Jump to content

lambda sensoren


keesg
 Share

Recommended Posts

Heb de voorste lambda sensoren vandaag vervangen. Leek een ogenschijnlijk eenvoudig klusje. De rechter sensor was ook eenvoudig. De linker sensor had wat meer voeten in aarde. Voor de linker was het noodzakelijk de aandrijf as te verwijderen anders kon je niet met de sleutel bij de sensor komen. Sensor ging redelijk makkelijk los. Vervolgens moest de stekker los, daar kon ik dus  niet bij komen. Stekker ligt bovenop de motorsteun. Vanaf de boven zijde niet  te bereiken. De oplossing was het los maken van het diff en deze achterover kantelen. Dit gaf net genoeg ruimte om bij de de stekker te komen. Deze los gefriemeld. Nieuwe sensor erin, stekker weer met 1 hand vast gemaakt. Vervolgens alles weer terug gebouwd, dus diff weer vast en de aandrijfas gemonteerd.

Morgen test rijden  Wel jammer dat zoiets simpels zoveel tijd moet kosten.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Aan de linkerkant zit heel veel "zooi" het diff en het stuurhuis, kunt dus de stekker alleen vanonder de auto aan de achter zijde benaderen. De uitlaat loopt links ook net iets anders dan rechts (uiteraard ongunstiger) verder zit er nog de startmotor. De ruimte is dusdanig krap dat je daar niet bij kunt. Rechts kun je met twee handen naar de stekker links niet.

Maar het is te doen.

Link to comment
Share on other sites

Vanochtend een rondje gereden, de torque pro app aangezet, heb het idee dat ie de regeling wat rustiger verloopt dan met de oude sensoren. Ook de stationair loop is wat rustiger. Vermoed dat de operatie geslaagd is.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij brand al maanden het motor lampje, het ging soms uit na een lange rit, maar nu blijft hij branden. Toen ook al een paar keer uitgelezen, en gewist. Elke keer dezelfde O2 sensor foutcodes. De PCM vandaag even uitgelezen, de volgende storingen waren aanwezig:

 P2096-DOWNSTREAM FUEL TRIM SYSTEM 1 LEAN en P2098-DOWNSTREAM FUEL TRIM SYSTEM 2 LEAN

Dus beide lambda sensoren na de catalysator..... 

Gelijk maar even twee nieuwe van NGK besteld. Jeep nummer 56029049AA SENSOR, Oxygen, After catalyst, left or right

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...