Jump to content
SuperDre

'96 2.5i: Schakelaar ventilator 'los' en werkt niet meer

Recommended Posts

De schakelaar van mijn 96 2.5i was al langer datie moeilijk omhoog/omlaag ging (en wat 'los' aanvoelde), maar in een bepaalde stand bleef die dan nog wel draaien. Nu moet ik heel veel 'porren' met die schakelaar voor die het soms weer even doet.

Is het misschien een kwestie van de unit er uit halen de knop vastzetten en hij doet het weer of zal waarschijnlijk een nieuw onderdeel bestelt moeten worden?

En heeft de ventilator/verwaming unit (waar de knoppen dus op zitten) eigenlijk een backlight?

Tevens komt er nu (wanneer de ventilator wel werkt) wanneer de verwarming werkt een soort stank uit de roosters, beetje zo'n geur van een stoffigeverwarming/uitlaatgas(?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je het zeker weten wil of je de knop zelf kan repareren of dat hij overleden is zal je de unit even moeten demonteren. Dat is vanaf hier moeilijk in te schatten...

Cherokeeparts zal de schakelaars wel hebben liggen. 

Wat betreft die geur... het kan zijn dat je de kachelweerstand ruikt. Op de lage stand wordt deze behoorlijk warm, je ruikt dan een lucht van verbrand stof.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weet iemand welk typenummer onderdeel die schakelaar is voor de '96, het gaat om een vergelijkbare variant als op de foto, en gaat dus om die knop aan de linkerkant, die kan ik wel omhoog, omlaag bewegen maar voelt redelijk los en doet niets meer.

Tevens, enige idee welk type lampje daar bij hoort, want die van mij is al jaaaaaren kapot (zag op een youtube video dat daar een lampje rechts achter in zat). Nu vraag ik me dan ook af of in de mistlamp-/achterruitverwarmingschakelaar ook een lampje zou zitten, want die zijn bij mij in het donker ook niet (meer verlicht), net zoals helemaal rechts in het dashboard (oliedruk-/spanningsmeter) ook al jaren niet meer werken.

bloweracunit.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×