Spring naar bijdragen

Lekkage dak


Martinos
 Share

Recommended Posts

Zijn er meer mensen met lekkage aan het dak? De uitneembare panelen lekken aan bijrijders zijde, waardoor de B stijl en het deurpaneel nat worden. (en uiteindelijk de vloer onder de stoel ook)

Reeds 2 keer voor bij de dealer geweest, maar helaas zonder resultaat. Hij lekt ju zelfs harder dan hij deed voor ze de deurrubbers vervingen. 

De auto zit nog in de fabrieks garantie (2017 wrangler). Maar de dealer lijkt niet echt te snappen hoe ze het oplossen (of is het het gebrek aan zin?). 

Iemand deze lekkage ook (gehad)  en wellicht de oplossing voor handen? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had vroeger een VW Eos cabrio met een hard vouwdak. Elk jaar smeerde ik de dakrubbers in met een speciale olie genaamd Kritox van Volkswagen/ DuPont waardoor de rubbers soepel bleven en er (bijna) geen water door de afdichtingen kwam. De profielen maakte ik voor het aanbrengen schoon met een baby doekje.

Tips:

  • De profielen met een zacht fluwelen oppervlak hoef je niet behandelen.
  • Voorkom dat je de olie op de bekleding krijgt, gebruik handoeken want het verwijderen is helaas niet eenvoudig.

Een flesje van deze olie ter grootte van een potje nagellak kost ca. €40,- . Veel geld maar het werkt en je kon er 3 jaar een heel cabrio dak mee doen. Opbrengen kan heel erg dun. Uitsmeren doe je met je wijsvinger maar draag wel latex handschoenen.

ALTERNATIEVEN zoals vaseline oid NIET GEBRUIKEN want daarin lossen de rubber profielen in op ondanks dat het zuurvrij etc. is. Ook gaat het dak ervan kraken.

Krytox is te bestellen bij VW dealer. Vaak hebben ze het op voorraad maar altijd eerst ff bellen. Als je het exacte typenummer wil hebben dan kan ik dit wel even voor je opzoeken. Wel om de olie vragen niet de spray...

Als de JK tussen de dakdelen gootjes heeft met daaraan slangetjes die het water tussen de dakdelen afvoeren, dan kan de dealer deze met perslucht schoonblazen. 

Je zou de dealer kunnen voorstellen dat een cabrio dakspecialist er naar kijkt. Bijvoorbeeld Cabrio Care in Naarden. Een auto van nog géén twee jaar oud mag gewoon niet lekken. 

Veel succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas helpt het schoonmaken en invetten van de rubbers niet.. Dat heb ik al geprobeerd. Rubbers zijn overigens ook nog keurig zacht. mag ook niet heel anders zijn na 14 maanden eigenlijk. (Auto is van okt 2017)

Er zitten aan het jk dak geen Slangetje voor zover ik kan zien. Enkel een klein afwater gaatje aan de zijkant op de hoek. Die is mooi open (en dat deel rubber is ook al vernieuwd).. 

Mijn 19jaar oude 911 cabrio heeft hier nooit last van. Dus een jaar oude auto laat het dan wel tegen vallen zeg! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

 

Vorig jaar een Jeep Wranger 2007 4 deurs gekocht, prima auto,  de verkoper heeft mij eerlijk verteld dat de dak rubbers op sommige plekken voor lekkage zorgde.

Ik heb ik ze goed schoongemaakt en met  teflonspray (gekocht bij de action) in gespoten. We zijn nu bijna een jaar verder en alles is nog steeds lek vrij... ik zou zeggen Geef het een kans.

Ik gebruikte de teflon al bij mijn andere jaren 70 amerikanen en daar werkte het bij de deur en achterklep rubbers ook altijd prima.

FO7IZPCGQaKH8RxvtC8Oow.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schoonmaken en behandelen doe ik ook. Heb teflonspray ook geprobeerd. Dak blijft lekken... 

Vanmiddag breng ik hem (voor de 3e keer) weer naar de dealer. Mogen ze het nog 1keer proberen op te lossen. 

Net als de rest van de garantie punten... (van de 5 hebben ze de afgelopen 2keer slechts 1 punten weten op te lossen en dat was dat ik de verkeerde dop bij de slotbouten gekregen had... Dus dat kon ook niet echt verkeerd zullen we maar zeggen) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

-De automaat bak lekt op de aansluiting van de oliekoeler

-GPS ontvangst valt zo nu en dan weg, of zit er 50/100meter naast 

-Hoogte verstelling bestuurdersstoel zakt uit zich zelf (elke 2/3dagen moet hij weer omhooggezet worden omdat hij van hoogste naar laagste stand gezakt is) 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag gaan kijken bij de Wrangler, die nog altijd bij de dealer staat. (had nog niets gehoord dus ben onaangekondigd maar eens een kijkje gaan nemen). 

Hij is klaar meneer! Alleen nog even de eind controle. Dat doen we nu direct even, dan kan hij meteen mee. 

Het stoelframe is vervangen, de automaatbak is droog en het dak rechts is lekdicht.. De GPS antenne is helaas niets aan gedaan, want die doet het gewoon. (ja, de helft van de tijd werkt die prima idd). 

Afijn. Bij de eind controle blijkt idd alles te kloppen. Echter, nu lekt het dak links! En niet een beetje... Er staat een plas voor de stoel. 

Na al het gedoe zijn we er eigenlijk wel klaar mee. Jammer... 7maanden in bezit. Nu 23.000km op de klok. Staat in die 7maanden totaal dik 8weken bij de dealer voor dit geneuzel en nog is 't niet goed.  

Morgen krijgen we een inruil voorstel voor een andere auto. 

Kijken hoe netjes ze dat doen. Anders haal ik denk ik de wrangler op en laat het elders maken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Nee, de dealer heeft de auto 4weken gehad en de daklekkage helaas alleen maar verslechterd. De linkerzijde was droog maar ze vonden het nodig daar eea te vervangen, afstellen en schuim ertussen te doen op plekken waar origineel enkel rubber zit. 

Gevolg: enorme lekkage. 

De versnellingsbak lijkt tot dusver droog. De GPS hebben ze niets aan gedaan omdat hij het bij hen prima deed. 

De auto weer mee genomen aangezien ze mij nog niet konden vertellen wanneer ze er verder mee gingen. Dat kon nog wel 3/4weken duren.

De lekkage aan het dak zal ik nu zelf maar verhelpen. Het is nl niet zo moeilijk... Heb het ze ook uitgelegd, waar hij lekt en wat er moet gebeuren. Dat is op dit moment echter het enige stukje wat ze nog niet vervangen hebben... 

De lekkage links is ook zo weer opgelost, ik herstel wat ze hebben aangepast, dan moet het weer top zijn. 

Jammer van zon ervaring met de dealer. Koop je een nieuwe auto, krijg je dit... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Idd. jammer dat het zo gaat! Ik zou daar ook erg van balen.Als je weet hoe je de lekkage moet oplossen, zou ik het ook maar zelf gaan doen.

Ik las al iets over een inruilvoorstel, maar hopelijk is dat niet meer nodig en kan je toch echt zelf van deze wagen gaan genieten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Al een tijdje geen tijd gehad voor het Jeepforum, maar wat een vervelend verhaal... (en dit is wat zacht uitgedrukt)

Nu weet ik niet 100% zeker of de hardtops veranderd zijn in de jaren, maar mijn 2 deurs lekt niet. (2 of 4 deurs verschillen hierin niet zo heel veel)
Mijne zit er wel enkel in de wintermaanden op. Wordt dus wel regelmatig gewisseld de laatste 8 jaar. Softop lekt ook niet btw.

Schuim erbij doen lijkt mij zeker ook niet een oplossing. Snap niet waarom een dealer/monteur dit überhaupt verzint. 
Spijtig om (weer) te horen dat niet alle dealers verstand van Jeeps hebben, maar is een bekend probleem.
Weet wel dat er een aantal dealers (vakkundig) personeel te kort hebben, maar dan mag dit nog steeds niet zo lang duren. 8 weken in 7 maanden.

(Ben ook wel benieuwd welke dit is...  zou toch niet mogen en hoeven gebeuren bij JKU uit 2017)

Hopelijk is de lekkage nu verleden tijd... Begrijp uit je laatste bericht dat je het zelf hebt opgelost.

Wellicht tot ziens, in 'het veld' of daar buiten...  Groet Roo  😎  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...