Spring naar bijdragen

water-escape

Forum member
  • Aantal bijdragen

    47
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door water-escape geplaatst

  1. Niemand die hier interesse heeft in een mooie jeep? Als opknapper, als gebruiker of als onderdelen? Prijs valt over te praten.
  2. sorry, wist ik niet! wij praten hier van een prijs rond de €1000,- wat bespreekbaar is.
  3. helaas, ik ben weinig thuis om hem te maken en mijn moeder heeft nu besloten om hem echt weg te gaan doen. zie het te koop forum: http://www.jeepforum.nl/showthread.php?p=192976#post192976
  4. Beste forummers, Het is zover. Er is besloten om de jeep van mijn moeder weg te gaan doen. de rede hiervan is dat hij nog weinig gebruikt wordt, en de kosten hoog worden. We willen de aankomende apk eigenlijk niet meer doen. Zoals jullie op het forum lezen valt hij soms uit bij stationair lopen. Jullie weten waarschijnlijk beter dan ons wat dat kan zijn. Verder vertoont de jeep geen kuren. Hij heeft de nodige krasjes, en de cruise control werkt al jaren niet meer. Verder heb ik zelf 2 jaar geleden nieuwe bladvering eronder gelegd. De Jeep heeft al zijn beurten bij de dealer gehad. Er staan nu ongeveer 202.574 km's op. Hij heeft hier een keer eerder te koop gestaan, maar toen heb ik mijn ouders nog overgehaald om hem nog te houden. Nu echter niet meer helaas. Ze willen hem snel weg hebben. Mijn vader sprak over de wielen eraf halen en deze te verkopen. maar ik heb liever dat hij naar een liefhebber gaat of iemand die wel tijd en energie heeft om deze auto te onderhouden of te gebruiken. we praten hier om een : Kenteken Voertuigsoort personenautoMerk JEEPHandelsbenaming CHEROKEE U9Brandstof BenzineVervaldatum APK 30-07-2009Datum aanvang tenaamstelling 08-06-1995WAM verzekerd geregistreerd Ja Jeep Cherokee LE 4.0i uit 1991. Wij zijn tweede eigenaar sinds 1995. Type: Jeep Cherokee LE Motor: 4.0i L6 Transmissie: 4v, auto Vermogen: 185pk Bouwjaar: 1991 LE km: 202.000 Voor foto's zie http://www.carpromotion.nl/pictures/jeep/jeepfotos.php voor meer info en snelheid bel 0643546729. Doe een net bod en hij is (helaas) snel beschikbaar.
  5. Nieuw probleem(pje ?) Als hij gestart is blijft hij niet stationair lopen. Moet dan normaal rond de 900 a 1000 toeren blijven draaien maar zakt steeds verder terug totdat moter afslaat. Start wel weer meteen maar iedere keer als je stopt ( en geen gas meer geeft) slaat hij zo af. wat kan dit zijn? en is dit ernstig?
  6. mja fulltime is alweer lang geleden. dat zal vd winter zijn geweest. of de olie toen al lekte weet ik niet. Is de bak er zelf redelijk uit te halen oid? Heb wel aantal vrienden die redelijk verstand hebben van auto's, maar is dat bv in een weekendje gedaan? ik zal ook eens kijken binnenkort of ik idd ook druppels oid zie. Waar zit de vuldop voor de tussenbak? eigenlijk nooit gedaan geloof ik.
  7. Jeep staat in Roermond momenteel bij me ouders. Moeder gebruikt hem. Ik heb hier een andere auto. Maak ik niks erger als ik hem daarin zet? Nu heb ik nergens last van, behalve dat de garage heeft geconstateerd dat hij olie lekt. Dit zagen ze aan de onderkant. Er zijn geen vlekken op de oprit. 2wd en 4wd full zijn de enige opties die ik gebruik. 4wd in de winter soms en bij offroad soms. Maar toch gaf de garage mee dat het onbekend hoelang hij blijft leven hiermee.
  8. maar is open maken, ontvetten en opnieuw vullen makkelijk te doen en ook save? Of is het een hells karwei om deze eruit te halen en terug te zetten? Het gaat om de jeep cherokee 4.0i uit 1991 automaat, opties in de tussenbak zijn 2wd (staat hij in), 4part time, 4 full time, N, 4wd low.
  9. nee de 1500 hadden ze echt over het onderzoek, open maken en onderdeel vervangen. De hele bak vervangen konden ze niet. Vroeger werd idd de hele bak naar jeep gestuurd en kreeg je een andere die ze ondertussen al gemaakt hadden, maar dat gebeurd niet meer. Ik heb nooit geweten dat je hiervan de olie kan bijvullen. Tussenbak is toch de bak van de high en low gear dingen.?? tja zelf open gaan maken, blijft ook een risico. Denk je dat ik met bijvullen het uitstel. Horen of voelen oid doe ik niet. Maar ik heb hem ook alleen maar in 2 wiel staan. Maar hij lekt olie, maar dan weet ik nog steeds idd niet wat er binnenin mogelijk kapot is. of dat het gewoon de pakking is. en is een pakking ervan vervangen makkelijk?
  10. Hallo allen, De Jeep is net terug van een beurt, alles is in orde, nouja alles. De tussenbak lekt olie gaven ze aan. En om te achterhalen wat hier mis is, is erg duur gaven ze ook aan. Ze kunnen hem wel open maken en achterhalen dat het misschien een onderdeel van 5 euro is, maar het open maken en zoeken en vervangen kost rond de 1500 euro. Nu hebben ze mij verteld dat ik dus nog mogelijk 100km ermee kan rijden maar ook mogelijk nog 50.000. hopende op de laatste. Wat kan ik hieraan doen? Zonder al te dure oplossingen. Tussenbak vervangen? Maar wie heeft er nog een goede tussenbak? of wat kan het mogelijk zijn? en hoe is dit te vervangen? alle hulp en info is welkom!
  11. ok heb gisteren een bout kunnen bemachtigen. De andere bout doorgeslepen en bladvering eronder. waren we in 15 minuten klaar!! en dat allemaal voor 1 bout! Maargoed, jeep rijdt weer super! boris bedankt!
  12. ok gisteren de neiuwe bladvering er dus onder gaan leggen! alles ging goed, alleen de voorste bouten kregen we er niet uit. aan beide kanten. Na veel geweld is hij aan de rechterkant van de auto wel eruit gegaan, daar zit dus ook de nieuwe vering onder. Aan de linkerkant hebben we de bout niet los gekregen, op geen enkele manier. Deze wil ik morgenavond dan ook gaan doorslijpen, maar dan moet ik wel een nieuwe bout hebben. Als iemand mij aan zo'n bout kan helpen morgen/deze week komt ik deze direct ophalen! bij voorbaat dank!!!!
  13. als iemand een overzicht heeft of een stap voor stap uitleg hoe ik het het beste kan doen, zou ik deze graag willen ontvangen. Het ziet er niet moeilijk uit, maar als je het nog nooit hebt gedaan is het fijn om er iets naast te hebben liggen!
  14. Heb een hele nieuwe bladverenset via boris gekocht! misschien dit weekend al eronder zetten. ik hou jullie op de hoogte over moeilijkheden maar ook als het werk idd meevalt! @boris..bedankt!
  15. Super om te horen! Als je geen 2e handse hebt, Wil ik wel gewoon met je meebestellen voor nieuwe. Ik weet alleen niet wat ik precies nodig heb, de gerage zei dat dat ook scheelde per bouwjaar e.d. Hoop dat je me daar ook mee kan helpen. Moeten we hier over PM verder of.... alvast bedankt
  16. ok na nog een tijd getest te hebben en met trailer en zwaar geladen rond te hebben gereden. maar ook offroad. is het toch duidelijk dat het de bladvering is. Wanneer er een aantal zakken voer achter in liggen krijg ik al een verlaagde jeep. Ik hoop dat boris even kan reageren of hij hier meer van weet hoe ik dat moet aanpakken of dat je nog onderdelen hebt liggen of waar ik het beste kan gaan bestellen, maar dan moet ik eerst zeker zijn wat ik moet bestellen. Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen!
  17. ok na mijn weekje geneve autosalon heb ik even fotos gemaakt van de bladvering. nu ff zoeken hoe ik die hier post! als iemand hier wat aan kan zien graag. en Boris, heb jij nog materiaal van liggen, of waar heb jij het beste ervaring mee om het te bestellen.
  18. buurt= roermond Zijn deze onderdelen alleen te koop in amerika? niet een importeur oid hier in nederland die dat heeft/kan leveren? Heb je ook ervaring met dit bedrijf en de bestellen en leveren in nederland? Sory eerste keer dat ik zoiets groots maby wil gaan doen.
  19. beste, Ik ben vrijdagmiddag even bij de garage langs geweest. Daar hebben ze hem even op de brus gezet. En hebben we idd kunnen zien dat de bladvering niet bol maar wat hol staat. `het is dus de bladvering dat ik moet gaan vervangen. Nu heeft de garage globaal even geschat, en kwamen ze erop uit dat het minimaal 600 euro zou gaan kosten. Dit is natuurlijk niet te doen. Zelf werk dus. Nu heb ik mijn volgende probleem, hoe weet ik welke ik moet hebben, welke bladveren en welke schoeven en bouten voor de ophanging heb ik nodig, aangezien ik er maar niet vanuit kan gaan dat degene die ik eraf haal ook weer erop kan zetten ! heeft iemand enige idee welke merken?? maten?? e.d. ik moet hebben, waar ik deze het beste kan bestellen. en misschien nog andere handige tips. Misschien iemand die in de buurt woont met verstand ervan??? alvast bedankt.
  20. mm niet zo mooi dus. wat zou dit ongeveer gaan kosten? en is dit zelf te doen? bladvering lijkt me lastig..
  21. zojuist ook nog even met me garage gebeld. Ze konden zich idd herinneren dat ze de spoorverbreders eruit hebben gehaald zodat er meer speling in de wielkassen is. De vering en shokdempers behoorden nog binnen de apk regeles dus is alles goedgekeurd. Hij heeft ook voorgesteld om vrijblijvend langs te komen om te kijken wat er aan de hand is.Hij denkt zelf aan de bladvering aangezien de auto niet nahobbelt bij het nemen van een hobbel. Al gok ik bij de garage op het duurste dat mogelijk is ! Maargoed, het is dus de vraag is het de bladvering of de schokdempers. Ik ga vrijdag fotos maken van de bladveren, hoop dat iemand met wat meer verstand het even kan bekijken.
  22. oei daar weet ik niet zoveel vanaf, ik weet dat ik goed verlaagd ben als ik zwaar beladen ben en dan bij een hobbel dus doorknal. of het de vering of schokbrekers is weet ik dus niet. ik zal snel proberen wat fotos te nemen van de bladvering achter. hopelijk kan jij er dan wat van zeggen.
  23. dat klopt, sinds die eruit zijn is het niet meer, nu ben ik afgelopen weekend goed en zwaar offroad gegaan dus had ik het weer. maar is het cker de schokdempers achter? waarom zegt de garage dat daar niks mee mis is maar halen ze wel de spoorverbreders eruit terwijl die er al 10 jaar op zitten zonder problemen.
  24. hoi voordat mijn jeep op apk moest afgelopen jaar vond ik zelf al dat er nieuwe vering onder moest. Normaal kon je toch wel met een redelijk snelheid over drempels en kon je ook wel goede kuilen nemen. Maar sinds kort hoor je dan een harde knal (alsof je de grond raakt) maar het is de vering die doorslaat. Zag ook in de kappen slijtage van de banden die er dan langs schuren omdat de auto dan zover omlaag zakt. Komt hij terug van de apk zeggen ze dat de vering prima in orde is, maar hebben ze de spoorverbreders eronderuit gehaald zodat de auto de banden niet meer raakt. Dat heeft hij nog nooit eerder gedaan dus waarom zou het wel goed zijn en meoten mijn spoorverbrederes eruit? Maargoed, rij nu al een tijdje zonder die spoorverbreders, drempels gaan wel goed. Maar als ik met een volle auto rij, 5 pers. e.d. heb ik een verlaagde jeep achter en bij een stevige kuil hoor je weer een harde knal dat hij dus helemaal door de vering heen gaat. Iemand enig idee wat er is als de garage zegt dat de vering in orde is. wil namelijk graag me spoorverbreders weer eronder leggen maar dan wel zonder dat de auto op de banden slaat of doorslaat tot het einde van de vering bij een drempel of kuil.
  25. hey, vandaag ff geknutseld! idd gevonden op die plek bij de handrem! conenctor was idd verrot! vervangen en alles werkt weer prima! dank voor de hulp!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...