Spring naar bijdragen

johan4x4

Forum member
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over johan4x4

  • Verjaardag 30/05/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://dog-grando.Be

johan4x4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. hallo zou eventjes enkele vraagjes willen stellen. Voor foutcodes uit te lezen van een grand cherokke wj 2001 heb ik hier willen lezen dat je drie keer het contact moet om draaien en dan aan laten en dat je ze dan ziet verschijnene. Is dit waar de km's staan of is dit aan de hand van de check gages? Als ik dit doet komt er op mijn km-schermpje enkel done. Maar nu heb ik precies ook al willen lezen dat er normaal zowiezo een code moet opkomen of ben ik mis? Ook had ik nog een vraagje ivm de kleppen. Hoe kan je weten dat er een klep niet goed meer is? Want als ik op lpg gewoon stationair laat draaien hoor ik steeds gelijkmatig de motor precies altijd kloppen. als ik dan de lpg afzet hoor je het geluid niet meer. Kloppen is mss niet echt goed omschreven maar het is precies dat je telkens wanneer de motor een draai neemt je dit duidelijk hoort.(toektoektoektoektoektoek) als je dit luidop leest heb je ongeveer het geluid. Mooi omschreven e :yes:
  2. ja da kloptde 4.7 v8 en dacht da de foto ook daarvan was. De aircopomp was wel degelijk uitgeschakeld, maar dit was dacht ik gewoon uitgeschakeld via connector losgehaald. Die spanrol draaide nog altijd mee. Snap het ook ni goed hoe dit kan.Maar het is mij wel opgevallen. Moet daar volgende zaterdag daar toch nog eens zijn, ga het hem eens direct vragen.Hij heeft namelijk de aircopomp ook lam gelegd.
  3. Probleem is opgelost, vandaag de airco pomp laten vervangen en alles draait weer mooi stilletjes.Juist mijn rekening is weer ewa kleiner Maar had gezegd dat mijn multiriem anders over de spanrollen lag,awel nu ligt hem zo als het moet blijkbaar. Mijn garagist heeft hem nu op de anders manier terwijl hij daarvoor bovenaan doorliep van links naar rechts zonder eerst naar beneden te gaan en dit gaf blijkbaar geen problemen. Is dit mogelijk van de riem op verschillende manieren te leggen of had dit een bepaalde reden?
  4. Het openmaken hiervan is dit enkel de centrale moer ervan losmaken? En dan eraf schuiven? En die lager dan eventueel vervangen is dit lastig werk? Kan dit zijn dat mijn riem anders op de wagen ligt als op deze foto? Bij mij loopt de riem boven helemaal door, eigenlijk moest je het met deze foto vergelijken zou bij mij de riem niet over de waterpomp liggen. Of ben ik nu zo mis? ben hier allemaal niet zo ervaren in eee;)
  5. weet ni of het die van de airco is, want deze is bij mij uitgeschakeld wegens een pomp die ver op zijn einde is, en om verdere schade te voorkomen heb ik deze laten uitschakelen. Zou het daarmee zijn dat dat schrapend geluid ook aanwezig is? Omda de riem scheef loopt? Van die spanrol is het de bedoeling dat dat zwart meedraait? Of is dit enkel een beschermingskap, dit is bij niet in beweging. Kan dit zijn dat mijn riem anders op de wagen ligt als op deze foto? Bij mij loopt de riem boven helemaal door, eigenlijk moest je het met deze foto vergelijken zou bij mij de riem niet over de waterpomp liggen. Of ben ik nu zo mis?
  6. hallo Heb eens een vraagje, zit sinds een paar dagen met een raar geluid als ik de auto start en stationair laat draaien, het is precies een schrapend geluid ter hoogte van de multiriem of er juist achter. Dit geluid verschilt soms, de ene keer is het luider als de andere keer. Ook was mijn vraag wat het zwarte onderdeel is waar de multiriem opdraait. Dit is de linkse poelie als je voor de motor staat. Dit lijkt mij een tikkend geluid te maken.Moet dit normaal draaien of wa doet da juist? Het is dus een 4.7 V8 van 2001.
  7. Heb eindelijk mijn jeepke terug zi. kunnen weer genieten. En de wj is tegeljikertijd ook volledig nagekeken, en deze bleek volledig in orde enkel schold er iets met de aircopomp deze is dan ook uitgeschakeld om verdere problemen te vermijden. Als de warmte weer in het land komt word deze gemaakt. Maar voor de rest niks van schade. Dus nog niet echt zeker of het geluid nu daar van komt. Heb eventjes getest en het leek toch verdwenen. Toch een beetje raar niet?
  8. ja begrijp dat wel, het kan ook zo veel zijn e. Maar morgen heb ik mijn wagen weer en ga ik eens zien of er ergens schade vant schuren is en als ik het dan nog niet gevonden heb zal het naar de dealer worden vrees ik, ken niet direct iemand met veel kennis van gc. Voor dit ogenblik word de jeep omgebouwd naar lichte vracht en normaal gezien had ik deze dan morgen weer en ga er dan eens onderkruipen en eens zien of ik niets afwijkend vind. Toch bedankt allemaal voor de reactie
  9. ja weet het, mss niet goed omschreven. Maar als je er niet veel van weet is het nogal moeilijk om exact uit te leggen wa er allemaal geluid maakt. ken niet alle onderdelen en niet de manier van werken probeer zo veel mogelijk zelf op te zoeken en zo meer te weten te komen maar vond niet zo direct een oplossing.
  10. hoe kan je zonder vooras rijden? weet er namelijk niet veel van,enkel dat het een plezier is om mee te rijden. en het zaaalig klinkt. en moest het dan toch de visco zijn zou dit geluid dan niet langs beiden zijden zijn? Aangezien die toch langs beide kanten moet werken? Kan je dit controleren of er al dan niet een visco inzit?
  11. JA maar springen doet hij niet, hij draait goed hij maakt enkel dat geluid. en het is niet speciaal als hij nu warm of koud staat. maar dus dit model heeft wel een visco of begrijp ik dit nu verkeerd
  12. dit zou kunnen maar het zijn originele wielen en vering enzo. kan dit dan zomaar? het geluid kan we kloppen want het is voornamelijk as hij overhelt, zal eens kijken op de banden of ik sporen zie en aan de wielkassen
  13. Kan het geluid niet goed lokaliseren, volgens mij komt het toch van de linker wielen. Het is niet als ik gewone bochten neem, het is vooral als ik kort en lang draai. Bv als je 180° draait of als je lang op rond een rond punt rijd. Precies wanneer het gewicht van de wagen naar links valt. dank u voor de reacties
  14. Een wj heeft geen visco Is dit waar? Da wist ik niet, aan wat zou het dan kunnen liggen? Als ik achteruit rij heb ik dit niet of toch nog niet gemerkt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...