapjes uit de uitlaat. wie weet raad?
  4. Dan gaan we dat doen. is er een foefje voor of is het een kwestie van gasverdamper/carburateur/ inlaat los maken, slangetje er weer op en alles weer monteren?
  5. Hallo allen. na lange tijd de gc afgestoft en apk klaar gemaakt. Daar zonder problemen doorheen gerold en even mee gereden zonder problemen maar toch besloten onderhoud te gaan plegen. De hele ontsteking vervangen samen met de kabels en de bougies. Helaas bij het vervangen van de kabels ook een (vacuüm) slangetje (voor de ontstekings vervroegen?) onder de inlaat los getrokken. nu is het probleem dat hij heel moeilijk start en pas na een tijdje doorstarten en een paar plofjes uit de uitlaat aanslaan. wie weet wat het probleem is en heeft voor mij de oplossing? Is het de slang die toch echt er op moet of is het de ontsteking die niet goed is aangesloten/op tijd staat. alvast bedankt voor het mee denken.
  6. Die kosten had ik al berekend. Ben ook meer het type van "kan ik hem betalen"'en dan pas kijken of het slim is dan dat ik iets koop en het mooi voor de deur kan zetten en naar kan kijken. Het gaat mij er eigenlijk meer om of hij de moeite waard is om nog wat aan te gaan doen aangezien de kilometerstand en bouwjaar. Heb in het verleden een transporter gehad en gekocht met 2 ton en daar zonder problemen nog een ton bij gezet zonder kosten. De jeep is van een ander caliber voor mij en vind aan de ene kant dat 4 ton best veel is maar jullie zouden dan kunnen zeggen net als oude Volvo bezitters dat hij pas is ingereden en er rustig nog 3 ton bij kan (mits goed onderhouden)
  7. Bedoelt u met onderhoud wat er misschien aan zit te komen door de kilometerstand of voor het gene waar ik hem voor wil gaan gebruiken?
  8. Handigheid lukt wel. Heb samen met die goede vriend van mij (hij is automonteur) ook al wat kleine dingen aan de jeep gedaan en sleutel wel eens mee met hem aan autos. Helaas door meerdere projecten is de jeep in een hoekje komen te staan en dat vind ik dus weer zonde. Kwa gebruik is het voornamenlijk het rondje om de kerk en misschien eens rijden met een aanhanger/caravan. Of ik er de berm mee in ga durf ik nog niet te zeggen
  9. Goedendag allen. Hierbij stel ik me even voor. William Vos, 34 jaar jong en wonend in de omgeving van Utrecht. Werk in een hout fabriek en maak voornamenlijk schoolmeubelen. Mochten jullie wat willen weten stel ze gerust.
  10. Goedendag allen. Wat is wijs? Het verhaal. Mijn goede vriend is twee jaar geleden voor zich zelf begonnen als garagehouder. Hiervoor zocht hij een betrouwbare bedrijfsauto die niet iedereen heeft en voldoende mag trekken voor eventueel een autoambulance. Echter door wat kleine tegenslagen( lekker radiateur, klapband en nog wat dingetjes) is besloten de jeep aan de kant te zetten voorlopig en hem apk klaar te maken. Helaas voor de jeep is hij verlieft geworden op een Dodge ram 1500 die twee jaar jonger en minder ervaring had en is de jeep in een hoekje komen te staan. Ikzelf heb in de goede tijd ook veel plezier met de jeep mogen sturen en hoewel de Dodge ook zeker n mooie truck is doet het me elke keer zeer om de jeep te zien staan. Hier dan eindelijk de vraag waar het om te doen is Op het moment van schrijven hoef er voor de apk alleen een stukje gelast te worden en moeten er nieuwe handremkabels gemonteerd worden. Beurtje zou ook niet gek zijn natuurlijk. Het gaat hier om een gc uit 1995 met 5,2 v8 op lpg met 4 ton aan ervaring. Wat zouden jullie doen? Deze jeep opknappen en er veel plezier mee gaan hebben of doorsparen voor een met minder kilometers? Ben benieuwd. Alvast bedankt voor de hulp
×
×
  • Nieuwe aanmaken...