Spring naar bijdragen

Lpg/ Benzine Conversie Of Beide Vraag


dedoo
 Share

Recommended Posts

Hoi,

We zijn bezig met verzinnen wat we nou willen met onze auto voor wat betreft LPG. Nou is het nog niet helemaal duidelijk wat kan en wat verstandig is dus hopen we op wat antwoorden van hier.

Onze carburateur is wat aan de slechte kant en moet eigenlijk flink worden nagekeken of vervangen door een nieuwe weber oid. Dat laatste was waar we eigenlijk aan dachten totdat we Nico belden die zei dat dat best zonde was om een "dure" nieuwe carb te plaatsen als we toch voor LPG zouden kiezen.

Nou zijn onze vragen eigenlijk.

  1. Wat is het voordeel om toch benzine aan te houden. Buiten het voordeel dat je een jerrycan benzine bij je kunt hebben en een klein tankje benzine voor nood gevallen.
  2. Als we besluiten om benzine geheel te laten vervallen krijgen we dan een soort van LPG carburateur? Is dat goed af te stellen voor wat betreft toevoer van gas in koude opstart situaties etc?
  3. Wat doet LPG met de valve seats? Is het verstandig om de cylinderkop aan te passen voor de LPG conversie?
  4. Als we toch de benzine optie aanhouden. Toch overstappen op een nieuwe weber of voor de oude carb een revisie setje halen en het bekende probleem voor wat betreft slechte idle oplossen door de pijpjes op te "ruimen"/ uit te boren?
  5. en als laatste. We hebben er nu een "cone" luchtfilter opzitten met een aluminium pijp wat niet standaard is en ik er persoonlijk een beetje sukkelig vind uitzien. Komt de "normale" luchfilter te vervallen bij gasinstallatie of gebruikt die de huidige luchtfilter en moeten we op zoek naar een andere luchtfilter? Is een OEM luchtfilter dan een goede optie of is er een aftermarket filter die we beter kunnen gebruiken?

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Danny en Natasja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind dat de laatste tijd er veel tankstations de LPG hebben afgestoten. (Bij mij in de buurt althans). Daarbij kun je alleen bij bemande pompen LPG tanken.

Heb zelf al 18 jaar zonder benzinetank rond gereden, maar ga nu 1 van beide gastanks vervangen voor een benzine tank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...