Spring naar bijdragen

Xavier

Forum member
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1991

Xavier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ben, Klopt wat siert zegt. Ik heb die kap er ook niet afgehaald voor het contactslot te wisselen. Grt.
  2. Ben, Kan je mij een fototje doorsturen welke kap je bedoeld? Grt.
  3. Heren, Het is me gelukt, het stuurslot werkt en ik kan de sleutel er uit halen. Ik heb alles mooi terug proper gemaakt en gemonteerd. Nu nog nieuwe remschoenen zetten van achter en terug naar de keuring. Bedankt voor de hulp... Groetjes Xavier.
  4. Zeg dat wel. Ieder jaar heb ik problemen op de keuring. Ik heb de Jeep nu 6 jaar en nog keuren ze mij ieder jaar dingen af waarvan hun collega's de vorige jaren niets op gezegd hebben. (Dit probleem met het slot heeft hij al meer als 6 jaar) Ik word er gek van. De Jeep is net 25Jaar geworden. Ik denk dat ik er oltimer van ga maken. Dan ben ik van de keuring verlost😊 Marco, siert, Vanavond ga ik verder sleutelen. Alvast bedankt voor de info die ik van jullie gekregen heb. Grt Xavier.
  5. Dag Marco, Sorry voor de late reactie maar ik heb vandaag pas de tijd gevonden voor verder te sleutelen. Zoals je kan zien op onderstaande foto's heb ik de stuurkolom ver afgemonteerd. Zodat het slotmechanisme te voorschijn komt. Ik kan niets vinden van kabel of stang wat de afstelling van het contactslot regelt. Het is wel een automaat met de versnellingen aant stuur => zit dat misschien op een ander plaats dan? Grt Xavier.
  6. Marco, Alvast bedankt voor de uitleg. Ik ga er morgenavond na het werk direct na kijken. Hopelijk krijg ik het zo opgelost. Je hoort nog van me. Grt Xavier.
  7. Marco, Ik ben juist gaan proberen. Ik zie het blokje zitten die voorkomt dat ik de sleutel verder kan terug draaien. Ik heb met de versnellingen gespeeld maar het werkt nog niet. Ik heb wel de batterij losgekoppeld omdat de stuurkolom zo open ligt. Heeft dat er soms iets mee te maken? Vroeger met mijn oud cilinderslot ging hij ook nooit op stuurslot maar toen kon ik altijd de sleutel er zo uithalen zelfs als de motor draaide. Beetje een ziekt van Jeep geloof ik. Grt.
  8. Dag Marco, Inderdaad het is een 4.0L automaat. De pin van het stuurslot gaat niet volledig op zijn positie. Als dat wel zou gebeuren dan kon ik de sleutel er zo uithalen.
  9. Hallo, Mijn Wrangler YJ werd afgekeurd op de keuring omdat ze mijn sleutel uit het contactslot konden halen terwijl de motor draaide. Dus heb ik een nieuw contactslot besteld voor het oude te vervangen. Het oude contactslot verwijderen ging vrij vlot maar om het nieuwe contactslot weer te monteren, moet deze in de "start" stand staan. Alleen daar begint het probleem, als ik het slot gemonteerd heb, kan ik het niet ver genoeg terug draaien (naar je toe) om de sleutel eruit te krijgen. Ik kom zo'n beetje 7mm tekort, maar het slot kan er maar op een manier in, i.v.m. de geleidegleuf waarvoor er op het slot een palletje zit. Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...