Spring naar bijdragen

boetje

Forum member
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door boetje

  1. 41 minuten geleden zei Ab:

    Misschien beter een ander topic openen over de aanschaf van een KJ? Dan blijft het een beetje overzichtelijk......

    Hoi Ab,

    ik ben begonnen met advies over een wagoneer en eindig nu bij Renegade en wilde bezitters om advies vragen.  En begrijp je opmerking maar volgens hebben we het over het aanschaffen van......maar als jij mij kan helpen ben je van harte welkom.

     

  2. 2 minuten geleden zei Masis:

    Ik ben zelf niet zo bekend met de 3,7L blokken, mijn pa heeft de CRD diesel. De 3,7 V6 is het kleine broertje van de 4,7L V8 die ook in de Grand Cherokee's van 1999-2010 en een hoop andere Dodge/Chrysler modellen zit. Beide zijn zeker geen slechte motoren, maar staan er ook niet echt bekend 'bulletproof' te zijn zoals bijvoorbeeld de oudere 4.0L motoren. Blok is zeker geschikt voor LPG, maar vraag even na of de klepzittingen zijn aangepast voor LPG. Een klepsmeringsysteem is ook zeker mooi meegenomen.

    Top Masis, ik ga het zeker vragen.  Ik heb ook getwijfeld om een diesel te nemen maar ik rij niet meer 25000 per jaar. En op lpg rijden ben ik gewend. Rij nu een landrover V6 op lpg en dat gaat lekker......maar ben toe aan iets nieuws.  Ik ga volgend weekend een proefrit maken dus als je nog tips hebt laat het aub weten.

    bedankt 

  3. 1 uur geleden zei Masis:

    Ik heb de wagen gezien, ziet er netjes uit. De KJ heeft in tegenstelling tot andere Chrysler producten niet echt specifiek dingen die altijd stuk gaan. Gewoon kijken of alles goed werkt, alle ramen goed werken, en dat hij gewoon mooi loopt zonder rare bijgeluiden. Rubbers van de draagarmen kunnen weleens slijten maar met 147k zal dat meevallen. Gooi de tussenbak ook even in zijn 4wd standen, de bijbehorende lampjes horen dan aan en uit te gaan. Dat sensortje wat dit regelt gaat weleens stuk, prijs hiervan valt wel mee. Wagen moet wel stil staan en in zijn N zitten voordat je de tussenbak kunt schakelen.

    Bedankt voor je reactie man en goed dat je wat tips meegeeft. Weet jij of ze ook goed op G3 gas kunnen rijden?

  4. 2 uur geleden zei Masis:

    Mijn vader heeft sinds 2003 een KJ Cherokee Limited. Technisch verschil tussen de Limited en Renegade is er niet, alleen wat uiterlijke verschillen en in uitrusting. 2005 zou een facelift model moeten zijn, te herkennen aan de platte motorkap. Ga je voor een diesel of de 3,7 V6? 147.000 is net ingereden voor zo'n auto, mits goed onderhouden geweest natuurlijk.

    Ik ga voor de benzine uitvoering en wil een G3 gasinstallatie inzetten.  Ik vind de Renegade uitvoering stoerder en toch iets mooier. Hij staat op marktplaats voor €9450. Bij garage Theunissen uit Otterlo.  Zijn er zaken waar je specifiek op moet letten?  

  5. 46 minuten geleden zei Masis:

    Een Cherokee Renegade is gewoon een Cherokee KJ met wat aanpassingen aan het exterieur. Opvallendste is dat er sierschroeven in de spatborden zitten, en verstralers op het dak. Het model van na de facelift (2005-2008) heeft daarnaast ook een aparte, platte motorkap en een iets andere grille. Als je wat foto's opzoekt zie je wat ik bedoel. De KJ is van zichzelf een hele goede auto, maar belangrijk is om er een te kopen die niet afgetrapt is.

    Hoi Masis,

    Dank voor je reactie....ik heb er een gezien op marktplaats van 2005 met 147000km op de teller (NAP) in Otterloo.  Uit recensies blijkt dat het een betrouwbaar garage moet zijn.  Ik ga nog verder kijken maar heeft wel mijn interesse gewekt. Heb je zelf een renegade of een gehad ?

  6. 7 uur geleden zei fransdemers:

    Wijze beslissing !  Gas is momenteel interessant, zoals ik zei momenteel in België amper 30 cent per liter.

    Kun je al eens een litertje meer verstoken nietwaar.

    Vergeleken met mijn vorige WJ op LPG, rij ik 3 keer duurder met die WK dieselkachel...

    maar ja, ik weet het, eigen schuld dikke bult, moest hem maar gehouden hebben...

    Dank je ...ik ga meer onderzoek doen naar cherokee renegade.  Model is mooi en wat proefritten aanvragen. .....hoop dat er cherokee renegade owners reageren. ...

  7. 1 uur geleden zei michel1972:

    Ik weet dat ze geen 40 jaar oud zijn :P

    Appels en peren in verhouding tot een wagoneer. Rijdt lekker, fijne motor, verbruik gemiddeld 1 op 7 a 7.5, gas inbouw geen probleem maar bezuinig niet op een goedkope installatie en stop er een goede installatie in. wegenbelasting stukje hoger als een wagoneer :thumbsup:

    Ja dat klopt, maar wanneer je kiest voor een jeep kies je voor duurder rijden toch anders had ik een golf genomen. De kosten van zo'n  Cherokee Renegade valt mee mee en ik zal zeker niet bezuinigen op een G3 installatie. Zijnhier ook renegade owners aanwezig?

  8. Thnx Muddy Bandit.....weet jij iets van cherokee renegade 3.7l V6?

    6 uur geleden zei Muddy Bandit:

    Om te beginnen: ga nooit een luxe auto vergelijken met een 4x4 uit de vorige eeuw.

    Die 4x4's zijn gewoon comfortabel gebouwde tractors, maar het onderhoud ervan ligt nog wel op tractornivo.

    En zo moet je het comfort ook zien: de zachte lederen stoelen verhullen wel de starre bladgeveerde assen, maar voorkomen nog niet dat er van alles gaat rammelen in de auto.

     

    Wagoneers zijn wel kilometervreters, maar dan op z'n amerikaans... dus cruisen op de highway rechtaan rechtuit tegen continu 50 mph, en alleen maar stoppen om te tanken en hamburgers in ontvanst te nemen in de McDrive.

    In Nederland is het echter slalommen, trappen en weer stil staan in het verkeer, en dat geeft een veel zwaardere belasting van de aandrijflijn waar het onderhoud dus ook goed op afgestemd moet worden.

    Vooral de ketting aangedreven tussenbakken die in vele Wagoneers zitten zijn berucht om een opgerekte en klapperende ketting, maar ook de motoren willen nogal eens de nodige lagerspeling hebben. (360 AMC is zwakker als de oudere 350 Dauntless) 

    Verder zijn de Wagoneers berucht om roest: de constructie van de body i.c.m. de fabrieksaf ontbrekende roestpreventie en een magere lak- en spuitkwaliteit zorgt er voor dat ze op de meest vreemde plekken stevig kunnen roesten.

    Ook even goed letten op de correctheid van de aangeboden Wagoneers: er zijn er namelijk velen in omloop die een stuk jonger zijn als wat het kenteken aan geeft. (hiermee wil ik niet zeggen dat elke aanbieder er mee aan het rotzooien is geweest, maar dat soort auto's kan je wel problemen gaan geven als je eens in de fuik van een verkeerinspectie rijdt)

    Als je een Wagoneer uit het Kaiser tijdperk aangeboden ziet die voorzien is van een AMC-blok en 6-gaats velgen dan is het tijd om je eens goed achter de oren te gaan krabben en je alarmbellen te laten rinkelen, maar ook met Wagoneers uit het AMC-tijdperk is het nog oppassen geblazen. (het topic "Welke Grill In Welke FSJ" is wel handig als ruwe voorselectie op originaliteit)

     

     

  9. Iedereen dank voor de tips......heb vandaag een wagoneer 1971 gereden. Hij zou goed in orde zijn maar ik vond het niet echt lekker comfortabel rijden.  Na een half uur rijden en toch wat rammelgeluidjes vond ik het wel genoeg. Het enige waar ik blij van werd was een vette V8 geluid. Hij had ook een Jeep Cherokee Renegade 3.7l V6 staan. Op zich een ander type auto maar voor dagelijks gebruik en 25000km is dit misschien wel wat meer voor mij.  Die man zei dat met een G3 lpg installatie het best mee valt met de kosten. Dus misschien ook iets om naar uit te kijken.

    Heeft iemand ervaring met een Renegade???

  10. 6 uur geleden zei Muddy Bandit:

    Een Wagoneer voor dagelijks gebruik en 20000 km/jaar.... koop dan maar een gerestaureerd en gereviseerd exemplaar, en verdubbel tevens je budget.

    Ik rijd zelf met een '71 Wagoneer in een redelijk goede staat, maar voor de betrouwbaarheid heb ik er nog een Daihatsu Rocky naast staan.

    Het lijkt wel leuk een oldtimer voor dagelijks gebruik, maar vergeet niet dat dat spul al zo'n 30 jaar oud is en de onderdelen niet overal op de plank liggen... en ook niet dat er minimaal 2x zoveel onderhoud aan zit als aan een jonge 4x4.

    Zijn de wagoneers dan geen km vreters?  Ik had zelf een ben 280 se uit 1971.....Daar heb ik toch probleemloos mee gereden. Dacht dat wagoneers ook zo waren. ..

  11. 2 uur geleden zei michel1972:

    Velen zijn je voorgegaan met dergelijke projecten en behoorlijk wat mensen stopten uiteindelijk voortijdig omdat het in de centen ging lopen.

    Tis een koopje maar om hem dan betrouwbaar te maken zodat die max 20000 per jaar aan kan is wel een behoorlijke uitdaging.

    Bedenk wel hij is nog niet belastingvrij en in Nederland kan een hoop gebeuren in 2 jaar tijd :D

     

    Ben er nu mee bezig. ....thnx man 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...