Spring naar bijdragen

Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2


Mav
 Share

Recommended Posts

Wat voor jeep heb je. En was er ook een storingscode zichtbaar? Ik heb namelijk als ik te hoog in de toeren komt of de auto (jeep WJ 4.0 2001) te hard moet werken (aanhanger) dan valt hij in storing. obd geeft aan aan dat o2 sensor 1  lean is (voltage op 0 lijn of af en toe een kleine peik naar 0.1) na resetten of uitzetten is het vaak weer weg, maar ook bij te veel gas weer terug namelijk. ik heb mij o2 sensors al een vervangen (omix ada) maar dat mocht niet baten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een XJ uit 2000 met de bekende 4.0 lijnmotor. Geen storingscodes gehad maar wel het idee dat de verbranding beter kon. (Beetje perfectionisme van mijzelf 😉). En wie weet gaat de auto nog iets zuiniger rijden. Ik moet eerst nog wat kilometers gaan maken om te zien of het beter wordt. De pcm is net gereset.

Jouw storing is denk ik wat anders. Lastig om op te sporen.
Probeer eens een stukje te rijden door voorste O2 sensor bij de stekker los te koppelen? Ipv de gemeten O2 waarde neemt de motorcomputer een standaard waarde aan. Je krijgt wel een code maar de motor kan ook zonder problemen goed draaien. 
Op die manier kun je uitsluiten of het de voorste O2 sensor is.


 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt storing is inderdaad lastig op te sporen. ik heb inderdaad de voorste O2 sensor al eens los gehad en dan loopt de motor goed. Alleen de portemonnee vond dat niet leuk mee, die begint dan te stotteren😄. Ik ben bezig om de uitlaat en vaccuum gedeelte met een rookmachine te testen en te kijken of er ergens lekkage is. Mocht dat niet het geval zijn. dan ga ik de 12 punts injectoren vervangen voor de orginele. met de orginele injectoren had ik wel af en toe een (andere) storingscode maar geen slecht lopende motor

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...