Spring naar bijdragen

ACE64

Forum member
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Berichten geplaatst door ACE64

  1. Mede Jeepers, Ik zoek het volgende bevestigingsmateriaal:

     

    1. 2 originele bouten (bij voorkeur nieuw of roestvrij) en moeren voor het bevestigen en aantrekken van de eerste flens op de uitlaat.

    2. 8 originele torx bouten (ronde kop en vaste ring) voor het bevestigen van de hoekstukken op de voorbumper.

    3. 4 klemmetjes (klemveren) voor het vastklikken van het middenconsole waar de asbak, sigarettenaansteker, radio etc in zijn bevestigd.

     

    Met vriendelijke groet,

     

    ACE64

    post-15356-0-60077600-1417438806_thumb.j

  2. Vermogen is koppel maal toerental. Als je koppel stijgt zal je vermogen bij dat toerental evenredig stijgen.

    Koppel wordt bepaald door de compressie-einddruk, die op zijn beurt afhankelijk is van de vullingsgraad. Daarom stort het koppel (en dus het vermogen) bij hoge toeren ook in: de motor komt in ademnood.

     

    Chiptunen is voor een turbomotor relatief eenvoudig: verhoog de maximale turbodruk en eventueel ook nog het maximale toerental.

    Bij atmosferische motoren is e.e.a. een stuk lastiger. Voor substantiele winst moet je de ademhaling verbeteren door o.a.:

    - verlagen aanzuigweerstand in het inlaatsysteem

    - verlagen tegendruk uitlaat

    - aanpassen kleptiming

    Deze zaken kun je met chiptuning niet beinvloeden. De marge is daardoor beperkt.

    Ik zou er voor een benzinemotor geen cent aan uitgeven.

    Ik heb besloten om een AEM cold air intake en een sport CAT aan te schaffen ipv de chip tuning. Thanks voor de info.

  3. Ik heb rond 2001 bij Bullpower in Dronten mijn 2.0 volvo 480 laten chippen. Wilde weten hoe dit zou uitpakken. De mapping is toen meer geoptimaliseerd voor onze goede brandstof kwaliteit. Normale mapping moet ook de slechtere brandstof aan kunnen dus de mapping kan beter voor 95 en 98.

    Ik kreeg er merkbaar een paar pk's bij en wat opviel was het extra koppel onderin de toeren en flexibeler motor. Ik heb geen dyno laten doen, die hadden ze daar toen niet. Verwacht geen wonderen, je krijgt iets meer en meer soepelheid in de motor.

    Rij er nu nog steeds mee rond en inmiddels 180.000 km met de gechipte motor zonder problemen.

     

    Je kan ze altijd een belletje geven voor info. Ze hebben een map voor de 2.4 l Jeep, zie site. http://www.bullpower.nl/chiptuning/benzine/jeep.html

     

    IK zit zelf te vlassen op een RIPP supercharger, volgens de site leveren ze die nog voor 2001-2006 TJ 4 L. maar goed eerst een geschikte TJ vinden.

     

    Groeten, Danny

     

    Off topic: Ik heb ook nog een gefixte turbo 480, maar daar is de druksensor gefopt met een weerstandje om wat extra druk te geven. De bestaande mapping kan dit hebben. Er zijn nettere methoden door 480 gebruikers ontwikkeld om de turbo auto te pushen maar ben hier nog niet aan toe gekomen en ik heb nog geen problemen met de Rica oplossing. De 480 zit rond de 160 pk voor een 900 kg auto en dat knalt lekker rond.

    Thanks voor de info ik ga ze zeker bellen/mailen

  4. Zelf nog geen ervaring ermee... maar wel een artikel gevonden over 10 verschillende inlaat systemen voor een Wrangler TJ in "4x4 garage" TJ edition uit 2010. AEM Brute force, AFE Magnum, Airaid, Banks Ram, INJEN JEEP, MOPAR Cold Air, Pacesetter Air, Rusty's Off road, Rock it parts en uiteraard K&N Fuel Injection Performance Kit. Het volgende wordt erover geschreven:

     

    the kit word beschouwd als de vader van alle kits. Het bestaat uit een plastic buis, en high flow conische filter van K&N.

    Koppel: 198.5 lb-ft (standaard 188)

    Vermogen: 153.8 pk (standaard 142.3)

    (deze waardes hebben ze verkregen op een Dyna bank, met een gemiddelde van drie runs)

     

    Pluspunten: garantie op filter, reageert snel door het hele toerengebied

    Nadelen: Behuizing loopt spaak met AC pijp (need pas gemaakt te worden), Koude lucht huis sluit niet volledig af zodat warme lucht van het motorcompartiment nog steeds aan gezogen kan worden, beugel op radiateur moeilijk aan te brengen.

     

    Maar zoals ik al zei, geen ervaringen er nog mee. Sterker nog, het enige wat ik tot nu veranderd heb in mijn Jeep is het vullen van de asbak. Uitgaande van het artikel, denk ik dat ik voor de AEM kit ga. Alle systemen geven ongeveer dezelfde waarden aan in het toegenomen vermogen. De reden voor mij om voor de AEM kit te gaan is het feit dat het synthetische droge filter bij wijze van spreke uitgeklopt kan worden op je bumper.

    HI Bleeker, Kan je me misschien de link of een kopie van dat artikel sturen? AEM is overigens een dochteronderneming van K&N ik heb telefonisch contact met ze gehad. K&N maakt alleen een filter voor de 4.0ltr TJ

  5. Interessante optie ik zal eens intern overleggen. Bedankt voor je input.

     

     Zeker. Heb jaren rondgereden met een 258 met turbo. Geeft veel meer pk's dan een chipje. Maar dat was een motor met carb. Hoe dat met een injectie moet weet ik niet. Maar dat is ongetwijfeld uit te vogelen.

    (Ben nu bezig deze turbo op mij FC te bouwen, maar door familieomstandigheden ligt dit even stil.)

     

    attachicon.gif1389206288NIMAG1144 (2).jpg

    Heb het samen met een maatje uitgevogeld maar als je op de 2.5 ltr een turbo wilt bouwen kost dit al gauw duizenden euro's en dan kan ik beter proberen een oude 2.5 TD op de kop tikken uit een Cherokee XJ en die inbouwen

  6. Beste ACE,

     

    Ik moet thuis even kijken naar het model nummer, maar ik heb een JVC met bluetooth enz. enz. past als gegoten, ook de stekkertjes, dan hoef je geen nieuwe connectors aan te sluiten. Het valt natuurlijk altijd passend te maken, ligt er aan hoeveel moeite je er voor over hebt.

     

    groeten.

    Thanks maar ik heb inmiddels een dubbel DIN van Alpine gekocht met bluetooth en parrot die ga ik pas maken.

  7.  Zeker. Heb jaren rondgereden met een 258 met turbo. Geeft veel meer pk's dan een chipje. Maar dat was een motor met carb. Hoe dat met een injectie moet weet ik niet. Maar dat is ongetwijfeld uit te vogelen.

    (Ben nu bezig deze turbo op mij FC te bouwen, maar door familieomstandigheden ligt dit even stil.)

     

    attachicon.gif1389206288NIMAG1144 (2).jpg

    Interessante optie ik zal eens intern overleggen. Bedankt voor je input.

  8. Als je erin gelooft is alles mogelijk maar helaas niet met het resultaat die het bedrijf noemt.

     

    Ben je goed in pokeren? Zo ja vraag dan aan ze of ze een weddenschap aan willen gaan met jou.

     

    Geef aan dat jij je wagen voor de chiptuning op de vermogensbank zet bij een bedrijf van een kennis en na de chiptuning teruggaat naar datzelfde bedrijf

    om wederom de wagen op dezelfde testbank te plaatsen. Als de chip het vermogen levert die ze aangeven krijgen ze een hele grote slagroomtaart. 

    Levert de chip niet de door hun opgegeven waardes betalen zij de kosten voor de testbank aan jou terug,

     

    Mijn ervaring leert mij dat ze dan vaak terugkrabbelen en zoeken naar een reden dat het ineens niet klopt de winst die zij opgeven.

     

    Ik zal kort aangeven wat de enige juiste vorm van chiptunen is. Je leest de computer uit en past dan zelf de gegevens van de computer aan. Dat aanpassen van de computer vergt ongeveer een dag en niet zoals bij zoveel bedrijven 1 a  anderhalf uur. deze bedrijven maken gebruik van pasklare chips en dat is niet de manier waarop chiptuning moet plaatsvinden. De reden dat het zo niet hoort is dat wagens onderling verschillen. Dus een chip kan op de ene wagen wel een winst geven van 7 a 10 pk maar op de andere auto levert die chip ineens nog maar 5 pk winst.

     

    Chiptuning kan wel werken in combinatie met andere aanpassingen. Denk hierbij aan een goed luchtfilter, ander uitlaatspruitstuk en rest uitlaatsysteem en andere throttle body injectiesysteem.

    Hi Michel,

     

    Dat was mijn idee ook. Ik had voorheen eenJeep Cherokee met een 2.5 turbodiesel en die hebben we met een separate chip getuned wat goed merkbaar was. Naar mijn mening was het ook erg moeilijk om deze 2.5 ltr benzine te tunen zoniet schier onmogelijk. Overigens gaat het niet zo zeer om de pk's en of snelheid maar meer om het koppel. Mocht je een beter adres hebben waar ik een gegarandeerd resultaat krij dan hou ik me aanbevolen.

     

    Thanks.

  9. Heb zelf drie jaar lang met zo'n liftkit rond gereden en vond de prestaties in het terrein goed. 

    Verder voor weg gebruik waren ze niet stijf, dus het was hangen in de bochten (ook met stabilisator stangen vast)

     

    Enige nadeel aan deze lift kit vind ik de niet verstelbare armen.

    De schokbrekers daar in tegen vind ik erg goed.

    HI Bedankt voor de info alweer. Ik had onder mijn Cherokee ook Rancho dempers en dat was idd een goede ervaring. De auto is voor 50/50 gebruik straat/terrein dus hij moet ook op straat nog goed berijdbaar zijn. Misschien kijk ik eerst zoals ik met de Cherokee heb gedaan naar de RS9000 dempers met een set grotere wielen. Uiteraard neem ik nog contact op met een aantal leveranciers mbt de performance van de lift kit. We gaan niet over een nacht ijs lol. Fijn weekend ACE

  10. In mijn Jeep Wrangler TJ 2002 zit een goedkope VDO radio en ik zou graag weer een originele Jeep/Chrysler radio/cd (Infinity) inbouwen of wanneer mogelijk een JVC KW-R600BT Autoradio CD-speler of JVC KW-R600BT Autoradio CD-speler dit zijn de hoge modellen met usb en bluetooth maar ik heb geen idee wat wel en niet past en aangezien de originele Jeep radio's worden wel aangeboden op internet maar zijn redelijk aan de prijs en geld weggooien willen we niet.

     

    Iemand een goed advies?

     

    Met vriendelijke groet,

     

    ACE 

       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...