Jump to content

Recommended Posts

Mijn jeep cherokee kj diesel 2.8 loopt warm tot bijna op koken toe. Nieuwe thermostaat geplaatst mag niet helpen.  Verder heeft hij contineu een storing . Foutcode p0871 . Dit schijnt een sensor van de versnellingsbak te zijn. Hij gaat dan in de noodloop en schakelt niet meer over . We hebben alle 3 de druksensors vervangen. Foutcode gaat uit en weer aan . Ik weet het niet meer wat te doen . 

Link to post
Share on other sites

 

Welkom Nikki!

Foutcode P0871  is een storing gerelateerd aan het electrisch circuit van de druksensors van de bak. De FSM zegt er het volgende over:

P0871 JEEP OD Pressure Switch Rationality Fault
Possible causes
– OD Pressure Switch harness is open or shorted
– OD Pressure Switch circuit poor electrical connection
– Faulty OD Pressure Switch
– Internal transmission damage
– Faulty Engine Control Module (ECM)
– Faulty Transmission Control Module (TCM)

Checken en uitsluiten dus! Heeft je garage dit ook gedaan?

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Beste ab,

 

Ik ben geen kei in engels . Dat zal ik moeten vragen. Jullie horen nog . Maar hoe kan het dat de motor warm loopt  met een nieuwe thermostaat, of heeft dit ook met de foutmelding te maken ? 

Edited by Nikki wolkers
Link to post
Share on other sites

Bij het optreden van de ze storing gaat de motor in "limp mode" (in Nederlands "nood loop") Het zou kunnen dat dit een hogere temperatuur als normaal tot gevolg heeft. Een nieuwe thermostaat gaat dit waarschijnlijk niet oplossen. Ik zou eerst de versnellingsbak storing gaan oplossen, daarna de hoge temperatuur. 

Weet je garage eingenlijk wel wat ze aan het doen zijn? Of wordt er gewoon wat geprobeerd en nieuwe onderdelen erin geschroefd?

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Vandaag gereden, motor managementlampje ging uit. Temperatuur stond 1 streepje over de helft.

Rijden thuis de oprit op . Lampje weer aan. ? Iemand nog tips. Morgen gaat hij naar de monteur. Hij weet het ook niet meer  ?

Edited by Nikki wolkers
Link to post
Share on other sites

Denk dat die 2 dingen losstaand zijn van elkaar. Eerst kijken waarom die warmloopt, radiator, waterpomp, koppakking etc. Als dat in orde is zou ik naar de andere storing kijken.

Link to post
Share on other sites

Dan zou ik de viscofan verdenken, is die nog goed? De 2.8L KJ's hebben naast de viscofan ook een elektrische fan voornamelijk voor de airco, sprint deze wel bij?

1 uur geleden zei Nikki wolkers:

Als ik de verwarming aanzet zakt de temperatuur naar normaal. Half 

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Het probleem met de temperatuur is opgelost. Thermostaat en fan waren het niet waarschijnlijk de rubber van de dop van het koelsysteem . Het koelvloeistof tankje. Het systeem kwam waarschijnlijk niet op druk. De wijzer blijft nu netjes in het midden. Nu alleen de transmissie problemen nog . Code melding p0871. Waarschijnlijk komt de olie niet op druk in de bak. We hebben de druksensors vervangen. We hebben de code gewist. Hij loopt een aantal dagen normaal. Dan geeft hij weer motormanagement aan en weer de code. We rijden eigenlijk altijd hetzelfde. Lampje aan - limp modus- blijft bij 80 km in de versnelling hangen schakelt niet over. - zetten we hem naast de kant. Motor uit weer starten en dan schakelt hij weer normaal. Maar lampje en foutcode blijft. Soms gaat het lampje   uit. Blijft het een halve dag uit en dan gaat het weer aan. 

Wie o wie kan me hiermee helpen en adviseren wat te doen ? 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...