Spring naar bijdragen

Roelehv

Forum member
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Roelehv

  1. zo weer terug van weggeweest na verkoop van mijn zj naar enkele omzwervingen weer een xj gekocht 1999 direct van eerste eigenaresse volledig gedocumenteerd. Loopt nog steeds nieuw en ik elke keer een dikke smile als ik de zes heren hoor zingen.

    Maar....

    ik heb al heel wat tijd weer op t forum rondgezocht maar kom niet achter het volgende:

    wat is een goedkope (en veilige ) manier op 1,5 tot 2 inch omhoog te gaan rondom..

    En welke maat banden hoort daarbij volgens de kenners... Er ligt nu op 225-75-15

    ben benieuwd

    roel

  2. de airbag is het probleem niet. het stuur van de naaf verwijderen, daar zit het addertje onder het gras. daar heb je een speciale trekker voor nodig, en moet je naar de specialist. bij de dealer beginnen ze er liever niet aan waarschijnlijk. Ik kreeg daar een indicatie van ongeveer 200e terwijl de airbag ed er al uit was. Terwijl het nog geen 10 minuten werk is als je het juiste tooltje hebt. Succes

  3. Mijn grand 4.0 zj 98 129.00km (lpg) heeft de volgende kuren.

    Bij een koude start, start hij vrijwel meteen. ALs ik dan weg rij valt ie na ongeveer 700 ,800 meter terug in toeren en daarna uit. Dan start ie bijna niet meer ( start op benzine ). De startmotor gaat wel goed rond maar het duurt heel voor ie daadwerkelijk op pakt. Dan pruttelt ie eerst wat op een paar cilinders voordat ie weer goed loopt.

    Op de snelweg "bokt" ie af en toe net als hij af wil slaan.

    Verder heb ik de indruk dat het statoinair lopen minder zuiver is naarmate de gastank leger raakt, kan dit iets met druk of gastoevoer te maken hebben?

    Verslijt een lpg verdamper? Kan deze smerig zijn of iets dergelijks??

    wie weet raad

  4. Het eerder vermelde kloppende geluid onder mijn motorkap blijkt de ontsteking te zijn. De kap en rotor zijn recent vernieuwd. De as waarop de rotor zit heeft speling. Kan dit gereviseerd worden"???

    *reviseikosten?

    *waar kan ik dit laten doen ( noord brabant ) ?

    Of moet ik ontsteking kompleet vervangen? En dan weer een originele of is er iets in high performance mogelijk ( ook met lpg ) ??

  5. Ik denk erover om mijn standaard spruitstuk ( zj 98 4.0 ) te vervangen door iets van rvs ( huidig is waarschijnlijk gescheurd ) Heeft dit nut aangaande geluid en vermogenwinst zonder meteen de hele uitlaat te vervangen??

    Wat gebeurt er trouwens met mijn lamdasondes?

    Ik zoek een mooi donker geluid met gasgeven/ optrekken maar moet op normale toerental 1500/2000 niet al te luid zijn

    WIe heeft er en aanrader merk? adres?? Gebruikt? ervaringen ??

  6. de pomp hoort niet altijd mee te lopen. Er zijn twee standen bij de acc waarbij de pomp niet mee loopt. Indien je met een multimeter de stekker van de aircopomp meetm terwijl de motor draait, kun je precies zien in welke stand dat ie wel of niet mee moet draaien. Als ie konstant meedraait, ook in de standen waar er geen spanning gegeven wordt, zou ik het volgende doen.

    Eerst kijken of de magneetkoppeling niet gescheurd is. Als je voor op de koppeling kijkt zie je een "ster" met drie punten. Op deze punten scheurt ie nog wel eens, Dan moet je hem vervangen.

    Niet gescheurd?

    Motor uit, met een dop 10 het boutje van de magneetkoppeling van de aircopomp losdraaien ( voorop de pomp ) PAk de eerste helft van de magneet koppeling eruit en maak deze zuiver met wd40 en contactspray. Dit doe je ook met het magneetvlak dat nog aan de pomp zit. Dan weet monteren en testen.

    Geen verschil? weer demonteren. Tussen de twee helften van de magneetschijven zitten ringetjes, deze moeten dan iets dikker worden. Waarschijnlijk slechts enkele tienden van milimeters. Zodat de koppeling iets verder uitelkaar komt te staan. Wederom monteren en testen todat je de juiste dikte gevonden hebt.

    succes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...