Spring naar bijdragen

Aankoop Jeep GC 5.2 V8 limited ‘98


Recommended Posts

Hi Jeep kenners,

komende zomer ga ik emigreren naar Sint Maarten, ik wil daar graag een 4 wiel aangedreven auto rijden en het liefst een die met alle ondergronden overweg kan. Nou hadden de ouders van een vriend van me vroeger een Jeep Cherokee XJ 4.0l V6 (als ik me niet vergis) en ben ik daar altijd wel fan van geweest. In mijn zoektocht ben ik op onderstaande GC 5.2 V8 gestuit:

Jeep Grand Cherokee 5.2l V8 limited 1998

zouden jullie mij op basis van deze advertentie iets kunnen vertellen over aandachtspunten? Ik vind dit een van de mooiste uitvoeringen maar laat me eventueel ook graag door jullie adviseren over andere modellen zoals deze, die ik op Marktplaats heb gevonden:

Jeep Grand Cherokee 4.7i V8 2000

Jeep Grand Cherokee 4.0i Limited 2002

Jeep Grand Cherokee 4.7i V8 Overland High Output 2003

JEEP GRAND CHEROKEE 4.7I V8 LIMITED 2001

En als laatste dit model:

Jeep Cherokee 3.7i V6 Limited 2004

Alvast bedankt. Ik heb geen enkele ervaring meet Jeeps, of terreinwagens in het algemeen. Ik heb uiteraard wel al zoveel mogelijk gezocht en gelezen op dit forum

gr.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je naar St. Maarten gaat, dan zou ik geen auto's in NL bekijken, maar in de VS.

Tenslotte ligt St. Maarten dichter bij de VS dan bij NL. Scheelt dus een berg aan vrachtkosten. Ook zal de keuze in de VS ruimer zijn en de prijzen lager.

Misschien iets om mee te nemen in je keuze.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor je reactie. Ik had wellicht even duidelijker moeten zijn, de transportkosten zijn niet relevant voor mij omdat mijn werkgever deze op zich neemt. De keuze voor is mij is dan om een auto hier te kopen of in sint Maarten. Wat ik van collega’s begrijp kan ik beter hier een auto kopen en meenemen dan daar kopen omdat ze in Nederland over het algemeen beter onderhouden zijn. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eens. Als de transportkosten geen issue zijn, dan kun je hem beter in NL kopen.

Evt. kun je ook even bij de buren (Duitsland) kijken. Daar is de algemene staat en het onderhoud net ietsje beter dan in NL. Zit je alleen nog met het importeren.

Zie maar wat je ermee doet. Lijkt me in ieder geval wel gaaf een GC rijden op St. Maarten.

Succes verder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Auto's van Hazet zou ik ver vanaf blijven.

Als je wat meer budget hebt is die Overland 2003 verreweg de beste keus. De laatste serie van de WJ generatie, met de enige echte mooie blauwe kleur. 

De ZJ generatie auto's zijn inmiddels al best op leeftijd en het is lastig om een nette te vinden. de 5,2 en zeker de 5,9 zijn toch ook wel onderhoudsgevoelige motoren, bij die generatie zou ikzelf toch echt voor de 4.0 6 cilinder gaan. 

Als je een proefrit maakt let op eventuele vreemde geluiden bij bochten.  Let op roestvorming bij dorpels, let ook op dat de auto niet doorgezakt is (vering en schokdempers enzo). Electronica is verder meestal geen probleem bij Jeep.

Voor de rest dezelfde punten als bij alle grote complexe auto's op leeftijd.

 

succes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kunt ook een aankoopkeuring bij een Jeep specialist laten doen. Dan heb je meer zekerheid over wat er eventueel nog aan kosten voor reparaties aankomt.

Voor mij was de aankoop van de XJ ook nieuw.. Van de aankoopkeuring heb ik veel geleerd van Erwin Maasbach. O.a. waar op te letten met het onderhoud en de onderhoudskosten.

succes met de aankoop

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Het is uiteindelijk een Jeep WJ 4.7 V8 h/o Overland uit 2003 geworden. Ik ben er ontzettend blij mee, wat een prachtige wagen. Enige puntje waar ik me zorgen over maak is dat hij na stationair draaien blauwe rook uitspuugt, olie dus. Nu heb ik me aan laten praten dat dit de klepseals zijn. Iemand enig idee wat dit kost om te vervangen? Ik zal morgen ook even contact opnemen met een Jeep specialist.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk eerst naar de PVC klep (kleppendeksel ontluchting), als die verstopt zit doet hij dat ook en heb je geluk want dat is tientjeswerk. Klepseals zijn wel even wat werk, de 4.7 heeft een bovenliggende nokkenas. Kop hoeft er waarschijnlijk niet af.

Hoeveel heeft hij gelopen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...