Spring naar bijdragen

lonewolfmopar

Forum member
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over lonewolfmopar

  • Verjaardag 14/12/1966

lonewolfmopar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedankt voor de raad Rick, ik hou het in overweging... Zo een AX 15 zit die ook niet onder een Nissan Patrol R of GR ? Grtz, Stef
  2. Beide eigenlijk, ik heb me laten vertellen dat die T4 bakken niet veel bijzonders zijn en ik misschien beter voor een andere bak zou opteren, ik wou graag weten of het de moeite loont om een 5bak te plaatsen en dat hangt dan weer af van de beschikbaarheid van deze bakken.. Maar dat zou in mijn eerste verzoek al duidelijk geweest moeten zijn? Als iemand een goede raad heeft hoor ik die graag?Wat kost nou bijv. een goede revisie van mijn oude bak...aan welke prijs vindt men een degelijke 5 bak....van die dingen...
  3. De versnellingsbak van mijn 83' er CJ7 begint aardig te zingen en in de 3 eerste versnellingen dus behoorlijk lawaai te maken, aangezien dit geen goede bak is zoek ik een betaalbaar alternatief,zit nooit in terrein en trek geen zware lasten,rijden gelijk een oude man maar zou graag een 5gangs-bak hebben want zuipen doet ie wel.Vind de verhoudingen van die 4bak ook maar niks want met die snelheidsbeperkingen moet je om 50/hr te rijden in zijn 3e blijven anders trek je em dood.Nu heb ik gehoord dat een T5 ook al niet sterk is dus maar die past er wel origineel onder....wat dan wel en heeft iemand nog iets liggen ? Thx, Stef:unsure:
  4. Ik ga opteren voor het motorblok,de bak en misschien ook de assen van een Rocky, lijkt me de goedkoopste optie, het zal toch niet voor dadelijk zijn en ondertussen kan ik wat rondkijken tot ik ergens iemand vind die het allemaal al gedaan heeft en me pro en contra's kan tonen.Vindt maar eens een Toyo om te slopen, lijkt me erg duur,bovendien als ik een donorwagen gebruik moet alles ook passen onder de motorkap en verder, je zou al een wagen moeten vinden die ongeveer dezelfde asafstand heeft. Mercedes leek me gunstig omdat die heel goede eigenschappen heeft voor Biodiesel en dat lijkt me de toekomst,zelfs in de States is het een rage aan het worden om de oude CJ's om te bouwen naar diesel des te meer om door de Californische smogwetten te komen,wat betreft de prijs, diesel, net als alle andere brandstoffen, zal alleen maar duurder worden en zwaardere motoren onbetaalbaar(der).Ik heb mijn hele leven al met V8-en gereden maar een tankbeurt ontneemt je de zin wel tegenwoordig en ik ben niet de enige die zo denkt.Als rijden een luxe wordt en alleen zij,die de brandstof taksvrij kunnen kopen nog op de wegen zijn hoeft het voor mij niet echt meer net zoals de "groene" brandstof een lachertje is want daar verdient de Staat niet zoveel aan. We klagen wel allemaal maar we doen er niks aan,dus hebben we het nog te goed....maar daar gaat deze topic niet echt over.
  5. Hoi 6wheeler, Welk vermogen bedoel je dan,vergeleken met een CJ (4.2liter) of vergeleken met dat Isuzublok?Ik zou dat best wel willen doen hoor,maar mijn CJ heeft nog maar 38000 ECHTE kilometers vandaar dat ik alleen de motor zou willen vervangen,de originele motor hou ik dan voor mijn CJ7, och ja, waar ik de diesel wil inleggen is een CJ8 en die wordt binnen 2 jaar oldtimer, ik moet hem nog invoeren en wat aan mijn smaak aanpassen dus ik heb tijd en tegen dat ie gekeurd/ingevoerd wordt kan ik motor nemen welke ik wil dat zullen ze op de keuring hier in België wel niet erg vinden.
  6. Je kan zoiets laten maken Bert, in Amerika is er een firma die zulke dingen verkoopt; www.advanceadapters.com
  7. Ik heb een hele tijd geleden een CJ te koop zien staan in Duitsland met een Mercedes dieselmotor ( ik denk van een W124...) Is er iemand die ervaring heeft met zulk een ombouw? De 4.2 liter is niet bepaald zuinig en erg pittig is ie ook niet en naar mijn mening is zelfs de gas al verschikkelijk duur aan het worden voor Jan met de pet, zeker met een verbruik van 1 op 4. Ik vraag dit met in het achterhoofd een experiment met WVO en naar wat ik lees is deze motor daar erg geschikt voor.Bij wijze van experiment zou ik dit willen proberen en contact leggen met mensen die hier ervaring mee hebben of het zelf geprobeerd hebben. Reakties graag ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...