Spring naar bijdragen

Everhardus

Forum member
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Everhardus

  1. Jofer treft de spijker op zijn kop, die van mij komt bijna nooit boven de 2000 rpm, op tijd olie verversen is bij een V8 wel erg belangrijk want ze zijn gevoeliger dan bv.een V6.

     

    Die van mij heeft 255000 op de klok waarvan 100000 op lpg ik kreeg tijdens invoer naar Duitsland{ toen 241000 km } van een garage hier te horen dat een cylinder minder compr.had, deze week bij een garage in NL waar ik al wat langer loop de compr. eens laten checken en alle cylinders prima in orde.

    ik zou niet weten waarom een GC bij normaal gebruik en onderhoud geen vijf ton zou halen, tenzij je zoals eerder opgemerkt alleen korte ritten maakt.

     

    wat boekjes en het liefst met weinig km en van eerste eigenaar betreft?

     

    Ik ben eigenaar nr 8 geen historie geen boekjes en een boel km op de klok bij aanschaf.

    maar puik onderhouden wat voor mij de doorslag gaf tot aanschaf.

  2. Toen ik de GC heb ingevoerd in Duitsland heb ik de compressie laten meten, een van de cylinders had een lagere compressie.

    de wagen heeft inmiddels 100,000 op lpg achter de rug zonder flashlube.

    ik ga er van uit dat de kleppen wel aan het inbranden zijn, dus ik wil binnenkort eens gaan kijken naar vervanging zodat ik die al heb liggen.

    Binnenkort laat ik de compressie nog eens controleren, de gc loopt verder perfect niets te merken oid.

  3. Hallo Jeepfreak2,

     

    Bij flashlube wordt er bij rijden op lpg druppelsgewijze een olieachtige vloeistof meegegeven in het brandstofcircuit zodat de kleppen gekoeld/gesmeerd worden.

    Dit is te herkennen aan een klein vloeistofvoorraad tonnetje met een slangetje eraan richting inlaatspruitstuk.{ zoek anders even op google }

    Meestal ergens geinstalleerd links/ rechts voor in de motorruimte.

     

    Wel jammer zeg die extra kosten zo kort na aanschaf, mijn GC heeft helaas ook geen flashlube misschien dat ik het toch nog laat inbouwen heeft nu 100.000 km op lpg gelopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...