Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Today
 3. Er zijn een paar onafhankelijke garages die jeep georiënteerd zijn maar of die ook nieuwere modellen zoals jouw 2007 jeep behandelen is maar de vraag maar is altijd het proberen waard. Die namen worden wel genoemd hier op het forum en kan je ook vinden.
 4. Dankjewel! Ik bedoelde inderdaad youngtimer en deze komt op de zaak over een half jaar. Dat dealers specialisten zijn snap ik, maar voor elk merk en model zijn ook vaak onafhankelijke garages te vinden met veel kennis en schappelijke prijzen toch? Heb nog niet veel namen gevonden op het forum. Ik zou denk ik binnenkort wel even een (preventieve) inspectie willen laten doen, misschien voor de zekerheid automaat spoelen.
 5. Welkom hier en gefeliciteerd. Praat me even bij Oldtimer...........? Bedoel jij niet Youngtimer? Dat is interessant als je hem zakelijk rijdt en dat zal dan ook het geval zijn bij jou neem ik aan. Elke jeep dealer / garage is een specialist als het gaat om dergelijke auto's. Bedenk wel goed dat dergelijke garages ook iets andere prijzen hanteren dan een niet jeep dealer / garage die misschien net zoveel kennis heeft maar onderaan de factuur een iets leuker bedrag heeft staan.
 6. Yesterday
 7. Goedemiddag allen, Sinds vandaag ben ik de eigenaar van een 3.0 CRD Limited uit 2007. De bedoeling is dat deze over een half jaar als oldtimer gereden wordt. Hopelijk voor in ieder geval een paar jaar. De auto rijdt super, maar ik zou hem toch graag eens goed willen laten nakijken en misschien een beetje op laten knappen. Zoals interieur en/of exterieur behandelingen. Na een beetje bladeren door de (veelal verouderde) topics hier op het forum ben ik o.a. Karel Oto tegengekomen, ik denk dat ik hem zal bellen voor een check en misschien tips of preventieve maatregelen.
 8. Last week
 9. Ja, heb ik ook een tijdje last van, niet dat hij eruit springt maar als ik op snelheid rij en dan gas bij geef dat hij eerst weer uit OD springt en later pas weer oppakt. GS heb ik al een paar jaar op de plank liggen van Borg Wagner, maar geen tijd voor gehad.
 10. dat klopt, autorijden is duur en als ik goedkoop wil rijden ga ik wel op zoek naar een c1 of iets dergelijks. of koop helemaal geen auto (goedkoper kan niet) ik wil de jeep deels als hobbyauto gebruiken, en als ik als ondernemer de kosten enigzins kan drukken door de auto op naam van mijn bedrijf te zetten dan zou het wel erg dom zijn om hier geen gebruik van te maken. want autorijden en autobezit is al duur genoeg,
 11. Doe ik Eerst ff zoeken naar originele Mopar governor solenoid
 12. Ok we gaan het horen of het de GS is, de kosten 150 euris zijn het niet, en een paar liter ATF4+ die van Febi Bilstein 5L MS9602 35 euris, doe je Best 🤙
 13. Bedankt Carelse, de KM stand is inmiddels bijna 310k. tot aan 3 schakelt hij prima op en terug. alleen 3 naar 4 hapert dus (soms). Geen foutcode gekregen. Ik had op US Jeepforums gelezen dat Governor Solenoid de overdrive regelt. misschien heb ik geluk en is alleen vervangen van deze al voldoende. 🤞
 14. Hoeveel km gelopen, als sensor kapot is krijg je een foutcode, ik denk eerder aan je kleppenhuis/ brein van je 46RE, zoals ik het lees houd hij de druk niet vast. 1---2 2---3 schakelt hij wel goed ligt het ook niet aan olie Alles slijt ook je 46RE, in Renswoude zit een bedrijf die reviseerd kleppenhuizen en hebt ruil/geteste/verbeterde op voorraad. Succes,🤙🤙
 15. Hi, de automaat van ZJ 98 heeft soms wat kuren: een enkele keer schakelt hij netjes door naar de OD, maar valt dan weer terug om daarna weer naar OD te schakelen. Hij heeft dan een tijdje wat moeite om de OD vast te houden, zo lijkt het. Iemand al ervaring mee gehad en het kunnen oplossen? Olie automaat verversen en filter tegelijk vervangen? ik dacht aan Governor solenoid 46RE, maar misschien eerst olie verversen. TPS is net nieuw (mopar), kabels, bougies ook 2 maanden terug vervangen. mvg Sidney
 16. Een oude auto op leeftijd die af en toe wordt gebruikt kan je zomaar meer gaan kosten per maand als een jongere auto die iets meer gebruikt wordt. Zodra je jeep gaat rijden zullen de kosten nooit aangenaam blijven. Velen gingen je voor en velen rijden inmiddels wat anders. Een jeep heb je vaak uit liefde en niet om goedkoop te kunnen rijden. Die jeep is nog niet gemaakt.
 17. Ik heb een Cherokee uit 86 op het oog, en ik hoef niet zo goedkoop mogelijk te rijden. Dan was ik wel op zoek gegaan naar een andere auto. Maar ik vind het jammer geld als ik vaste kosten heb aan een auto die af en toe wordt gebruikt. Dus ik probeer de vaste kosten zo laag mogelijk te houden.
 18. De ZJ heeft een hogere power-to-weight ratio dan ik mij kan herinneren
 19. Er zijn cherokee's van 88 of ouder die binnen deze regeling vallen. besef wel goed het volgende. Jij geeft aan graag goedkoop te willen rijden en zo min als mogelijk te willen betalen maar dan zit je met een jeep bijna nooit goed.
 20. Persoonlijk ben ik van mening dat je het op de verkeerde kosten aan het uitknijpen bent. Je wilt een paar 10tjes op de belasting besparen door een auto te gaan rijden van voor 1988. Gegarandeerd dat die paar 10tjes die je bespaard in veelvoud aan onderhoud kan gaan uitgeven. Volgens mij houdt de overgangsregeling ook in dat je de maanden december, januari en februari niet de weg op mag met de auto. Dit zijn ook niet de leukste maanden om op de fiets te stappen. Al met al ben je als zelfstandige best prima uit met de youngtimer regeling en je hoeft geen KM registratie bij te
 21. Ja dat klopt, maar deze regeling bedoelde ik dus.
 22. cherokee van het bouwjaar 1995. de garage waar de auto te koop staat zegt dat het 90 € per 3 maand is. ( gewicht massa ledig 1421, provincie overijssel) volgens de rdw valt de auto in een soort historisch voertuig regeling waardoor de wegenbelasting de helft is van het normale tarief Wij zeggen niks anders dan dat die regeling niet bestaat daar jij bovenstaande schrijft en beweert. De oorspronkelijke regeling kennen wij allemaal wel maar jij was degene met hoe heet dat ook alweer. De klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
 23. net nog even gekeken op de site van de belastingdienst, je kan gebruik maken van de overgangsregeling als je auto nog geen 40 jaar is en gebouwd is voor 1988. in dat geval betaal je een kwart van de mrb tot een max. van 129 € per jaar en kan je de auto in de maanden december januari en februari niet gebruiken. .......................deze regeling bedoelde ik !
 24. wees gerust, er wordt wel degelijk wat verdient en ik klaag ook niet en heb ook niets te klagen 🙂. Maar zoals alle nederlanders betaal ik het liefst zo min mogelijk belasting 😄 Ik heb wel overwogen om de auto op naam van mijn bedrijf te zetten maar als ik de auto privé ook gebruik moet ik een km registratie bijhouden. ( iedere keer de beginstand invullen\eindstand invullen .............hoop gedoe ) dus daar heb ik niet zoveel zin in. maar aan de andere kant zoveel km zal ik privé niet maken dus waarschijnlijk toch maar de kilometers bijhouden. scheelt toch iedere maand een
 25. Zet de jeep op de zaak als hij 15 jaar of ouder is dan heb je bijtelling van de economische waarde dus koop je hem voor 8000 , dan kan je alle kosten aftrekken en je betaald 1000 meer inkomstenbelasting , dus wat ik wil zeggen de belasting betaald jouw jeep , alle kosten betaalt de belastingbetaler, je kan alles aftrekken. Je moet het natuurlijk wel eerst verdienen, anders valt er niets af te trekken, daar en tegen als je niets verdient kun je ook geen jeep rijden.
 26. Ik wil het liefst zo weinig mogelijk belasting betalen, want ik betaal als zelfstandige mij al helemaal blauw aan belasting (en ik heb niet eens zeggenschap over waar het geld aan wordt besteed 😡) dus vandaar maar in reactie. Ik ben als ondernemer constant bezig om te kijken hoe ik zo weinig mogelijk belasting betaal 😄
 27. Oké dan zal ik het wel fout hebben. Er is ooit wel een dergelijke regeling geweest maar blijkbaar weer afgeschaft. En je hebt gelijk dat als ik de auto 3 maand schors ik ook minder wegenbelasting betaal, maar aan en afmelden kost (uiteraard) ook geld dus dat schiet niet op.
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...