Jump to content

Recommended Posts

 Ik heb een Nekaf uit 1957, gekocht bij een handelaar in dit soort jeeps. Volgens zijn zeggen met een gereviseerde motor, waarvan ook foto's opzijn website staan. 

Ik heb echter van het begin af problemen met deze jeep, die ik zal beschrijven. Mag je die verwachten van een gereviseerde motor, die een belangrijke factor was bij de betaalde prijs.

 Na de paar honderd km die ik er mee heb gereden start de motor wel maar  duurt het even voor hij een beetje fatsoenlijk stationair loopt. Als je hem vervolgens gaat belasten slaat hij af en loopt op het gehoor op 3 cilinders.  tijdens het start proces rookt hij verschrikkelijk, je gaat bijna van je stok als je hem uit de garage heb gereden. Ook knalt hij daarbij af en toe. Er zitten al nieuwe bougies in. Die overigens allemaal nogal zwart zijn. Is dit mogelijk een condensator probleem? Aansluitend de vraag kun je de condensator die voor ontstoring in de stroomdraad van de bobine zit weglaten. 

Bij voorbaat dank voor jullie reacties

Hans Akke

Link to post
Share on other sites

Hallo Hans,

Lastig te zeggen met zo weinig informatie.... Slecht starten, roken, knallen en zwarte bougies zou ook zomaar een onstekingsprobleem of slecht mengsel (dus carburateur) kunnen duiden. Ook een gereviseerd blok loopt dan heel slecht. 

Om te bepalen of het blok daadwerkelijk goed gereviseerd is, is zo van buitenaf lastig te beoordelen. Je zou een compressietest kunnen doen, en oliedruk nauwkeurig nameten, dat geeft meestal een aardige indicatie.

Wat zegt de verkopende partij hier over? Ik neem aan dat je deze problemen daar ook aangekaart hebt?

Link to post
Share on other sites

Hans, dit forum is iets anders als de rijdende rechter...

Als je een geschil met een verkoper hebt moet je bij hem zijn. Wat je beschrijft,kan aan de carburateur of de ontsteking liggen en zegt niets over de revisie van het motorblok. 

Als je gelukkig wilt worden met je Nekaf, ga dan langs een specialist voor een Tune-up en een controle van je Jeep.

Succes, Siert. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...