Spring naar bijdragen

Boterhamzak

Forum member
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/tjerokie

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1993

Boterhamzak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Goedemorgen, Het is alweer enige tijd geleden dat wij hier wat hebben gepost. Maar wij hebben jullie hulp nodig voor ons project! Zoals in een ooit eerdere post gemeld stond, gaan wij de Amsterdam-Dakar Challenge rijden. Om deze afstand van 7000 km over weg en door woestenij af te leggen leek het ons niet heel onverstandig om een paar reserve wielen mee te nemen. Wij hebben inmiddels al 5x15 inch honingraat velgen met een goud hart. Maar zijn nog op zoek naar 1 extra zodat wij 2 wielen reserve mee kunnen nemen. Tevens kwamen wij laatst tijdens het verwisselen van het luchtfilter erachter dat het luchtfilterhuis een beetje krom/vervormd is. Hierdoor past het filter niet mooi in het huis en vermoeden wij dat de motor valse lucht kan aanzuigen.... niet zo handig in zand en stofwolken in de sahara. Hierom zijn wij op zoek naar een luchtfilterhuis voor een Cherokee XJ 4.0 High Output. Nu komt nog de grote uitdaging: Om aan de reglementen van de Amsterdam-Dakar Challenge te voldoen mag de auto niet duurder zijn dan 500 euro en mag er niet meer dan 250 euro versleuteld aan worden. Een budget van totaal 750 euro is natuurlijk niet veel om een wagen te prepareren voor een dergelijke tocht. Dit betekend dat wij met een zeer krap budget zitten. Wij hopen dat jullie ons kunnen helpen! Groeten, Gregor en Martijn P.S. Neem een kijkje op onze Facebook waar je de ontwikkelingen van ons project kunt volgen. https://www.facebook.com/tjerokie
  2. we halen even alles los en kopervet erop... hebben we daar geen omkijken meer naar. Maak wel een ander topic aan als ik vragen heb loopt een beetje uit de hand anders... Bedankt!!
  3. Als ik het zo hoor doe ik er goed aan morgen op de sloop gelijk even een reserve schokbreker voor de voor en achterkant mee te nemen. (moet alleen even kijken hoe dat zit omdat er achter bladveren op zitten). Verder wel echt gaaf om zo door de woestijn te rammen met zo een bak!! Je hebt er schitterende verhalen aan over gehouden en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait heh
  4. Nogmaals bedankt voor de reacties!! De kruisjes gaan we ons zeker in verdiepen!! Alles even een keer los hebben gehad is inderdaad goed voor de auto maar ook zeker voor ons!! We moeten onze Jeep goed kennen voordat we de Sahara in gaan. Scheelt een hoop gedoe als er onderweg iets stuk gaat. Het youtube filmpje is zeer behulpzaam die gaan we er ook zeker even naast houden als we het los gaan halen. @Chaos Heeft de Cherokee het helemaal zonder kleerscheuren gehaald naar de finish?? Vast en zeker een behoorlijke ervaring geweest!! Bedankt heren!
  5. Bedankt voor de tips!! Het staat ook al heel lang op onze ToDo list maar nu eindelijk de stap gezet. Dat is inderdaad het dakrek dat ik bedoel bedankt voor de foto's!! Is een mooi voorbeeld. De motor krijgt inderdaad nog een behoorlijke beurt en alle vloeistoffen worden vervangen. @PepijnS wat bedoel je precies met de kruisjes in de assen?
  6. Hallo allemaal, Ik heb zondag met een goeie vriend een Jeep Cherokee opgehaald voor de Amsterdam-Dakar Challenge. Het is een Cherokee uit 1993 4.0 High Output. Ik hoop hier het een en ander te kunnen vinden over praktische dingen zoals het monteren van een dakrek en bekende mankementen voor Cherokees van dit jaar. Uiteindelijk moet hij het toch 7000km vol kunnen houden door de Sahara en alles wat op hem wordt afgevuurd . De enige duidelijke mankementen zijn de stuurpomp en een ratel in de motor. De stuurpomp is inmiddels besteld en de ratel moet nog wat verder worden onderzocht. (suggesties zijn altijd welkom, ik zou ook een filmpje ervan kunnen uploaden). Alvast bedankt allemaal!! Gr. Martijn en Gregor Nog even wat foto's:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...