Spring naar bijdragen

RoelV

Forum member
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door RoelV

  1. Dag allemaal,

    Mooi weer dus de airco is er mee gestopt. Afgelopen jaren al ieder jaar mogen bijvullen dus verloor sowieso wat druk. De diagnose is nu dat pomp niet aanslaat en vervangen moet worden. Kosten 1200 euro. Pas daarna kunnen ze lek proberen op te zoeken, als condensor ook kapot is komt er nog 400 euro bij.  

    Ik ben zelf aan het zoeken gegaan en kan airco pompen vinden voor de Grand Cherokee 2006 voor rond de 200 euro nieuw geleverd.

    Alleen niet specifiek voor de 3.0 CRD. Bij toepasbaarheid staan de benzinemodellen benoemd, niet mijn diesel.

    Vraag 1, iemand genoeg kennis van zaken om te kunnen bepalen of de compressor voor de dieselvariant dezelfde is als voor de benzine modellen?

    Vraag 2, kan iemand inschatten hoeveel werk (manuren) het is om de compressor te vervangen? En hoeveel uren als eventueel tegelijkertijd de condensor vervangen meegenomen wordt?

    Dank alvast! 

    Groet, Roel

  2. Even 'n update dan over mijn ETC lampje melding.
    2 weken geleden viel de auto uit en wilde niet meer starten. De hogedruk brandstofpomp was in z'n geheel los komen te zitten van 't blok. Lang verhaal kort, weggebracht door ANWB bergingsauto. Revisie brandstofpomp erop met nieuwe slangen, direct maar apk en beurt laten doen, homokineet tussenas vervangen, 2 abs sensoren vervangen, wiellager vervangen, multiriem vervangen en boven de swirlmotor 'n plaatje bevestigd zodat er geen olie meer in kan lopen (seal was goed, maar toch). alle foutmeldingen zijn er uit nu. Garage vermoed dat ETC lampje door de niet goed werkende brandstofpomp naar voren kwam, konden de melding in ieder geval niet meer reproduceren.

    Flinke rekening dus ik hoop dat ik aankomend jaar gewoon probleemloos kan blijven rijden.

     

     

  3. Hoi Jeroen,

    Nog geen foutcodes uitgelezen. dank voor de tip van Bluedriver, da's wel 'n leuke investering. Auto is al best wat jaren niet meer bij dealer in onderhoud. Wel netjes onderhoud gehad (bonnen en boekjes erbij) maar steeds bij universeel garages. Heb nog niet gekeken naar welke seal er op zit maar heb dus 't vermoeden dat 't de oude is. Ik ben meer benieuwd of vervangen seal nog zin heeft als je de klachten al af en toe ervaart (of is de swirl motor dan al aan 't einde van z'n latijn). 

    Vermogensverlies ervaar ik alleen als de auto in noodloop programma terecht komt wat me nu dus ongeveer eens per twee weken gebeurd en waar ik m weer uitkrijg door uit te zetten en na heel even wachten weer te  starten. 

    Als seal vervangen 'n redelijk eenvoudig klusje is dan doe ik dat graag (zelf). Daarom was ik benieuwd wat er qua tijd in had gezeten bij jou.

     

     

  4. Op 12-12-2017 om 6:33 PM zei CherokeePerformance:

    Hallo Jeroen......

    Ik denk dat een van de meest gevreesde kwaal is dat de turbo inlaat slang (met oranje seal op de turbo) olie kan lekken (olie komt van de PCV) en die olie loopt dan in de stekker van de swirl motor. Hierdoor gaat de swirlmotor stuk en kunnen de swirl kleppen vast gaan zitten. Als het goed is zijn nu alle oranje turbo inlaat seals  wel vervangen door de zwarte die nagenoeg niet lekt.............

     

    Kijk, hier haak ik graag even op aan. Heb ook een WK 3.0 crd overland. Die van mij is uit 2006 mer 230.000 op de teller.

    Ik krijg af en toe een ETC lampje wat aangaat waarna ik deel van m'n vermogen kwijt ben. Auto uitzetten en na even wachten starten laat 't probleem tijdelijk weer verdwijnen.  Ik (met wat hulp van google) denk dat 't de seal icm stekker swirl motor is waar jij ook over schrijft. Mijn vraag nu, zou 't kunnen kloppen dat dit de melding veroorzaakt? Is 't als ik al af en toe melding krijg (zeg 1x per 2 weken) nog te verhelpen door vervanging seal(s) of is de stekker en/of motor dan al op z'n eind? En is dit een duur klusje? (oftewel als je 't zelf allemaal hebt gedaan, hoeveel tijd ben je d'r mee bezig?)

  5. Dag allemaal,

    Was al lid van 't forum. Weinig actief eerlijk gezegd. Inmiddels ook 'n nieuwe jeep voor de deur. Goede reden om me in ieder geval weer even netjes voor te stellen.

    Ben dus  Roel, woon in de regio Utrecht. Rij zelf 'n WK 3.0 CRD Overland uit 2006, rond de 230.000 km op de teller. Mijn vriendin heeft een WJ 4.7 Limited uit 2000 met ongeveer 210.000 km op de teller. De WJ gebruiken we om af en toe wat te beetje te offroaden, Spaarnwoude, Katwijk aan zee, dat soort dingen, niet echt iets serieus. De WK maken we meeste km's in.

     

  6. Google maar eens op "Jeep WJ blend doors".

    Heb ik een en ander over gelezen. Ik krijg wel warme lucht maar de hoeveelheid valt tegen in vergelijking met andere voorgaande auto's. 

    Krijg ook geen foutcodes. Ga ik er ten onrechte van uit dat het zonder foutcodes niet m'n blend doors zijn?

    De thermostaat wijkt overigens ook  flink af, wellicht is dat gerelateerd? 25 graden thermostaat betekend 19 a 20 graden interieur temperatuur.

  7. Dag allemaal,

     

    Ben sinds 'n maand of 8 in bezit van een WJ 4.7 uit 1999. Heerlijke auto.

    Heb aantal maanden geleden de blower module vervangen (aansluitingen waren heerlijk versmolten). 

    Was ervoor maar ook erna niet happy over de luchtopbrengst. Krijg alleen op de hoogste stand voldoende luchttoevoer. op de automatische stand vaak veel te weinig.

    De lucht wordt wel warm maar niet echt heet.

    Heb natuurlijk de foutcodes uitgelezen, die zijn er geen. Ik ga (maar wellicht onterecht) er dus vanuit dat m'n blend doors niet de daders  zijn.

     

    Iemand suggesties waar verder te zoeken?

    Dank alvast!

     

     

  8. Door het verhogen is de as gekanteld en staat de aandrijfas niet meer in de juiste positie. Dit is te verhelpen door de draagarmen te verstellen zodat de askanteling weer klopt met de stand van de aandrijfas.

    Hier wil ik even op aanhaken omdat ik een probleem heb wat wellicht zelfde oorzaak heeft. Heb een Jeep Grand cherokee WJ (1999). Waar recent een gastank in is gezet.

    Sinds er gastank in zit trilt de auto bij constante snelheden boven de 120/130 km/u. Niet bij accelereren of afremmen en  voor de duidelijkheid maakt niets uit of ik op benzine of gas rij.

    Trilling lijkt van achteren te komen. Wat verder opvalt is dat trilling veel minder lijkt te zijn als gastank helemaal leeg is (minder gewicht achterin is mijn redenatie).

    Zou dit zelfde oorzaak kunnen hebben? En als zo, hoe ga ik hiermee om. Wil de trilling eruit, zowel bij volle als lege auto. Wielen zijn gebalanceerd en auto is recent uitgelijnd.

  9. Dag allemaal,

     

    Zal me even voorstellen.

    Ben Roel uit Utrecht en rij sinds kort een Grand Cherokee uit 1999.

    Zet 'm dagelijks in voor werk en prive verkeer.

    Heb er een gevonden met aantoonbaar weinig km's waar ik LPG in heb laten leggen (Vogels tank op plek reservewiel, bruto 95 liter) en een trekhaak onder heb laten zetten.

     

    Heb de kleine aandachtspunten na aankoop er inmiddels uit (tweeters vervangen, stoelverwarming gerepareerd, raam mechanisme gerepareerd). Nu op naar veel leuke probleemloze km's.

     

    Groet,

    Roel

     

     

    post-15820-0-84430900-1402986935_thumb.j

×
×
  • Nieuwe aanmaken...