Spring naar bijdragen

Muddy Bandit

Forum member
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Berichten geplaatst door Muddy Bandit

  1. Ik vermoed inderdaad een ingeschakelde difflock van de tussenbak.

    Is trouwens vrij simpel te testen: krik even 1 van de voorwielen vrij van de grond, deze moet je (met een beetje kracht) gewoon met de hand rond kunnen draaien als het middendif in z'n vrij staat.

    Mocht die toch gelockt staan dan eerst het probleem oplossen en er niet meer mee gaan rijden, anders mangel je de gehele aandrijflijn.

  2. 17 uur geleden zei boetje:

    Thnx Muddy Bandit.....weet jij iets van cherokee renegade 3.7l V6?

     

    Nee... wel van Daihatsu Rocky en Suzuki Samurai, die zijn een stuk betrouwbaarder.:lol:

    Wat Jeep betreft heb ik alleen maar een band met de echte Jeep Wagoneer (dus uit het Kaiser tijdperk), de latere AMC-meuk van Jeep Wagoneer en al z'n opvolgers interesseren mij totaal niet.

    Voor mij is het puur de liefde voor dat oude model zonder plakhout en met z'n sterke Dauntless 350, en al z'n ongemakken en kosten neem ik maar gewoon op de koop toe.

  3. 19 uur geleden zei boetje:

    Zijn de wagoneers dan geen km vreters?  Ik had zelf een ben 280 se uit 1971.....Daar heb ik toch probleemloos mee gereden. Dacht dat wagoneers ook zo waren. ..

    Om te beginnen: ga nooit een luxe auto vergelijken met een 4x4 uit de vorige eeuw.

    Die 4x4's zijn gewoon comfortabel gebouwde tractors, maar het onderhoud ervan ligt nog wel op tractornivo.

    En zo moet je het comfort ook zien: de zachte lederen stoelen verhullen wel de starre bladgeveerde assen, maar voorkomen nog niet dat er van alles gaat rammelen in de auto.

     

    Wagoneers zijn wel kilometervreters, maar dan op z'n amerikaans... dus cruisen op de highway rechtaan rechtuit tegen continu 50 mph, en alleen maar stoppen om te tanken en hamburgers in ontvanst te nemen in de McDrive.

    In Nederland is het echter slalommen, trappen en weer stil staan in het verkeer, en dat geeft een veel zwaardere belasting van de aandrijflijn waar het onderhoud dus ook goed op afgestemd moet worden.

    Vooral de ketting aangedreven tussenbakken die in vele Wagoneers zitten zijn berucht om een opgerekte en klapperende ketting, maar ook de motoren willen nogal eens de nodige lagerspeling hebben. (360 AMC is zwakker als de oudere 350 Dauntless) 

    Verder zijn de Wagoneers berucht om roest: de constructie van de body i.c.m. de fabrieksaf ontbrekende roestpreventie en een magere lak- en spuitkwaliteit zorgt er voor dat ze op de meest vreemde plekken stevig kunnen roesten.

    Ook even goed letten op de correctheid van de aangeboden Wagoneers: er zijn er namelijk velen in omloop die een stuk jonger zijn als wat het kenteken aan geeft. (hiermee wil ik niet zeggen dat elke aanbieder er mee aan het rotzooien is geweest, maar dat soort auto's kan je wel problemen gaan geven als je eens in de fuik van een verkeerinspectie rijdt)

    Als je een Wagoneer uit het Kaiser tijdperk aangeboden ziet die voorzien is van een AMC-blok en 6-gaats velgen dan is het tijd om je eens goed achter de oren te gaan krabben en je alarmbellen te laten rinkelen, maar ook met Wagoneers uit het AMC-tijdperk is het nog oppassen geblazen. (het topic "Welke Grill In Welke FSJ" is wel handig als ruwe voorselectie op originaliteit)

     

  4. 18 uur geleden zei boetje:

    Deze staat nog te koop en ben toch benieuwd geworden. Ik zou graag iemand willen meenemen die er verstand van heeft. Zijn er leden die mij tegen een vergoeding willen helpen en eerlijk willen meekijken?  Hoor het wel......

    Kenteken uit 1970, body en aandrijflijn zo te zien eind jaren '80 of beginjaren '90, het chassis misschien ook wel.

    Een samengesteld exemplaar dus of omgekat/gekloond, zonder een RDW-onderzoek zou ik hier niet eens aan willen beginnen voor dat bedrag.

  5. Op ‎29‎-‎4‎-‎2016 om 8:57 AM zei boetje:

    Hou jofel, 

    Ik zoek wagoneer voor dagelijks gebruik.  Weet dat er goede en minder goede tussen zitten.  Ik wil een motorisch goede auto.  Optisch kan ik zelf wel war repareren. 

    Een Wagoneer voor dagelijks gebruik en 20000 km/jaar.... koop dan maar een gerestaureerd en gereviseerd exemplaar, en verdubbel tevens je budget.

    Ik rijd zelf met een '71 Wagoneer in een redelijk goede staat, maar voor de betrouwbaarheid heb ik er nog een Daihatsu Rocky naast staan.

    Het lijkt wel leuk een oldtimer voor dagelijks gebruik, maar vergeet niet dat dat spul al zo'n 30 jaar oud is en de onderdelen niet overal op de plank liggen... en ook niet dat er minimaal 2x zoveel onderhoud aan zit als aan een jonge 4x4.

  6. Koop een Suzuki Alto of zoiets en zet deze op je eigen naam als daily driver, dan weet je ook zeker dat je dagelijks van A naar B komt en (als het goed is) ook alvast wat no-claim op bouwt voor de verzekering.

    En neem daarnaast voor de fun dan een nette en belastingvrije Wagoneer op LPG met oldtimerverzekering op naam van je ouders.

    Brandstofverbruik gemiddeld 1:4 op gas (benzine heb je niet nodig), oldtimerverzekering pakweg 30 euro all-risk per maand, wegenbelasting no way.... en daarvoor heb je dan wel die mooie 350 of 360ci. V8-sound, en een nog grotere aandachttrekker als een GC.

     

    Volgens mij ben je met deze combi stukken goedkoper uit wat betreft de vaste lasten, en je doet daarnaast ook een investering in een auto die z'n waarde wel blijft behouden voor de komende jaren zolang je er maar netjes mee om gaat. (kun je van een GC nog niet zeggen)

    En je bent gelijk ook af van al die storinggevoelige electronische computermeuk, want dat zit nog niet in die oude Wagoneers. ;)

  7. Jep, dat is de persoon die dit bedacht heeft.

    Maar aangezien de meerderheid in de kamer wel heeft ingestemd met al die idiote plannen zouden nog velen hem per direct moeten volgen.

    Dit toont weer eens aan hoe "sterk" de ruggengraat van onze regering is: met verwijten gooien kunnen ze heel goed maar verder zijn ze geen haar beter als Weekers.

  8. De sigaar uit eigen koker begint pas als de belastingdienst geweest is, voor die tijd rook je deels mee uit de koker van de belastingdienst.

     

    Ik kan gelukkig niet in zijn portemonee kijken, maar kan wel goed zijn posten lezen. (diesel, grijs kenteken)

    En doordat ik zelf ook zzp'er ben begrijp ik ook precies wat de bedoeling is en aan welke geldboompjes er geschud moet worden om fiscaal aantrekkelijk te kunnen rijden tegen lage investeringskosten.

    Heb zelf een 5-jarige Transit met verklaring uitsluitend zakelijk gebruik, en daarnaast een 21-jarige Daihatsu Rocky TDI voor gemengd zakelijk/priv

  9. Maakt voor een zzp'er weinig uit, dan kan de auto op de zaak.

    Wat van belang is is de leeftijd van minimaal 15 jaar i.v.m. de bijtelling (dagwaarde i.p.v. cataloguswaarde), en dat de auto volledig voldoet aan de grijs kenteken eisen die de belastingdienst stelt.

    Let alleen wel even op de jaarlijkse btw-aftrek voor priv


  10. Ik gebruik (en soms misbruik) al zo'n 20 jaar probleemloos Metrinch gereedschap, is fijn en zeer sterk gereedschap wat zowel op metrische als op inch-maten gebruikt kan worden... zelfs de meeste beschadigde moeren en bouten met rondgedraaide koppen krijg ik er nog mee los.

    Een complete 76-delige koffer kost wel iets van

  11. Het is op zich vrij simpel: als er voor een auto een europese toelating (dus een homoligatieverklaring) is afgegeven en de auto voldoet hier ook aan dan mag geen enkel europees land het voertuig weigeren.

    Het betreft dan een standaard auto zoals de fabrikant hem aangeleverd heeft voor een europese toelating.

     

    Maar je hebt ook verbouwde auto's/custom-cars die absoluut niet meer overeen komen met deze verklaring.

    Voor deze auto's kan elk EU-land een individuele toelating afgeven, mits het voertuig maar voldoet aan de voertuigeisen die het land waar het geregistreerd wordt stelt.

    Maar dat betekent niet automatisch dat een ander EU-land dit voertuig dan ook gelijk klakkeloos moet accepteren, voor een individuele toelating kan ieder land gewoon z'n eigen regels bepalen en hanteren.

     

    Om er vervolgens ook nog mee te mogen rijden moet een auto naast de toelating ook nog voldoen aan de eisen van de periodieke keuring, dus APK in Nederland, MOT in Engeland, TUV in Duitsland enz.... en in landen zoals Belgi

  12. Ik heb de afgelopen maand probleemloos zo'n 300 mijl gereden (zonder de verlichting te gebruiken) en het was niet nodig om de accu bij te laden.

    Maar nu de dagen wat korter worden valt het me opeens op dat dit probleem zich voordoet.

    Het gekke is dat dit probleem zich dus niet voordoet bij ingeschakelde aanjager + ruitenwissers + radio, maar als alleen de verlichting aan staat valt stationair het toerental weg...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...