Jump to content
Ruud Molenaar

vervolg airco jeep xj 2001 advies condensor radiator

Recommended Posts

Na ruim een maand bleek er toch weer 250 gr te zijn verdwenen uit het aircosysteem.  Afgelopen weekend dus met open ramen gereden. Met snuffelen en UV lukte het gisteren niet om een lek te traceren. Mijn garage en de mobiele airco specialist gaan ervoor. Alles gebeurt tot nu toe onder volledige garantie. Volgende week gaat het front eraf om toch heel goed bij de condensor te kunnen kijken.

De radiateur en condensor zijn nog nooit vervangen. In het geval de condensor lek is hebben jullie dan nog tips voor een specifiek merk?. Is het verstandig om ook de radiateur meteen te vervangen. Ik lees ook wel eens dat er voor een radiateur betere after market mogelijkheden zijn. 

vr gr

Ruud

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn XJ heeft ook bij de specialist gestaan om te laten vullen nadat ik de airco condensor had vervangen. Er bleek toch nog een klein lekje te zitten maar deze kon niet gevonden worden met de sniffer. Eenmaal thuis aangekomen en zelf nog maar eens gekeken. Doordat er geen omgevingsgeluid was hoorde ik een klein gesis. Bleek het hogedrukventiel heel licht te lekken. Beetje water met zeep erop en bellen blazen maar...

Ventieltje erin en klaar. 

 Ik ga ervanuit dat dit al bij jou gecontroleerd is maar je weet maar nooit....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle afdichtingsrubbers in de diverse aansluitingen zijn vervangen. Airco haakte weer af maar er was nu geen koudemiddel verdwenen. Bij doorverbinden sloeg airco wel aan. Vandaag is  drukschakelaar op de droger vervangen. Airco clutch sloeg meteen in en blijft ook gekoppeld. We gaan het weer even aanzien.

gr RUUD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×