Spring naar bijdragen

Gezocht: Aanhanger Massa op Kenteken Kaart


Recommended Posts

beste JEEPers, m'n nét 1e gekochte YJ'87 is mét trekhaak, maar er blijkt géén vermelding op kentekenkaart voor aanhangers (O.1 ongeremd / O.2 geremd) te staan. Graag leer/lees ik wat jullie YJ met originele 6 cil.4.2Lcarb [=nu 4.0HO=] mag trekken?! 

Graag jullie advies / ervaringen over hoe bij de RDW dit alsnog is te realiseren?!   En graag een foto van jullie groene kaartzijde in PB/Appje, zoals de mijne ?    06-30392646 / info@consensys.nl  super bedankt, groet,  Gerard 

20190218_151840_YJ-1987.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@DogJeeper, dank, zo heb ik meer gevonden en gelezen. Daarop is mijn eerdere vraag nu nog scherper te stellen:

Welke Wrangler JEEPer  met een YJ'87 met een 6 cil.4.2 L carb  stuurt van kopie zijn kenteken met informatie delen over Max. Trekgewichten (geremd/ongeremd) !!!

N verzoek tot aanpassing bij RDW gaat daarmee serieuze kans maken! Dus graag kopie van jullie groene kaart in privé bericht of appje, 06-30392646 info@consensys.nl 

Super bedankt voor JEEP support! groet,  Gerard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Kentekenbewijs en aanvullingsblad
Heeft u een auto met een kentekenbewijs waarop niet de maximale aanhangwagenmassa's (geremd en ongeremd) staan, dan heeft u voor het trekken van een aanhangwagen zwaarder dan 750 kg een aanvullingsblad nodig. Het aanvullingsblad is een inlegvel dat bij het kentekenbewijs hoort. Het document is het bewijs dat de trekhaak is goedgekeurd en vermeldt wat de auto maximaal aan geremd en ongeremd gewicht mag trekken en welke kogeldruk maximaal is toegestaan. Een eenmaal afgegeven aanvulling blijft geldig, maar wordt niet opnieuw afgegeven. Bij verkoop van de auto moet het document aan de volgende eigenaar worden gegeven. Voor een aanvullingsblad kunt u zich wenden tot de RDW. Deze instantie verstrekt dan een 'aangepast' kentekenbewijs, waarop het trekgewicht staat.

De eisen die aan een trekhaak worden gesteld zijn de volgende:
de trekhaak moet een typekeuring hebben. Dit staat op het typeplaatje van de trekhaak. Ontbreekt het typeplaatje, dan mag alleen een aanhangwagen worden getrokken die inclusief de lading niet meer weegt dan 750 kg. Bovendien mag de aanhangwagen inclusief lading niet meer wegen dan de trekkende auto op dat moment weegt.

Dus een trekhaak met type plaatje monteren en die gegevens zenden naar het RDW.

Als u gaat rijden met een aanhangwagen of caravan, is het wettelijk verplicht dat de gewichten geregistreerd staan in het kentekenregister van de RDW. Ziet u dat het trekgewicht in het kentekenregister, op het kentekenbewijs of op het conformiteitsbewijs niet klopt of ontbreekt, neem dan contact op met RDW Klantenservice. U kunt online uw voertuiggegevens bekijken. U vindt de gegevens onder het tabblad technisch > Wettelijke toegestane maximum massa's.
Belangrijk

Vóór 06-04-1998 werden de gegevens over het trekgewicht nog niet op het kentekenbewijs gezet. Toen werd er een inlegvel bij het kentekenbewijs afgegeven. Dit heet aanvullingsblad. 

Ik zou proberen gewoon deze eerst aan te vragen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...