Spring naar bijdragen

Olielekkage


Recommended Posts

Beste Jeepers,

Een Jeep markeerd altijd zijn plek maar maar een auto moet gewoon niet lekken. Ik heb een stuk karton onder de auto gelegd om de precieze plek op te sporen. Vanmiddag heb ik er een foto van gemaakt. Als de auto langere tijd stil staat komen de druppels precies in het midden van de circel naar beneden. Wat denken jullie wat er aan de hand zou kunnen zijn?

 

Mvgr,

IMG_0157_a.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb er zojuist nog onder gelegen. Olie is toch normale motorolie. Het ziet er naar uit dat de pakking van de oliecarter is gaan lekken. Er zit nog nieuwe olie in dus dat gaan we volgend jaar wel aanpakken. 'Green bear', dank voor het meedenken.

bewerkt door Richard_Jeep
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Bedankt allemaal, ben er uiteindelijk niet zelf aan begonnen om te voorkomen dat ik met een niet rijdbare auto op straat achter blijf. De pakking en de achterste krukaskering zijn inmiddels vervangen + de O ring(-en) in het huis waar het oliefilter op moet. Ziet er allemaal weer mooi droog uit! Nu ze toch bezig waren hebben ze gelijk een nieuw uitlaatspruitstuk gemonteerd omdat deze lek was. De bladveren waren ook toe aan vervanging en toen gelijk de auto 3" verhoogd. Ben er blij mee. De auto bromt nu wel tussen de 50 en de 60 km/u. Denk niet dat de reparatie slecht is uitgevoerd maar dat er een soort van resonantie optreed door een andere geometrie. Misschien dat iemand hier nog iets zinnigs aan toe kan voegen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

On 7/16/2021 at 12:17 AM, Richard_Jeep said:

....maar dat er een soort van resonantie optreed door een andere geometrie. Misschien dat iemand hier nog iets zinnigs aan toe kan voegen?

Je zegt het zelf al. De hoeken van de aandrijfassen zijn veranderd. Meestal helpt een wigje plaatsen tussen bladveer en as.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...

Hi Ab, ik heb nog steeds die resonantie brom rond de 55 km/u. Dit is toch een snelheid die je vaak rijdt. Is het ook te verklaren dat deze brom bij een bepaalde snelheid naar voren komt als de hoek van de aandrijfas groter is geworden? Groetjes,

bewerkt door Richard_Jeep
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De hoek van de kruiskoppeling bij de bak en de hoek bij de as zijn ongelijk geworden door de verhoging. Dit kan vibraties bij een bepaalde snelheid geven. Het beste is dat de hoeken gelijk zijn. 

image.png

Om de corrigeren kan je een wigje (shim) een plaatsen bij de achteras, en/of de tussenbak laten zakken (tc lowering).

Meer info over de hoeken hier: https://4xshaft.com/blogs/general-tech-info-articles/driveshaft-angles

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...