Spring naar bijdragen

Onrustig toerental


roamer
 Share

Recommended Posts

Hey luitjes,

Weet niet of e.e.a. met elkaar verband houdt, maar sinds het wat kouder is door het toerental als ik koud wegrijd en vervolgens moet afremmen/stoppen. Hij zakt dan tot ongeveer de 6k om vervolgens weer op toeren te komen. Het gaat heel snel, lijkt op een soort hik. Naarmate de motor op temperatuur komt wordt het minder of is het zelfs helemaal verdwenen. Vorig jaar geen last van gehad. 

Brandstof- en oliefilter zijn vervangen. Maf en die andere sensor heb ik nog niet nagekeken. Luchtfilter is wel aan vervanging toe, maar kan me niet voorstellen dat dit alleen de oorzaak is.

Wie heeft suggesties?

Groeten,

Percy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok, heb 'm toch maar naar een garage gebracht.

Diagnose gaf aan dat de druk van de automaatbak fluctueert en dat de bak heet is. Km stand is 221000 en er zat voldoende olie in.

Advies van de garage is of flushen (met de risico's van dien) of naar een automaten specialist brengen. Mij werd Autrans geadviseerd.

Nu mijn vraag op het forum wat denken jullie; ik woon in de buurt van het Limburgse Venlo. Is er een specialist die jullie aan kunnen bevelen die wat meer in de buurt ligt?

bewerkt door roamer
Toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei roamer:

Goed, volgens mij heb ik een 545rfe versnellingsbak. Het schijnt dat deze vaker last hebben van een kapotte solenoïde of speed sensors. Kan iemand dit bevestigen?

Dat klopt, maar in dat geval gaat de automaat meestal in de noodloop, en dan schakelt hij vaak niet verder dan versnelling 2 als hij warm is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt.

Vandaag Jeep opgehaald en nog eens gevraagd.

Er waren meerdere codes waarvan de meesten niet klopten. Oliedruk was een constante. Garagist zei me dat hij er niet van zou opkijken als de oliepomp kaduuk zou zijn.

Ik checkte dat op internet en de eerste hit die ik krijg is van id parts. Daar verkopen ze een vervanging die in 2013 is uitgekomen omdat de oe geleverd in 2005 en 2006 "prone to failure" zijn. Laat die van mij nou net uit 2005 komen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed, bij de dealers geweest want dat is toch degene met de juiste apparatuur. Het toeval wilde dat de cel uit was. Aldaar uitgelezen. Motor zegt kijk naar transmissie; transmissie zegt niks aan de hand.

Afgesproken het maar aan te kijken. Wel besloten om na een maand de olie en filters in de bak te verversen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...