Spring naar bijdragen

Peeter

Forum member
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Peeter

  • Verjaardag 05/11/1949

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Numansdorp

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Wrangler
  • Bouwjaar
    1990

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Peeter's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hoe ben jij naar de garage gereden? Jeep naar de berm laten uitlopen, wachten, weer verder..... en dat totdat je er bent. Mijn jeep heeft het zelfde probleem en ik moet door 3 vrij lange tunnels voor ik bij de garage ben.....
  2. Hallo Steven, daar heb ik ook naar gekeken maar omdat ik nu het dashboard open heb wil ik eerst de speakers voorin vervangen.
  3. Bedankt voor je reactie. Dat het geluid geen super hifi wordt wist ik. Maar nu deed alleen de rechterspeaker het en dat was wat storend. Als ik geen passende speakers vind zal ik met de adapter ringen aan de slag gaan. Maar het mooist is toch als ze direct passen. Misschien komt er nog iemand die een merk weet dat direct past.
  4. Ik ben mijn YJ uit 1990 aan het opknappen. Nieuwe spatborden, roestige stukken (laten) vervangen en daarna opnieuw spuiten. Omdat we toch bezig waren wilden we ook de defecte speakers in het dashboard vervangen. We wisten dat dat waarschijnlijk een aardige klus zou worden. Resultaat tot nu toe is dat we het hele dashboard hebben gedemonteerd en heel gemakkelijk bij de speakers konden komen. Het is een heel interessante klus en ik hoop dat we met behulp van alle gemaakte foto's de boel ook weer in elkaar krijgen. Maar we zijn optimistisch. Waar ik nu wat hulp bij nodig heb is het volgende: De oude speakers heb ik verwijderd en ik zoek nu nieuwe passende speakers hebben. Ik denk dat Pioneer en JBL passende speakers hebben maar wil graag weten of iemand ervaring heeft met een bepaald merk. Omdat ik ze op de originele plek in het dashboard wil hebben is het belangrijk dat ze goed op de oude pennen passen. Wie heeft hier ervaring mee?
  5. Bedankt, ik ga naar Siert in Delft.
  6. Ik zoek een goed en vertrouwd adres om mijn YJ voor onderhoud te brengen. Liefst in de buurt van Rotterdam. Maar iets verder rijden vind ik geen bezwaar.
  7. Ik heb iets soortgelijks gehad en na lang zoeken bleek de sensor bij het vliegwiel vervangen te moeten worden. Nooit meer dit probleem gehad.
  8. Ik wil ze vervangen omdat ik het gevoel heb dat het remmen niet de sterkste kant van mijn jeep is. Al een paar keer een vastlopende voorrem gehad inclusief de rookwolken. Nou weet ik dat 1 van de belangrijkste taken van de jeep is dat hij moet rijden maar op dit forum wordt terecht regelmatig gewezen op de belangrijkheid van goede remmen. Op dit moment heb ik een irritant piepje tijdens het rijden waarvan ik ook denk dat het bij de remmen veroorzaakt wordt. Daarom wilde ik graag horen wat de meningen zijn van anderen over het monteren van schijfremmen op de achterwielen. Deze vraag zou ik kunnen uitbreiden met de vraag wat te verbeteren aan de voorremmen die af en toe vastlopen en dan gereviseerd moeten worden. Dit gebeurt natuurlijk altijd op een bijzonder moment, op de rondweg bij Parijs met een vouwwagen ongewild een baan opschuiven tijdens het remmen is zeker geen hobby van mij. Ook remmen op een smal landweggetje met sloten aan twee kanten blijft een spannend moment. Ik weet het, het is een auto met karakter en daarom vind ik hem zo leuk maar als ik rem wil ik gewoon zo snel mogelijk netjes stilstaan. Ik ben erg blij met alle reacties, maar sommige oplossingen zijn voor mij te technisch en ik krijg eigenlijk het gevoel dat het met de gewone remmen ook goed te regelen zou moeten zijn. Maar waar krijg ik deze zekerheid?
  9. Heeft iemand ervaring met het monteren van schijfremmen op de achterwielen. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten en waar kan ik dit het beste goed laten doen?
  10. er klikt helemaal niets, alle electrische dingen doen het verder prima. Het is nu een paar uur later en hij start weer gewoon alsof er niets aan de hand is. Vorige keer had ik de zelfde situatie. natuurlijk fijn dat hij weer start maar wel vervelend dat ik een paar uur moet wachten.
  11. Heb net een leuke rit gemaakt. Maar nadat ik de motor heb uitgezet doet de startmotor het niet meer. Verder ziet alles er goed uit. Ik heb dit een half jaar geleden ook al eens meegemaakt maar toen deed hij na een paar uur weer. Ik wil nu het probleem eigenlijk goed aanpakken. Kan iemand mij op weg helpen? Het gaat om een hele mooie YJ uit december 1990, 4 liter HP.
  12. Peeter

    trekhaak

    Ik heb Warnbumpers gemonteerd en kan een trekhaak aanbrengen op deze bumper. Dit is volgens mij geen goedgekeurde haak. Mag ik hier nou wel of geen kar mee trekken?
  13. Ik woon in Numansdorp, ligt op de grens met Brabant bij de Haringvlietbrug. Rotterdam is makkelijk te bereiken.
  14. Hoi, ik heb de zelfde bumper en tire carrier. Heb 1 originele kentekenplaatverlichting op de carrier boven de nummerplaatverlichting gezet. Mistlamp (bouwjaar 91) weggelaten en goedgekeurd voor de apk. Prettige Pinksterdagen, het wordt heel mooi weer, je kan ook met open dak rondrijden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...