Spring naar bijdragen

Arne en Merel

Forum member
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Renegade
 • Bouwjaar
  2017

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Inschakelen
 1. Arne en Merel

  Vraag over offroad pechhulp

  Ok, dank voor alle tips! Wij zijn inderdaad afgelopen zomer door een lokale berger met een 4x4 geholpen (in opdracht van Jeep Assistance). Ik denk dat we voor ANWB gaan en lokaal vooraf even telefoonnummer van een berger opzoeken. Al gaan we gewoon voor géén pech dit jaar Bij roadguard zie ik niet specifiek dat ze ook offroad komen en die doen geen repatriëring en geen vervangend vervoer.
 2. Arne en Merel

  Vraag over offroad pechhulp

  Hallo allemaal, Wij willen een pechhulp verzekering (al dan niet icm autoverzekering) afsluiten waarbij de pechhulp ook offroad komt. Ik heb contact gehad met Wiggers, maar die hebben geen pechhulp meer sinds kort. 4x4polis nemen geen nieuwe klanten meer aan (?!?) zeggen zij aan de telefoon. Verder heb ik nog een en ander uitgezocht, maar ik blijf toch steken... Verder heb je de pechhulp van jeep/mopar, maar daar zit maar 4 dagen vervangend vervoer bij, we zoeken er een die daar wat ruimer in is (uit ervaring bleek 4 dagen te weinig en we hebben een hond en dan lukt het niet zelf een auto te huren bleek in de praktijk...). Allianz geeft telefonisch aan niet offroad te komen. Nowgo/Route Mobiel idem. Turien geeft aan dat hun 4x4 autoverzekering alleen een collectiviteitsvoordeel heeft, maar dat hun voorwaarden vergelijkbaar zijn met een gewone autoverzekering, geen offroad dekking dus, tenzij het de enige weg naar een bepaalde plek is. Bij de 4x4autoverzekering.nl kunnen we niet terecht omdat de auto op de zaak staat en zij alleen particulieren verzekeren. De ANWB geeft aan dat ze wel offroad willen komen, als het te doen is, maar dat klinkt ons een beetje vaag, dan weet je niet echt waar je aan toe bent. Maar dit lijkt dus nog de beste optie. Wie heeft er goede of slechte ervaringen met de ANWB? Of hebben jullie nog andere tips? Groetjes Arne en Merel Vos
 3. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Hahaha
 4. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Is het verbruik nu weer 'normaal'?
 5. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Roo4JK dank je wel! Jammer dat we (vooralsnog) de enige Renegade zijn, dan voelen we ons helemaalzo Calimero (ook de bijnaamvan onze Jeep ;-)) Is wel fijn om even verschillende sluitingen uit te proberen, die touwshackle doet 't in ieder geval, maar zal meer aan slijtage onderhevig zijn lijkt me.
 6. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Hmmmm . Wij rijden veel in de regio, meer stad dan snelweg, maar dit is wel inclusief een wintersport dat het gemiddelde verbruik flink omlaag heeft gehaald Ach, we hebben er lol mee
 7. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Dat is wel een heel heftig gebruik! Hopelijk is dat oplosbaar! Onze Renegade haalt overigens ook echt niet het verbruik dat ze opgeven (diesel, gemiddeld 1 op 17). We halen de 1 op 12 nog niet, maar hij is natuurlijk nog vrij nieuw, dus wie weet....
 8. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Yesss! We hebben ons aangemeld voor de 26e! @John RenneKom je ook met de Renegade? Komen er nog meer Renegades?
 9. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Enorm balen, we gaan het niet redden 5 maart 😫, te druk...verplichtingen... 26 maart gaat wel lukken, zijn jullie er dan ook?
 10. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Hahaha Fijn dat dat zonder schade is gelukt! En leuk/goed om te horen hoe men met elkaar omgaat Wij hebben zo'n oog achter: Als je van bovenaf kijkt is er amper ruimte er iets doorheen te steken, maar een D-sluiting heb ik nog niet geprobeerd. Een lint zonder shackle zou misschien wel kunnen. Nu dus een touwshackle, dat gaat ook goed.
 11. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  @John RenneJeetje, kneep je em niet? Was het nog wel te repareren? Wel vette foto's en een mooi verhaal voor op saaie verjaardagen ;-) @AbAan de achterkant past er geen shackle door ons oog en onze ARB sleepkabel kan ook niet direct door het oog. Vandaag een grotere shackle gekocht die wel door de ARB kan, dus op zich zijn dan alle scenario's mogelijk en anders moeten we er toch een keer een lint bij kopen (dure hobby dat terreinrijden ;-))
 12. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Dank voor de positieve reacties allemaal! We hebben een ARB Black Snake sleepkabel, dus dat komt wel goed (ook al uitgeprobeerd in de praktijk). Wel lastig dat er alleen een 3.25 ton (kleine) shackle doorheen past, die weer niet op elke auto past. Leuk als er nog een Renegade mee gaat! @John RenneKun je met de Renegade wel een beetje anderen trekken? Daar zal wel een max. gewicht aan zitten lijkt me? Gebruik jij ook alleen je oog achter? We hoorden van de dealer dat het oog aan de voorkant echt alleen bedoeld is om over de weg getrokken te worden (schijnt er met de Jeepclub try-outs in het terrein van de nieuwe modellen uit getrokken te zijn). Op het oog achter gebruiken we een touwshackle, omdat er geen gewone shackle doorheen past, hoe doe jij dit?
 13. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Dank je wel! We hebben natuurlijk wel een beetje gekeken waar we reden ;-) een aantal paadjes overgeslagen. En op de berg was het heeeel modderig, dat ging ook maar moeizaam.
 14. Arne en Merel

  Even voorstellen :-)

  Hallo allemaal, Wij zijn Arne en Merel uit Rijswijk. We hebben sinds begin januari een Renegade Trailhawk waar we erg blij mee zijn :-) Niet zo bruut in het terrein als veel andere Jeeps hier, maar we zijn in januari in Spaarnwoude wezen modderen en dat viel ons toch niet tegen! 1x vastgezeten in een ijs- / modderbad, maar verder konden we ons prima redden! Was erg gaaf! We lazen over de tour op 5 maart a.s. en willen graag mee, maar twijfelen een beetje. Het lijkt ons niet leuk om continu vast te zitten (en de boel op te houden). We rijden op de standaard mud- en snowbanden waar hij mee geleverd wordt. Wat is jullie advies? Wel of niet mee gaan? 26 maart zijn we er in ieder geval bij in Weeze! Dus wie weet tot de 5e en anders sowieso de 26e! Groet Arne en Merel
×